Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 04.05.2025 02:43

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 335 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 19, 20, 21, 22, 23  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: K: probleem kohtutäituriga
PostitusPostitatud: 06.10.2011 18:22 
Eliit
Kasutaja avatar

wtf_ kirjutas:
rain0102 kirjutas:
wtf_ kirjutas:
Nii, ei hakka päris tervet teemat läbi lugema. Ehk keegi viitsib konkreetselt vastata mu küsimusele.

Ostsin mingi 2-3 aastat tagasi ühe Moskvichi ostu-müügilepinguga. Ta jäi nagu väikseks projektikaks (teine mootor, kere korda + ülevärv jne jne). Ei näinud sel ajal mõtet kohe ümber kirjutada, kuna masin siis ei sõitnud. Mõtlesin ta täitsa sõitvaks teha ja siis lähen kirjutan enda nimele. (kuid hetkel veel mootori jubinad ühendamata jne ehk poolik). Ja ülla-ülla mis ma nüüd märkasin. Selle aasta augustis on omanikule sellele autole pandud peale võõrandamise keeld. Mis nüüd minu võimalused oleks? Oleks mingi täiesti suvaline ront, siis okei, vahet pole. Kuid masinal natuke väärtust on.

Seega lühidalt kokku võtta:
Ostsin auto ostu-müügilepinguga 2-3 aastat tagasi. (võõrandamise keeldu peal ei olnud) Selle aasta augustis on võõrandamise keeld peale pandud. Mis on minu võimalused? Mida peaksin tegema?
(kas see, et mul on enne keelu panekut auto omandatud, ei sobi ARK'le vms?)
:(

Nuvot. Oleks tulnud ikkagi ümber kirjutada. Auto ümberkirjutamine on alati esimene asi, mis teha tuleb. Mina võtsin oma Passati peale 5-e päeva arvelt maha, kuna ta polnud ümber kirjutanud. Peale seda läks uus omanik vutt-vutt ARK-i.

Ma kirjutasin põhjenduse ka. Algul ei kujutanud ette, kas masinast saab veel asja. See faking ümberkirjutamine on ju nii kirveks aetud, hetkel üle 55 euro. Odavate autode puhul on see märgatav osa hinnast.

No ma saan aru jah, aga antud näite puhul on see turvalisem sinule endale ka, kui ta ikkagi sinu nimel on. Ja kui ümberregamist ei jõua maksta, siis pole mõtet autot üldse osta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.01.2012 21:07 

Ei hakanud uut teemat tegema.
Võibolla natuke totter küsimus siia foorumisse aga soovitage mõnda hästi vastikut kohtutäiturit Tallinna piirkonnast.

Feinmann pidi iga liigutuse eest ulme summasid kirjutama, tema ehk ?

Või siis Kadak kes ise igatepidi kandib?:D

Vaja teda siis sellejaoks, et võitsin ühe kohtuasja aga härra sibul vaevalt seda niipea vabatahtlikult tasuma hakkab.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.01.2012 00:46 

ants88 kirjutas:
nii palju kõikidele inimestele kellel on kohtutäituritega tegemist.kuna paar tutavad on nii mõneski kohtutäituri püroos tööl siis teaga ,et kohtutäiturid teevad kõik endast oleneva et teie võlast lahti ei saaks.ja kui lähtuda eesti seaduseid siis no neil liiga palju õigusi veel.aga paar seaduse muutatuse eelnõu on juba arutlemisel.nii et lootus on et süsteem muutub varsti.ja inimesed uuriga palju te võlgnete kuhugi.sest keegi ei kontrolli kohtutäitureid nii et naad võivad teild rohkem raha ka võtta kui tegelik summa on.igas maaknonas peaks olema 1 võla nõustaja või mingi õigus abi teenus.ja kui summa on üle 100 000eek siis on mõtekam juba eraisiku pankrot välja kuulutada.

kas su sõprat kõhtutäiturite pürootes sulle seda ei teadnut räägida, kui kaua võtab eraisiku pankrot aega ja, et selle jaoks peab ka raha olema?

eraisiku pankroti jaoks on vaja leida raha ning selleks kulub umbes 15 - 20 000 krooni.

võib selguda, et ajutise halduri poolt läbi viidud uurimise põhjal, puudub võlgnikul vara pankrotimenetluse katteks ning võlgnik ega ükski võlausaldaja ei soovi või ei saa menetluskulude katteks kohtu deposiiti raha maksta, siis kohus pankrotti välja ei kuulutagi ning menetluse algatamiseks ja ajutise halduri tasuks tehtud kulutused osutuvad asjatuteks.

