Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 10.04.2026 16:01

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 14034 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 535, 536, 537, 538, 539, 540, 541 ... 936  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mis siis täna juhtus? €lame €nnast välja 2012 (VOL1)
PostitusPostitatud: 26.07.2012 22:29 
Kasutaja avatar

igasuguseid teooriaid võib aretada, samas teab igaüks, et neid invakaarte võib iga paberiteta ajuinvaliid omale osta ja oma Q7`me klaasi alla pista.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 22:31 

usku kirjutas:
normaalne kaugsõidu rekkajuht saab ca 1500 EUR netopalka kuus, töötab kaks kuud ja siis on ühe kuu kodus.

Kohe kindlasti mitte Eesti tööandja all!

Või siis uuri, kuidas see 1500 "netopalgana" ära tuleb. Ja kaks kuud tööl ühe kodus teeb kokku 3 kuud, kui saad 2 kuu eest 3000€, siis see teeb 1000€ kuus ja noh ütleme nii, et pole suuremasi palk normaalse rekkajuhi jaoks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 22:32 
Kasutaja avatar

Qu!7 kirjutas:
Mina olen küll Usku jutuga nõus. Kui sa ikka ise pole viitsinud koolis käia - pole haridust või teine variant, et sul lihtsalt pea ei võta siis mida siin üldse arutada on ? Keegi teine ei ole selles süüdi kui sa oma eluga toime ei tule. Alati on võimalik valida elukoht mujal riigis-linnas kus on parem palk, elutingimused või mis iganes probleemiks on. Ja selle kohta rääkida, et "sõbrad-tuttavad on ju eestis" pole mingi vabandus - järelikult saad hakkama.

Sa vöid nyyd Usku jutuga nöus olla kyll. Mina ei viitsinud koolis käia ja mul pea hästi ei v6ta. Mis ametimees aga sina Quiäoiujhd oled? Pea ikka v6tab?
Ma elangi yhes teises riigis, kus inimestesse suhtutakse m6istlikult. Sina otsustasid Eesti jääda? Pole hullu. Mina ei halvusta sind.

Aga vaata nyid korra. Mul p6le haridust. Ei viitsind ma koolis käia. Mis sinul, Quiäytrfgnhj siia vastu panna on? Oled sa minust haritum?

Viimati muutis TMF, 26.07.2012 22:46, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 22:34 
Kasutaja avatar

pokemon kirjutas:
usku kirjutas:
normaalne kaugsõidu rekkajuht saab ca 1500 EUR netopalka kuus, töötab kaks kuud ja siis on ühe kuu kodus.

Või siis uuri, kuidas see 1500 "netopalgana" ära tuleb. Ja kaks kuud tööl ühe kodus teeb kokku 3 kuud, kui saad 2 kuu eest 3000€, siis see teeb 1000€ kuus ja noh ütleme nii, et pole suuremasi palk normaalse rekkajuhi jaoks.

puhkus käib "palgalise" puhkuse alla ikka... mitte sundpuhkusena, vast usku mõtles seda

kuigi jah meil firmas sõidab üks DHL'i ja ilmselt sisemaades, ehk siis siit lõuna poolt kuskile põhja välja... aga tal ka aasta peale kuu puhkust, pole ka ilmselt kaugsõitude tegija, samas kettad käivad vahepeal pahupidi, lollakas on roolis rohkem kui mõni päeval istub arvuti taga

Viimati muutis sierra, 26.07.2012 22:35, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 22:35 
Kasutaja avatar

Krt oleks pidanud sillaregulli ära tegema.... esirehvid läbi, külgede pealt läbi. :kill hea et tagavararatas täis oli. ega kellegil ei ole üle jäänud
195/50 15 rehve (2tk) :uhoh :uhoh

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 22:38 
Kasutaja avatar

tsett kirjutas:
Sannu^^ kirjutas:
1) Palka maksab tööandja küll.. Aga elukallidust riigis peaks ikkagi korraldama valitsus. Kui ikka palgad hindadele järgi ei jõua, siis pole selles ju tööandjad süüdi. Või on?

mis moodi? makstes teenusepakkujale vahe kinni?

Pidasin just silmas aktsiise jms. Neid ei kontrolli riik?

usku kirjutas:

1) Kas riik määrab hinnad? how come? ofkoors meil on "piima hinna seadus" ja siis meil on veel "adidase dressi hinna seadus"; esimene neist ütleb, et piim on praegu jõhkralt odav, 50 sendine hind tuleb viivitamata tõsta krooni peale! ja teine ütleb, et adidase dressi ei tohi sa mitte müüa odavamalt kui 100 eur! Hinnad määrab kaupmees. Kaupmees määrab hinna ennekõike sisseostuhindade, turu nõudluse ja konkurentsi abil.

3) palk ei ole normaalne? Kes selles süüdi on, et palk normaalne ei ole? Õpi midagi ja tee tööd, siis on ka normaalne palk. Ma arvan, et me kõik peaksime küsima oma vanemate, ennekõike vanavanemate käest, kus nad tööd teinud on, palju nad tööd teinud on, palju nad palka on saanud ja palju nad pensioni saavad. Minu vanavanemad on töötanud alates sellest kui siberist tagasi tulid ilma ühegi pausita kuni pensionini. Vanaisa puhul siis ca 40 aastat nonstop töötamist Sindi vabrikus, millele eelnes 8 aastat siberis kulla ja tinakaevandustes. Puhkust ei olnud, sest pärast tööd tuli ehitada oma maja, kasvatada lapsed, harida põldu ja mida iganes. Ja see, et maja ehitati 10 a, on täiesti normaalne. JA täna saab mu veel elus olev vanaema 180 EUR kuus pensioni, millest peab üksi üleval vanaisa poolt ehitatud maja ning mõned aastad tagasi oli tal nii palju sääste, et andis raha nii mulle kui mu isale. Täna me küll toetame teda ja maksame talle raha, aga seda üksnes seetõttu, et me raiskasime tema säästud ja raha ära ning ühe inimese pension on maja korrashoidmiseks natuke vähe. eriti talvel. See ongi loomulik kulg, et lapsed peavad oma vanemate eest hoolt kandma ja neid toetama, kui nemad enam ei jaksa. Selle asendamiseks on tõepoolest pensionisüsteem, aga kas keegi teist maksab nii palju makse (igakuiselt), et kõikidele eesti pensionäridele mõnus sissetulek võimaldada? Vaadake palju on pensionäre ja siis vaadake palju te ise maksu maksate (oma palga pealt, sotsiaalmaksu). Ja sellest teie poolt makstavast maksust võtke maha arstid, haigusrahad jne.

1) Sama jutt: aktsiisid ja värgid ei ole riigi kontrollida?

3) Olen töötav üliõpilane. Õpin tasuta kohal. Ei saa öelda, et ma õppida ei viitsi ega pea ei võtaks. Aga kas palgad vastavad elukallidusele?

Juba su enda jutus on vastukõla: su vanaema andis raha nii SULLE kui su ISALE. Miks ta teile raha andis? Ilmselt sellepärast, et teil oli seda vähe? Järelikult: sinu ja su isa sissetulekud polnud piisavad.
Ütled, et nüüd toetate enda vanaema rahaliselt ja bla-bla-bla. Oled sa mõelnud inimestele, kellel pole lapsi? Või pensionäre, kelle lapsed on surnud?

Oskad sa mulle äkki vastata, miks inimesed lähevad Soome tööle? Räägid, nagu elu Eestis oleks ääretult hea. Vaevalt, et inimesed kliima pärast Soome tööle lähevad..

Aga invaliidid? Ma ei räägi siinkohal ainult liikumispuudest. On olemas päris palju selliseid haigusi, mis nõuavad kallite ravimite tarbimist - südamehaigus, suhkruhaigus jpm.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 22:39 

sierra kirjutas:
pokemon kirjutas:
usku kirjutas:

puhkus käib "palgalise" puhkuse alla ikka... mitte sundpuhkusena, vast usku mõtles seda

kuigi jah meil firmas sõidab üks DHL'i ja ilmselt sisemaades, ehk siis siit lõuna poolt kuskile põhja välja... aga tal ka aasta peale kuu puhkust, pole ka ilmselt kaugsõitude tegija, samas kettad käivad vahepeal pahupidi, lollakas on roolis rohkem kui mõni päeval istub arvuti taga

Tahad öelda, et vanal on 4 kuud palgalist puhkust aastas?

1 kuu saab palgalisena, ülejäänud istub niisama ilma rahata kodus.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 22:41 
Kasutaja avatar

pokemon kirjutas:
Tahad öelda, et vanal on 4 kuud palgalist puhkust aastas?
1 kuu saab palgalisena, ülejäänud istub niisama ilma rahata kodus.
mina ei taha midagi öelda selle usku jutu kohta... küsi temalt, või hakka ise, kui nii ussitama hakkas, kuna meie firmas tüüp sõidab ikka maa-siseselt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 22:43 

Ma tean väga hästi, kuidas see rekkameeste asi käib, sellepärast ma siin ka nii ütlen, et vana käib 2 kuud tööl ja siis kuu aega istub kuivalt kodus ei saa mitte sittagi palka. Ja siis kõik käivad ja räägivad ma saan 1500€ kuus palka..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 22:45 
Kasutaja avatar

pokemon kirjutas:
Ma tean väga hästi, kuidas see rekkameeste asi käib, sellepärast ma siin ka nii ütlen, et vana käib 2 kuud tööl ja siis kuu aega istub kuivalt kodus ei saa mitte sittagi palka. Ja siis kõik käivad ja räägivad ma saan 1500€ kuus palka..

eks siin hiilgeaegadel ehitajatega oli samamoodi. Kõigil oli kuupalk 2k euri, aga selle eest tehti 250h kuus tööd ka.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 22:48 
Kasutaja avatar

pokemon kirjutas:

järelikult sai tea sittagi kuidas kindla firma all töötada rekkamehena? või mida üritasid paljastada...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 22:52 

Ma tahtsin öelda seda, et kui käid ringi jutuga, et saad 1500€ kuus palka ja siis istud pool kuud ilma palgata kodus, siis aasta keskmine kuupalk ei tule mitte mingis variandis 1500€.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 22:55 
Kasutaja avatar

pokemon kirjutas:
Ma tahtsin öelda seda, et kui käid ringi jutuga, et saad 1500€ kuus palka ja siis istud pool kuud ilma palgata kodus, siis aasta keskmine kuupalk ei tule mitte mingis variandis 1500€.

aasta keskmine ei olegi oluline. Kui sa oled rahul korraldusega, kus teed tööd aastas 8 kuud, siis su kuupalk ongi ju nii suur kui selle töö eest makstakse. Oodata palka selle eest, mida sa vaba ajana kasutad oleks natuke liig.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 22:56 

Aga ülejäänud 4 kuud peab ju ka ära elama või mis?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 22:59 
Kasutaja avatar

TMF kirjutas:
Qu!7 kirjutas:
Mina olen küll Usku jutuga nõus. Kui sa ikka ise pole viitsinud koolis käia - pole haridust või teine variant, et sul lihtsalt pea ei võta siis mida siin üldse arutada on ? Keegi teine ei ole selles süüdi kui sa oma eluga toime ei tule. Alati on võimalik valida elukoht mujal riigis-linnas kus on parem palk, elutingimused või mis iganes probleemiks on. Ja selle kohta rääkida, et "sõbrad-tuttavad on ju eestis" pole mingi vabandus - järelikult saad hakkama.

Sa vöid nyyd Usku jutuga nöus olla kyll. Mina ei viitsinud koolis käia ja mul pea hästi ei v6ta. Mis ametimees aga sina Quiäoiujhd oled? Pea ikka v6tab?
Ma elangi yhes teises riigis, kus inimestesse suhtutakse m6istlikult. Sina otsustasid Eesti jääda? Pole hullu. Mina ei halvusta sind.

Aga vaata nyid korra. Mul p6le haridust. Ei viitsind ma koolis käia. Mis sinul, Quiäytrfgnhj siia vastu panna on? Oled sa minust haritum? Mille poolest?
Olen k6igest keska l6petanud. No lisaks terve hulk erinevaid koolitusi
Palju sul, 1äoiugter haridust on? Kas sa tegelikult oleksid endas ka nii kindel, et minuga v6istelda jaksaksid?
Ja pealeselle... sina, eit, kukkusid hädaldama, mitte mina

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 14034 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 535, 536, 537, 538, 539, 540, 541 ... 936  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis