wtf_ kirjutas:
Esialgu ma helistasin ja uurisin, lootsin seega aja kirja panna, kokkusaamise.
Seega suhtlesin telefoni teel, algul rääkisin abiga, siis hiljem lõpuks sain kätte ka täituri. Rääkisin oma loo ära ja küsisin, et kas mul üldse oleks võimalik mingit moodi asjad korda saada. Avaldasin soovi, et tuleksin kogu paberitega tema juurde (osta.ee'st väljavõtted jne). Ta aina jauras vastu, et muud võimalust ei ole, kui maksa selle inimese trahv ära või mine oma tõenditega kohtu, et teda need üldse ei huvita. Siis midagi ajas, et miks tema peab pea pakule panema vms, et tema vastutama??.. Lõpuks lõpetas kõne kiirelt ära, et tema aeg maksab ja siin pole midagi rääkida.
Telefoni teel oli tõesti suhtumine jube, või oli lihtsalt tõesti nii sitt päev??
Et kas tõesti kohapeal võiks olla asjad täiesti teistmoodi?? Võib-olla tõesti peaks proovima, oli juba siis plaan, et saan aja kirja panna ja paberitega sinna minna.
Pangamakset ei toimunud, sularahas koha peal. Kuid osta.ee's müüja ja ostja konto olemas ning positiivne tehing.
Esita asi normaalselt vormistatult, kirjalikult. Kas siis saada tähitult, et oled kindel et nad on kätte saanud, saada e-mailiga digiallkirjastatult ja palu kinnitust, et on kätte saanud. Siis on tal aega sellega äkki tutvuda. Mul üleval üks näide, kuidas sai Sampo Liisinguga kakeldud
http://www.aqaris.ee/asjad/selku.pdf. Ostsin oksjonilt ühe auto, kus kerenumbrid olid võltsitud (hiljem selgus). Esimese hooga öeldi, et oma probleem. Siis saadeti juristi juttule. Võtisn ka enda oma kaasa ja läksin sinna. Esimese hooga olid nõus maksma ainult auto hinna, kuigi ma olin ta vahepeal korda teinud uued tuled jne. Pärast teist juristi abiga tehtud kirjutist olid nüus ka jupid hüvitama (selle pika kirjelduse esitamis). Võid ju panna ka, et palud eeltoodud näidete alusel (osta.ee kinnitus jne) keelu tühistamist ja kui keelduvad, siis kirjaliku vastust, et saaksid juristga edasi arutada jne. Samamoodi olen politseile saatnud mingi 20lk vastulause, pildid, bussiaegade väjavõtted jne - see trahv tühistati samuti. Ehk siis ilusti vormistatud asi on kindalti suureks plsussiks.