Pankroti välja kuulutamisel peab võlgnik arvestama, et tema vara arvelt tasutakse esmajärjekorras pankrotimenetluse kulud (pankrotihalduri tasu ja kulud), mis võivad kujuneda arvestatavaks, sest pankrotimenetlus võib kesta väga pikalt, sõltuvalt halduri töö kiirusest, võimalike kohtuvaidluste arvust ja kulgemise kiirusest jms.

Kogu protsess on vaevaline ja sellele kulub aega tervelt 5 aastat

Pärast pankroti väljakuulutamist on teatud aja jooksul piiratud võlgniku liikumine, sh Eestist lahkumine. Võlgnik peab olema kohtule ja haldurile kättesaadav ning andma igakülgset teavet oma tegemiste kohta.

Samuti peab võlgnik kogu selle aja kas töötama või otsima tööd.

võlgade vabastamise menetlus ei kaasne pankrotimenetlusega automaatselt. Seda tuleb kohtult eraldi taotleda ning kohus teeb otsuse võlgadest vabastamise menetluse alustamise kohta alles pärast seda, kui pankrotimenetlus ise on lõppenud.

Seega kohtusse pankrotiavaldust esitades puudub võlgnikul tegelikult igasugune garantii, et võlgadest vabastamise menetlus kunagi üldse alustatakse, rääkimata võlgadest vabastamisest endast. Isegi kui kohus otsustab võlgadest vabastamise menetluse pärast pankrotimenetluse lõppu alustada, läheb veel 5 aastat enne, kui kohus teeb otsuse võlgadest vabastamiseks.

Samas kestab võlgadest vabastamise menetlus tervelt 5 aastat ning selle vältel tuleb võlgnikul loovutada esimesel aastal võlausaldajatele 100%, järgmisel 85%, ülejärgmisel 80% ja sellest edasi 75% oma sissetulekutest. Muust varast on võlgnik selleks ajaks ilma jäänud, sest see on pankrotimenetluses menetluskulude ja võlausaldajate nõuete rahuldamiseks maha müüdud

Pankrotimenetluse ajaks kehtestatakse ka ärikeeld, mis kohtu määramisel võib kestma jääda veel täiendavalt 3 aastaks pärast pankrotimenetluse lõppu.

http://www.volanoustaja.ee/et/laenaja-a ... nkrot.html

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2012 18:30 
Kasutaja avatar

wtf_ kirjutas:
Nii, ei hakka päris tervet teemat läbi lugema. Ehk keegi viitsib konkreetselt vastata mu küsimusele.

Ostsin mingi 2-3 aastat tagasi ühe Moskvichi ostu-müügilepinguga. Ta jäi nagu väikseks projektikaks (teine mootor, kere korda + ülevärv jne jne). Ei näinud sel ajal mõtet kohe ümber kirjutada, kuna masin siis ei sõitnud. Mõtlesin ta täitsa sõitvaks teha ja siis lähen kirjutan enda nimele. (kuid hetkel veel mootori jubinad ühendamata jne ehk poolik). Ja ülla-ülla mis ma nüüd märkasin. Selle aasta augustis on omanikule sellele autole pandud peale võõrandamise keeld. Mis nüüd minu võimalused oleks? Oleks mingi täiesti suvaline ront, siis okei, vahet pole. Kuid masinal natuke väärtust on.

Seega lühidalt kokku võtta:
Ostsin auto ostu-müügilepinguga 2-3 aastat tagasi. (võõrandamise keeldu peal ei olnud) Selle aasta augustis on võõrandamise keeld peale pandud. Mis on minu võimalused? Mida peaksin tegema?
(kas see, et mul on enne keelu panekut auto omandatud, ei sobi ARK'le vms?)
:(

Kirjutan siia siis edasise loo ka...
Vestlesin kohtutäituriga ning selle tüübi võlad on päris suured ning maksnud paari euro kaupa, seega pole mingit lootust keeldu maha saada. (kuigi selle auto väärtus nii väike, et pmst seda võlga nagunii ei mõjutaks kah..) Kohtutäituri suhtumine oli nii ülbe ja pmst saatis mind kukele. Ma avaldasin soovi talle tõendada, et olen auto ostnud enne keelu panekut. Ma oleks seda saanud täpselt tõestada (ostsin masina osta.ee oksjoni kaudu, kus andmebaasis kõik info ja kuupäevad olemas + lisaks müügileping... seega mitte lihtsalt nt müügilepingule varasema kuupäeva kirjutades). Täiturit see ei huvitanud, käskis mul minna kohtu tõendama.
Seega kõik täiturid ei ole nii vastutulelikud ja arusaajad. :uhoh

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2012 22:46 
Kasutaja avatar

Mis mõttes oleksid saanud? Lendasid siis peale, et "anna see auto nüüd vabaks". Sellisel juhul tõesti nagu küla koeral nii koer külale. Kui sa oleks kohe ilusti avalduse kirjutanud, kõik paberid, dokumendid jne pannud lisaks, siis oleks äkki vastus ka teistsugune olnud.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2012 23:10 

Kirjuta nüüd ilus ja viisakas avaldus kohtutäiturile, lisa sinna osta.ee väljavõta koos nende allkirjaga, pluss pangast templiga makse koopia. Igasugused suulised pöördumised ajavad nad üsna vihale. Kui abi ei ole, siis kohtusse ja kui kõik nii nagu räägid ja suudad oma ostu tõestada osta.ee ja panga kaudu, siis ei näe põhjust, miks peaksid saama negatiivse vastuse.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2012 23:27 
Kasutaja avatar

Esialgu ma helistasin ja uurisin, lootsin seega aja kirja panna, kokkusaamise.
Seega suhtlesin telefoni teel, algul rääkisin abiga, siis hiljem lõpuks sain kätte ka täituri. Rääkisin oma loo ära ja küsisin, et kas mul üldse oleks võimalik mingit moodi asjad korda saada. Avaldasin soovi, et tuleksin kogu paberitega tema juurde (osta.ee'st väljavõtted jne). Ta aina jauras vastu, et muud võimalust ei ole, kui maksa selle inimese trahv ära või mine oma tõenditega kohtu, et teda need üldse ei huvita. Siis midagi ajas, et miks tema peab pea pakule panema vms, et tema vastutama??.. Lõpuks lõpetas kõne kiirelt ära, et tema aeg maksab ja siin pole midagi rääkida.
Telefoni teel oli tõesti suhtumine jube, või oli lihtsalt tõesti nii sitt päev??

Et kas tõesti kohapeal võiks olla asjad täiesti teistmoodi?? Võib-olla tõesti peaks proovima, oli juba siis plaan, et saan aja kirja panna ja paberitega sinna minna.

Pangamakset ei toimunud, sularahas koha peal. Kuid osta.ee's müüja ja ostja konto olemas ning positiivne tehing.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.02.2012 00:13 
Kasutaja avatar

kohus lahendab selle asja kindlasti sinu kasuks aga kas selle asjal mõtet on selle summa pärast... sa poleks esimene kes niimoodi auto kätte on saanud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.02.2012 00:44 
Kasutaja avatar

wtf_ kirjutas:
Esialgu ma helistasin ja uurisin, lootsin seega aja kirja panna, kokkusaamise.
Seega suhtlesin telefoni teel, algul rääkisin abiga, siis hiljem lõpuks sain kätte ka täituri. Rääkisin oma loo ära ja küsisin, et kas mul üldse oleks võimalik mingit moodi asjad korda saada. Avaldasin soovi, et tuleksin kogu paberitega tema juurde (osta.ee'st väljavõtted jne). Ta aina jauras vastu, et muud võimalust ei ole, kui maksa selle inimese trahv ära või mine oma tõenditega kohtu, et teda need üldse ei huvita. Siis midagi ajas, et miks tema peab pea pakule panema vms, et tema vastutama??.. Lõpuks lõpetas kõne kiirelt ära, et tema aeg maksab ja siin pole midagi rääkida.
Telefoni teel oli tõesti suhtumine jube, või oli lihtsalt tõesti nii sitt päev??

Et kas tõesti kohapeal võiks olla asjad täiesti teistmoodi?? Võib-olla tõesti peaks proovima, oli juba siis plaan, et saan aja kirja panna ja paberitega sinna minna.

Pangamakset ei toimunud, sularahas koha peal. Kuid osta.ee's müüja ja ostja konto olemas ning positiivne tehing.

Esita asi normaalselt vormistatult, kirjalikult. Kas siis saada tähitult, et oled kindel et nad on kätte saanud, saada e-mailiga digiallkirjastatult ja palu kinnitust, et on kätte saanud. Siis on tal aega sellega äkki tutvuda. Mul üleval üks näide, kuidas sai Sampo Liisinguga kakeldud http://www.aqaris.ee/asjad/selku.pdf. Ostsin oksjonilt ühe auto, kus kerenumbrid olid võltsitud (hiljem selgus). Esimese hooga öeldi, et oma probleem. Siis saadeti juristi juttule. Võtisn ka enda oma kaasa ja läksin sinna. Esimese hooga olid nõus maksma ainult auto hinna, kuigi ma olin ta vahepeal korda teinud uued tuled jne. Pärast teist juristi abiga tehtud kirjutist olid nüus ka jupid hüvitama (selle pika kirjelduse esitamis). Võid ju panna ka, et palud eeltoodud näidete alusel (osta.ee kinnitus jne) keelu tühistamist ja kui keelduvad, siis kirjaliku vastust, et saaksid juristga edasi arutada jne. Samamoodi olen politseile saatnud mingi 20lk vastulause, pildid, bussiaegade väjavõtted jne - see trahv tühistati samuti. Ehk siis ilusti vormistatud asi on kindalti suureks plsussiks.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.02.2012 04:18 

oolmaiti kirjutas:
kohus lahendab selle asja kindlasti sinu kasuks aga kas selle asjal mõtet on selle summa pärast...

sa saad kohtus taotleda enda kulude katmist kaotaja poolt...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.02.2012 09:53 
Kasutaja avatar

Wertus kirjutas:
Kuna paljud küsivad, et millal nende trahvid aeguvad, siis võtke teadmiseks:

Täitemenetluse seadustik.
§ 202. Täitemenetluse lõpetamine rahatrahvi sissenõudes kohtuotsuse ja kohtuvälise menetleja otsuse täitmise aegumise tõttu
(1) Kohtutäitur lõpetab täitemenetluse väärteo asjas tehtud kohtuotsuse alusel või kohtuvälise menetleja otsuse alusel määratud rahatrahvi sissenõudes täitmise aegumise tõttu, kui rahatrahvi ei ole sisse nõutud karistusseadustiku §-s 82 sätestatud tähtaja jooksul.

Karistusseadustik.
§ 82. Otsuse täitmise aegumine
(1) Otsust ei asuta täitma, kui otsuse jõustumisest on möödunud:
1) viis aastat esimese astme kuriteo asjas tehtud kohtuotsuse jõustumisest;
2) kolm aastat teise astme kuriteo asjas tehtud kohtuotsuse jõustumisest;
3) üks aasta väärteo kohta tehtud otsuse jõustumisest.
(2) Otsuse täitmise aegumine peatub:
1) ajaks, mil isik hoidub kõrvale talle kohaldatud karistuse kandmisest või tasumisest;
2) käesoleva seadustiku §-s 73 või 74 sätestatu alusel määratud katseajaks;
3) ajaks, mil isikule kohaldatud karistuse täitmisele pööramine on edasi lükatud või karistuse täitmise tähtaega on pikendatud;
4) ajaks, mil isik on välisriigis ja teda ei anta välja või teda ei saa välja anda.
(3) Süüdimõistva kohtuotsuse täitmine ei aegu, kui karistuseks on mõistetud eluaegne vangistus.
(4) Täitmisele pööratud rahatrahvi sissenõue aegub, kui rahatrahvi ei ole sisse nõutud nelja aasta jooksul väärteoasjas tehtud otsuse jõustumisest. Täitmise aegumine peatub võlgniku vangistuses viibimise või aresti kandmise ajaks.
(5) Täitmisele pööratud rahalise karistuse ja varalise karistuse sissenõue aegub, kui rahalist karistust või varalist karistust ei ole sisse nõutud seitsme aasta jooksul kriminaalasjas tehtud kohtuotsuse jõustumisest. Täitmise aegumine peatub võlgniku vangistuses viibimise ajaks.

Ehk siis reaalselt võib trahvidest päästa kohtutäituri ja muude ametnike lohakus ja seda nelja aasta jooksul. Pärast kohtuotsuse jõustumist nelja aasta vältel on õigus otsuses määratud trahv sisse nõuda.

Minu kogemustele tuginedes 18 kuu möödudes on võimalik teha avaldus ja lasta kuulutada trahv aegnuks, kuna enam karistuslikku mõju ei ole. Olen ise käinud tegemas.
Ju aga see 4 aastat on siis see aeg kui kohtutäitur peab ise asja lõpetama kui ta oma tööga hakkama ei saa.

Tsiteeri:
§ 202. Täitemenetluse lõpetamine rahatrahvi sissenõudes kohtuotsuse ja kohtuvälise menetleja otsuse täitmise aegumise tõttu
(1) Kohtutäitur lõpetab täitemenetluse väärteo asjas tehtud kohtuotsuse alusel või kohtuvälise menetleja otsuse alusel määratud rahatrahvi sissenõudes täitmise aegumise tõttu, kui rahatrahvi ei ole sisse nõutud karistusseadustiku §-s 82 sätestatud tähtaja jooksul.
[RT I, 14.03.2011, 1 - jõust. 24.03.2011]

Tsiteeri:
§ 82. Otsuse täitmise aegumine
(1) Otsust ei asuta täitma, kui otsuse jõustumisest on möödunud:
1) viis aastat esimese astme kuriteo asjas tehtud kohtuotsuse jõustumisest;
2) kolm aastat teise astme kuriteo asjas tehtud kohtuotsuse jõustumisest;
3) üks aasta väärteo kohta tehtud otsuse jõustumisest.
(2) Otsuse täitmise aegumine peatub:
1) ajaks, mil isik hoidub kõrvale talle kohaldatud karistuse kandmisest või tasumisest;
2) käesoleva seadustiku §-s 73 või 74 sätestatu alusel määratud katseajaks;
3) ajaks, mil isikule kohaldatud karistuse täitmisele pööramine on edasi lükatud või karistuse täitmise tähtaega on pikendatud;
4) ajaks, mil isik on välisriigis ja teda ei anta välja või teda ei saa välja anda.
(3) Süüdimõistva kohtuotsuse täitmine ei aegu, kui karistuseks on mõistetud eluaegne vangistus.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.09.2012 18:53 

(mööduja...)
Laenuleib ei kesta kaua ja parem, kui ...
Nõnda, siis paljud valivadki ''Aidaa'' tee ja ei tulegi enam tagasi, sest elu on ikka eemal fuckin' [nagu tiiger kellogsi pakil ütleb] GRRRRRRREAT!!!!!!!!
Egas keegi pappi ja kullakange ei s.tu! Seega kõrri kargamine raha s.ttuma ei pane vaid paneb keskmist näppu lehvitama kõigele!
Ja keegi tööga ju pead ka ei paita nii kergelt kui võlad!
Kõige hullem, minnakse riigist niisamagi minema...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.09.2012 22:19 
Kasutaja avatar

Ole pai ja võta oma rohud ikka kenasti ära. :kill

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.09.2012 23:33 

andres393 kirjutas:
Ole pai ja võta oma rohud ikka kenasti ära. :kill

Lehm jõudis ette!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.09.2012 21:52 
Kasutaja avatar

Laen ei ole võlg, vaid puhaskasum.

Keskerakond.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 335 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 19, 20, 21, 22, 23  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 9 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis