Eks neil selle koha pealt on õigus, et gps ega ka spidomeeter pole taadeldud seadmed. Endalgi oli juhus kus sõitsin linnas spido järgi vaevu 55kmh ja samal ajal politseibuss selja taga. Lõpuks kui nad pool linna mul sabas sõitsid, võtsid rajalt maha ja hakati mulle seletama, et miks ma kihutan linnas. Küsisin, et kus ma siis kihutasin, sõitsin spido järgi vaevu 55kmh ja arvestades spido viga, siis see tähendaks ~2-3kmh üle 50kmh sõitmist. (kusjuures arvestada veel mõõteviga maha, tuleb välja, et ma sõitsin liiga aeglaselt.)

Selle peale tuli kohe suht kuri vastus, kuidas spido pole taadeldud, või et ma näitaksin neile taatlusprotokolli.

Ma küsisin radarinäitu mispeale kontrolliti vaikides rehve ja läksidki meie teed lahku.

See küll ei käi siia teemasse, aga no lihtsalt naljakas "kottimisviis".
Radar peaks sõidu pealt aga toimima nii, et kasutab võrdluseks muid teeäärseid objekte ja siis tehes seal korpuse sees tarka matemaatikat ja arvutades välja õige kiiruse. See mõõteviis aga ei ole nii täpne ja on lubatud suuremad mõõtevead kui kohapeal seistes. Samas praegu riigiteataja dokumentides sobrades, ma vaatan, et kui tema liikus ~85kmh ja sina ~95kmh siis mõõteviga on määratud 5kmh, mis tähendaks ikkagi ligi 15kmh rohkem kui sul päriselt oli.