Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 01:21

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 52 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mugav ja töökindel auto aastast 2002+ hind kuni 10k€
PostitusPostitatud: 06.09.2012 11:31 
Kasutaja avatar

Ise olen põhimõtteliselt sama dilemma ees. Tahan midagi, millega oleks inimlik sõita, kuid ei laguneks koguaeg. Seega otseloomulikult oli esimene mõte Lexus.

http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php?id=949404

Käisin seda autot vaatamas. 170k sõitnud ja no ausalt nagu täiesti uus. Ei mingeid naginaid, kolinaid jms (üleüldse pole mitte mingeid vigu). Not bad, arvestades, et Eestist uuena ostetud ja siin kuumaastikul ringi paarutanud. Hooldusajalugu olemas algusest lõpuni Lexuse esinduses.

Mis on halb: varustus on kehv. No ok, hea stereo, kõike liigutab elekter jne, kuid sellisel autol võiks olla nahksisu, parkimisandurid ja soovitatavalt navi ka. Häirib ka see, et kuna alates 98 (kui see mudel välja tuli) on disain jäänud põhimõtteliselt samaks - välimus on minu arust siiani hea aga salong on rsk aegunud. Kuna olen palju erinevate Toyotatega kokku puutunud, siis salongis oli ka liiga palju toredat äratundmisrõõmu :D Rool, väga paljud lülitid jne. Paraku ka 8,5 sekundit 100ni on kohe päris kindlasti kehvapoolne ning aegajalt ju siiski vajutada tahaks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.09.2012 12:22 
Kasutaja avatar

kahju. mis selle jutu mõte oli muidu? vaata siis nahaga ja parema kiirendusega mudel. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.09.2012 12:44 
Kasutaja avatar

mikk77 kirjutas:
No eks ma üritan :)
Keskmine kütusekulu võiks olla max 11-12.
Diislitest käin suure kaarega mööda.
Samuti võiks olla kas tagu- või nelikvedu.
El. aknad, kliima, nahksisu.. võibolla ka navi?!
Peamine siiski et oleks mugav sõita ja et koguaeg remontima ei peaks.
Rohkem nagu ei oskagi hetkel lisada.

Kui esivedu ei ole välistatud, siis mina kaaluks Hyundai Sonatat, nt selline:
http://www.auto24.ee/used/966406
Kõikidest siin teemas pakutud autodest kindlasti kõige uuem ja tn ka väikseima läbisõiduga (läbisõidu jutt ei puuduta nüüd lingil toodud konkreetset Sonatat, vaid 2009-2010. a Sonatasid üldiselt võrreldes siin teemas pakutud vanemate Lexuste jm masinatega). Tegemist on igati mugava, vaikse ja üllatavalt mahuka autoga. Kui õnnestub leida 2010. a masin, siis sel on veel 3 aastat garantiid ning sel ajal on elu üsna muretu. 2.0L asemel võiks eelistada 2.4L mootorit, ise sõitnud kummagagi kahjuks pole, aga 2.0L jääb tn natuke lahjaks selle kere jaoks. 3,3L V6 173kW kahjuks enam ei tehtud alates 2009. aastast.

Tõnu

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.09.2012 13:53 

Vaadates seda listi, mis välja toodi algselt, mida omanik on proovimas käind, siis ma millegipärast arvan et Sonata ei lähe väga kaubaks. Ta võib praegu olla tiptop, aga kahe aasta pärast on see ilmselt surnud saast, mis maksab 2-3000 €, nagu siiamaani hundaydega juhtunud on.
GS on viimaste aastatega oma hinnast kaotanud umbes täpselt 0i lähedase summa, seega vanema kerega GS on oma põhja suhtkoht saavutanud seega kui korras hoiad (ja soovitatavalt vali ikka täispauk mudel, ehk siis naha, ja ekraaniga vähemalt, puit-nahk rooli kombo oleks ka kindlasti minu eelistuses) siis ei tohiks väga suurt hävingut paari aasta jooksul müües tulla. Hea varustus on ka müügil ilmselt plussiks, kuna tegu pole säästumasinaga, ja jupid maksavad samapalju kui täislisades masinal - siis võiks ta seda ikka olla, et täit rõõmu saada :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.09.2012 14:39 
Kasutaja avatar

tomcraft kirjutas:
..Ta võib praegu olla tiptop, aga kahe aasta pärast on see ilmselt surnud saast, mis maksab 2-3000 €, nagu siiamaani hundaydega juhtunud on..
..

Iganenud arusaam Hyundai autodest, mis jääb kuskil 10+ aasta tagusesse aega.

Tõnu

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.09.2012 08:22 
Kasutaja avatar

charly kirjutas:
Sillapudinad tasub võtta A-osad, kuid neid ei pea Eestist ostma. UK ja USA on märksõnadeks.
Rooliots on esinduses letihinnaga küll ligi 60 EUR, kuid minu 10 aastat vanal ja 93 000 miili läbinud autol on veel originaalid all.

Kuidas elektroonikaga lood on Lexustel?Seda tundub neil jaguvat.(bmw aegadest meenuvad kohe põlevad airbagi tuled,käigukasti avariireziim,rikkis absi aju ja andurid).

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.09.2012 09:53 
Kasutaja avatar

ändi kirjutas:
charly kirjutas:
Sillapudinad tasub võtta A-osad, kuid neid ei pea Eestist ostma. UK ja USA on märksõnadeks.
Rooliots on esinduses letihinnaga küll ligi 60 EUR, kuid minu 10 aastat vanal ja 93 000 miili läbinud autol on veel originaalid all.

Kuidas elektroonikaga lood on Lexustel?Seda tundub neil jaguvat.(bmw aegadest meenuvad kohe põlevad airbagi tuled,käigukasti avariireziim,rikkis absi aju ja andurid).

dunno...
Peale IS seeria kehva maki mehaanika nagu ei tea küll miskit. IS200 süütekassette vist mainisin....

Kui autot pole uputatud või ise tangidega rapitud siis Lexuse omanikule on elektroonikaviga suhteliselt hiinakeelne sõna. Olenevalt läbisõidust ja vanusest saab anduritel ikka mõnikord elu otsa (O2 andurid näiteks)

Viimati muutis charly, 07.09.2012 10:08, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.09.2012 10:01 
Kasutaja avatar

[quote="kassu"]Ise olen põhimõtteliselt sama dilemma ees. Tahan midagi, millega oleks inimlik sõita, kuid ei laguneks koguaeg. Seega otseloomulikult oli esimene mõte Lexus.

[url]http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php?id=949404[/url]

Käisin seda autot vaatamas. 170k sõitnud ja no ausalt nagu täiesti uus. Ei mingeid naginaid, kolinaid jms (üleüldse pole mitte mingeid vigu). Not bad, arvestades, et Eestist uuena ostetud ja siin kuumaastikul ringi paarutanud. Hooldusajalugu olemas algusest lõpuni Lexuse esinduses.

Mis on halb: varustus on kehv. No ok, hea stereo, kõike liigutab elekter jne, kuid sellisel autol võiks olla nahksisu, parkimisandurid ja soovitatavalt navi ka. Häirib ka see, et kuna alates 98 (kui see mudel välja tuli) on disain jäänud põhimõtteliselt samaks - välimus on minu arust siiani hea aga salong on rsk aegunud. Kuna olen palju erinevate Toyotatega kokku puutunud, siis salongis oli ka liiga palju toredat äratundmisrõõmu :D Rool, väga paljud lülitid jne. Paraku ka 8,5 sekundit 100ni on kohe päris kindlasti kehvapoolne ning aegajalt ju siiski vajutada tahaks.[/quote]

Tegu on töökaaslase autoga tegu on tõesti korraliku asendiga, julgen soovitada.

T

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.09.2012 10:29 
Kasutaja avatar

Kui kellegil huvi, siis olen nõus enda gs-ist loobuma kuna on plaan uuema kerega gs soetada.
Autoks siis 12/2001a. gs430 täisvarustuest on puudu ainult katuseluuk. LS 192000km, hooldatud peale salongist väljumist ainult Lexuse esinduses.
Hind millega oleksin nõus loobuma on 8500.-
Pilt
Pilt

Herkko

Viimati muutis herx, 07.09.2012 10:33, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.09.2012 10:30 
Kasutaja avatar

Kas tänapäeval on "saksa kolmiku" autode omamine nii out, et nendest kõlbab rääkida ainult üleolevalt toonil ja põlastusega? :)
Ma möönan, et iga lits kiidab oma, aga see ainult Lexuse ümber keriv teema ei ole kuigi objektiive, rääkigu Autoleht mida tahes. Minu isiklik kogemus lubab ka saksa-kolmikust igast margist mõne mudeli esile seada, mida pealkirjas seatud tingimustele sobivaks pidada. Töökindlus on muidugi ebamäärane mõiste, milliseid kõrvalekaldeid siis kellegi arusaam lubab veel heaks hinnata. MTBF (Mean time between failures) on muidugi oluline parameeter, aga auto peab vastama ka inimese ootustele - kui palju aktiivse auto kasutajana tuleb sõidukit väljaspoolt vaadelda ja kui palju seest? Kui tähtsad on salongis kasutatud materjalid ja koostekvaliteet, kasvõi auto helisüsteem või minu pärast kasvõi maine (inimesel karjaloomana on maine säilitamine olemuslikult tähtis). Et ainult "ma-olen-sellest-nii-üle" mehena saksa autosid eos välistava suhtumisega ei saa me ka objektiivset tulemust. Ma ei proovi praegu sihilikult ühtki nendest siia üles kiitma hakata, lihtsalt eelnevat tasakaalustava mõttena tahtsin selle siia lisada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.09.2012 10:42 
Kasutaja avatar

Saksa kolmik on nii obvious ja mainstream et nendest on jahutud küll ja küll. Siin käib jutt heade alternatiivide üle.

Loomulikult oleks poliitiliselt korrektne ja lihtne näiteks 5-seeria BMW osta. Siis teda kulusi lugemata käigus hoida ja kiita salongimaterjale, juhitavust ja LED tagatulesi ja saada foorumis respecti. Ise saab rahul olla, et sai tehtud õige valik, kuna auto on prestiizne ja respekteeritud. Iga küla loll saab aru mis autoga ja mis masti mehega tegemist. Kohalikud kutsuksid sind bemmimeheks, audimeheks või mersumeheks, aga hui keegi hakkaks kutuma lexuse-meheks või cadillacimeheks.
No disrespect aga see saksa kolmiku teema on igav.

Kui ma oleks oma Lexuse asemel ostnud e46 330 siis BMW eelised oleks:
võimsam mootor - check
paremad sisumaterjalid - check
rohkem nupukesi ja lisavarustuse valikud - check
rohkem valikuid valida eksterjöri/interjöri värve - check
rohkem know-howd eestis - check
tuhat korda rohkem velgede valikuid lähipiirkonnas - check
tonnide kaupa soodsat tuuningukama -check
rohkem "huvigruppi" - check

Aga päeva lõpuks on samasuguseid autosi terve tänav täis ja argipäev on sama hall, kui näiteks Passati omanikel...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.09.2012 15:52 
Kasutaja avatar

Lisaksin siia töökindla auto valikusse veel Subaru Outbacki(omal kogemust ei ole,kuid õemees,kes on omanud päris palju saksa ja jaapani päritolu masinaid,kiidab seda seni proovitutest parimaks ja probleemivabamaks)2004a pill,suure navi ja nahktoolidega.Mahub ka ilusti esimeses postis esitatud kriteeriumitesse.Omadest kogemustest võin öelda,et 1,92cm seal väga head sõiduasendit ei leidnud(asi võis ka selles olla,et endal oli sel ajal tunudvalt suurem auto ja sellpärast tundus kitsavõitu seest).

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.09.2012 22:49 

Huvitav, kas keegi midagi sellisest masinast ka teab?! http://www.auto24.ee/used/1008744
Auto küll aasta vanem, kui algselt plaanis kuid samas hind on suht hea.
Tundub, et kevadel tehtud pildid - järelikult peaks mingi 6k euriga kätte saama, kuna müügis suht kaua juba. Samas tekib küsimus, et miks nii kaua müügis?
Eks mingi päev lähen vaatan ise ka üle aga ehk on keegi, kes juba näppimas käinud?!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.09.2012 00:11 
Kasutaja avatar

Kui ma endale autot käisin otsimas, siis sai ka seda vaatamas käidud. Vigu oli juba peale vaadates palju, kiikasin korra veel aknast ka sisse ja peale seda keerasin otsa ringi ning läksin minema. Salong on jube kulunud ja rääbakas. Minule oli see piisav argument ja rohkem ma seda autot ei uurinud.
Muidugi oma silm on kuningas, mine ja vaata ise ikka üle.

Herkko

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.09.2012 07:51 

Lisan ühe variandi veel siia.
http://auto.motors24.ee/vehicles/369015 ... =price.ASC
Müüjaga olen kontakteerunud ning jutu järgi on kõik korras v.a. üks kat.
Lisaks pidavat olema kerel paar täppi. Ei saa nüüd aru, kas rooste või lihtsalt kivi täkked.
Ebay'st saaks suht mõistliku hinnaga kat'i nii et see ei tohiks suuremat sorti probleem olla.
Hinna osas pidavat andma rääkida, nii et kui muus osas oleks auto korras siis saaks suhteliselt võileiva hinnaga.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 52 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis