dellu kirjutas:
Noh kui nii võtta, siis sinu jaoks käib ta ühele inimesele näitamas, aga tema on äkki enne 30-le näidanud, kes kõik "mõtlevad veel". Seega mingi 15 eurot per käik (arvatavasti tema jaoks ajakulu kuskil tunnike koos kohale vuramise kuludega pole ju palju). Aga jah, alati võib ju proovida kellegiga treppikotta saada ja postkasti näiteks kirja poetada. Mulle kunagi üks tegi nii, aga ütleme nii et sisuliselt oli tilganäppija. Lõpuks tuli välja, et noh ma pean enne oma Maardu korteri maha müüma ja hinda tahtis ka tohutult alla. Maakleri kaudu leidus paari päevase vahega kaks huvilist (õigemini üks mõtles nädala, aga selleks ajaks oli juba teisega vaatamine kokku lepitud ja võttis kallima hinnaga ära). City24-s oli samas eraisikuna ka kuulutus, aga tagasisidet sealt tuli palju vähem.
Noh jah, eks ma saan aru, et inimesi käib vaatamas rohkem kui üks, aga lihtsalt selline summa on haige. Pealegi vaevalt see tal ainus korter on. Ning võiks ju mingi dislaga käia näitamas neid kortereid, on vaja mingi a la 6l bensukaga tulla?
Ja tegelikult ma oleks selle korteri ära võtnud kui maakleritasu oleks inimlikum olnud. Asukoht oli hea ja korter oli väga ilus.
Jesper kirjutas:
Üürimine on samasugune tehing ja maakler samasugune teenusepakkuja nagu iga teinegi. Kui näiteks maakler mingit jama kokku keerab, siis on loomulik et mina selle eest ei maksa ja klaarigu omanikuga ise. Samas osad maaklerid on väga normaalsed, annavad taustainfot igasugu hullumeelsete omanike suhtes jne, kui ikka teenus on kvaliteetne, siis kauplen pigem kuuüüri või midagi muud.
Umbes 3/4 üürikorterite omanikest on enesekesksed idioodid, kes peavad üürnikku mingiks madalamaks eluvormiks. Nendega pole mõtet hakata üldse jändamagi, minupoolest oodaku viimsepäeva laupäevani oma õnne. Normaalne omanik saab ise ka aru, et ta teenib rohkem raha kui maksab maakleritasu ise ja ma kohe sisse kolin, mitte ei oota veel kaks kuud sellist üürnikku kes on nõus seda tasu ise maksma. Ja sellised korterid üüritakse reeglina kiiresti välja ka.
No vot sellistele maakleritele ma juba oleks nõus maksma kes mulle reaalselt annavad vajalikku infot korteri kohta ja mis peamine, suudavad minuga arusaadavas eesti keeles suhelda. Kuigi üürisummast suurema maakleritasu küsimine oleks ka nende puhul paras nahaalsus.
Eelmise korteri omanik oligi niivõrd kuivõrd normaalne. Kui euro tuli, siis ta tahtis veits perset lohku tõmmata, aga kui ma hakkasin seletama, et poole aasta peale teeniks ta juba 1000 eeku niisama, siis ikka võttis mõistuse pähe ja üleüldse oli suht mõistev.