Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 15.05.2025 01:40

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 328 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 22  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: "Liikluskorraldus" ehk mõtleme inimestele Tallinnas
PostitusPostitatud: 27.07.2012 11:20 

Welllo kirjutas:
Loogiline ju et hääletamise aktiivsus nii väikseks jäi. Kuna ei mäleta et oleks räägitud, mille arvelt see tasuta transport tuleb, siis neid kes ühistransporti nagunii ei kasuta see hääletus ka väga ei huvitanud.

Seega tegelikult pole väga pointi ka nüüd halada autojuhtide ahistamise eest :P

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.07.2012 11:22 
Kasutaja avatar

No ega põhimõtteliselt neist radadest vist ka varem juttu ei olnud, seega hääletusel ei ole sellega otsest seost.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.07.2012 14:58 
Kasutaja avatar

dellu kirjutas:
Kolmveerand kodanikest ei käi isegi valimistel, veel vähem hääletamas. Ja sina kui Viimsi/Tartu kodanik ei tohiks ju sisuliselt üldse sõna võtta kui sa linnale ühtegi krooni kasu ei too, aga hüvesid kasutad (kulutad teid, põhjustad meile ummikuid-mina pean sinu taga passima jne, kui elad Tallinnas siis kirjuta end siia sisse ka).

Miks ma küll sellist lollust peaksin tegema :D Mina seda kuumaastikut küll mingiks hüveks ei nimetaks ja ma ei teadnudki et ma olen see ainus ummikute põhjustaja Tallinnas ja et kui mina seal enam ei liikle, siis ummikuid ei eksisteeri :D Ja ma usun, et mul on õigust ka sõna võtta sel teemal, mis siis et ma etsi taskut ei täida oma rahaga, ega siis see huinjaa ei puuduta ainult lugupeetud päälinna härrasid vaid ka kõiki teisi, kes peaksid edgarlandiasse sattuma ning kes kasutavad neid nö "hüvesid". :bs Kui tallinnas maksumaksjate rahaga ei tehtaks nii palju mõttetuid lollusi vaid midagi asjalikku, siis ehk kaaluks enda sisse kirjutamist, kuna aga asi läheb järjest kaugemale sellest, mis võiks olla, siis fakk this s...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.07.2012 16:29 

dellu kirjutas:
... Ja sina kui Viimsi/Tartu kodanik ei tohiks ju sisuliselt üldse sõna võtta kui sa linnale ühtegi krooni kasu ei too, aga hüvesid kasutad (kulutad teid, põhjustad meile ummikuid-mina pean sinu taga passima jne, kui elad Tallinnas siis kirjuta end siia sisse ka).

Mina ja kommunism julgeks sellele väitele reageerida negatiivselt, sest iga aasta saab kov ehk antud juhul tallinn riigilt raha teede ja tänavate hoolduseks. Palju sellest 18 milkust 226 kov peale jagub... aga see polegi oluline - maksame seda makstavat osa kõik ja kõik on kõigi oma!

Aga võtame ühe uue lõõtsaga bussi, sinna mahub u200 matsi - st 200 matsi 18meetri peale. Kui autodes sõidab enamasti 1-2 indiviidi, siis 150 autot korda 5m on 750m + loomulikult pikkivahe. Tipptunnil hoiaks ühe bussiga juba vähemalt ühe km jagu liiklust kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.07.2012 18:28 

Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.07.2012 19:23 

filler kirjutas:
Nii hea.
Tundub,et see aasta siiski ei tehta Männiku teed korda ,kuna eile toimus õhtul seal taaskord pigipurupritsi etendus
niihea niihea....

2012 augusti keskel hakkavad tegema :rokib

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.07.2012 20:28 

Tõnis_S kirjutas:
Mina ja kommunism julgeks sellele väitele reageerida negatiivselt, sest iga aasta saab kov ehk antud juhul tallinn riigilt raha teede ja tänavate hoolduseks.

Tallinnas tehakse umbes pool kogu Eesti SKP-st, seega see "riik" ja "meie" on samamoodi enamuses tallinnlased. Pigem maksab riik maapiirkondade arenguks rohkem raha kui sealt maksudena tagasi tuleb, sest vaevalt et Tallinn sealt tee-ehituse purgist poole endale saab (ei viitsi täpset numbrit hetkel otsida).

Ma ka üldiselt pooldan seda, et kui keegi elab Viimsis/Jüris siis see on tema enda valik ja traagika, kui kesklinna sõites ummik on. Kõike head ei saa korraga, a'la elan mere ääres, laps käib kesklinnakoolis, ise töötan Liivalaia tänaval, bussiga ei sõida, vett ei joo ja nüüd linn lahendagu probleem kuidas ma punkt kell 8 startides jõuan 20 minutiga ummikuvabalt tööle. Tallinnas on pool miljonit elanikku oma probleemidega, isegi neile kõigile ei jätku tähelepanu, rääkimata pilpakülade häälekast vähemusest.

Näiteks Koplis elades pole kesklinna piiril mingeid ummikuid, sõida ükskõik mis kell kuhu tahad.

See kõik muidugi ei tähenda, et linnavalitsus kuskiltki otsast normaalne oleks, aga noh, mina ei käi kritiseerimas Viimsi omavalitsust, ma ausalt öeldes ei tea isegi kes nad on ja never ever selline asi ei koti kah.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.07.2012 21:49 
Moderator
Kasutaja avatar

Ma pole päris kindel, kuidas SKP'd arvutataks, aga kas mitte Tallinna SKP arvutuste alla ei lähe ka nende inimeste töö tulem, kes töötavad Tallinnas aga pole Tallinnasse sisse kirjutatud?

Viimsi ja Jüri pilpakülaks sõimamine on natukene liiast vast. Minuarust on see igati positiivne, et inimesed linnast välja kolivad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.07.2012 22:15 
Kasutaja avatar

Linna maksubaas (tulu) koosneb suuremas osas minuteada eraisiku tulumaksust. Ja see laekub sinna, kuhu inimene on sisse kirjutatud. Ega Tallinn muidu ei ostaks reklaame tee äärde ja mujale, et registreeri ennast Tallinnlaseks. Loomulikult on ka kohalikke makse nagu müügimaks, paadimaks jne. Kunagi 2000a kanti oli ju ka automaks (õigemini sellel ajal vist juba likvideeriti vaikselt).
Aga kes siin enne hõiskas et Tallinn saab samuti kütuseaktsiisist teeda jaoks raha, siis vähemalt vanasti oli küll mingi teema, et Tallinn oli ainuke omavalitsus, kes sealt potist just ei saanud raha. Minuteada pole seda viimasel ajal muudetud.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.07.2012 22:39 

http://www.valitsus.ee/et/uudised/press ... onit-eurot
Aktsiisi rahast juttu pole, aga kui "Tallinna linnale eraldas valitsus täiendavalt 80 000 eurot sisekvartalite korrastamiseks" siis võiks ju eeldada, et Tallinn ikka saab oma osa vastavalt tänavate pikkusele.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.07.2012 13:15 

Blacku kirjutas:
Viimsi ja Jüri pilpakülaks sõimamine on natukene liiast vast. Minuarust on see igati positiivne, et inimesed linnast välja kolivad.

Ei no igaüks kolib kuhu tahab, oleks debiilne seda kuidagi piirata. Ja noh ok, "pilpaküla" pole parim väljend, ma ütleks siis et "ebanormaalselt kiiresti kasvanud rahvaarvuga piirkond".

Viimsi probleem on selles, et kuigi seal elab kõigest 15000 inimest (Lasnamäel 115000), siis pole seal praktiliselt kellelegi töökohti, koole, poode, spordiklubisid jms, on ainult elumajad. Ja see tingib massilise rände iga hommik. Märgatav osa Lasnamäelasi töötab ja elab oma muu elu samuti Lasnamäel ja ei ummista autodega kesklinna, sest hoolimata viletsast mainest on tegemist kõiki eluks vajalikke teenuseid pakkuva linnaosaga.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.07.2012 14:50 
Kasutaja avatar

Mis kuradi muinasjuttu sa siin kirjutad :? :bs

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.07.2012 23:47 
Kasutaja avatar

airfrance1 kirjutas:
Ilmselt jääb ka teine lubatud suurem objekt see aasta tegemata, Ranna tee. Mõned päevad tagasi seisukord endine. Seal lubati ka suure suuga lv poolt alustada töödega kohe peale jaanipäeva. Sellest tähtajast on juba kuu aega möödas.

Ranna tee kohta sõlmisid Tallinn ja Viimsi vallavalitsus aasta alguses lepingu, et Tallinn orgunnib tegemise ja Viimsi vald maksab sellest 1/3. Seega selle tegematajätmine on veidi keerulisem, kuna linn on lepinguga Viimsi valla ees kohustuse võtnud.

Edit: Kaevasin välja vastava riigihanke - selle tähtaeg oli alles 12.07, ehitustööde aeg on 06.08.2012 - 30.11.2012. Aga, hanke võitjat ma sealt välja lugeda ei suutnud. Samas mingeid vaidlustusi vms ka mitte. Go figure, eks nädala pärast ole näha, kas lüüakse kopp maasse või mitte :)

Edit 2: pime olen, seisund on "hindamisel". Ehk siis ei saagi veel võitjat olla :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.07.2012 00:26 

tfr, kas mitte 2/3 polnud?

OT: Jesper? Et viimsis on ainult elumajad? Hu-huu.. nii palju võiks ikka teada, et tänavu läks Viimsise 1. klassi 8? klassitäit rahvast. Iseasi kas see number just 8 oli, aga haiglane suurusjärk. Mu kunagine klassivend elas Viimsis ja käis Viimsis koolis. Ütles, et tema ei tea väga midagi kesklinnast: kool, sõbrad, rand, pood, trenn olemas kõik Viimis ja linnas käis kord nädalas, kui sedagi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.07.2012 00:44 
Kasutaja avatar

viimsi inimesed käivad nüüd kõik seal koolis ja/või on kooli personal?
ja ühe klassivenna põhjal teha piirkonna üldistusi... ma ei tea.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 328 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 22  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis