Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 21.05.2025 12:48

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 14034 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 703, 704, 705, 706, 707, 708, 709 ... 936  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mis siis täna juhtus? €lame €nnast välja 2012 (VOL1)
PostitusPostitatud: 03.10.2012 00:01 
Kasutaja avatar

Saan aru, et kõik ei ole Tallinnas varem autoga liigelnud ja ei ole sellise liiklustihedusega harjunud jne jne, aga kui endal on aja peale minek ja ees töllendab mingi a'la Setumaalt esimest korda üle kümne aasta rooli saanud mamsel, siis ei tee see just tuju heaks...
Ajas närvi mustaks, et peale kannatlikult sabas püsimist, julges too mamsel veel minu suunas oimukohta kratsida. Oleks ma siis ebanormaalselt närviliselt seal liigelnud vms, aga ei, ka rahulikuks jäämise tõttu on kellelgi midagi nüüd siis öelda.

*Vabandan Setumaa elanike ees, ei midagi isiklikku.*

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.10.2012 07:33 

Ok, aitab nüüd küll sellest teemast äkki... reaalsest olukorrast tuli täiesti hüpoteetiline arutelu. Muidugi on põhjuseid, miks ja milline auto/traktor/muu kärakas võib seaduslikult sõita piirkiirusest märgatavalt aeglasemalt. Jääb alati küll punkt, et taganttulijatele peab võimaldama möödasõitu, vanasti oli see lausa seotud kohustusega teepeenral seisma jääda, pole uurinud kas ka nüüd. Samas jutt käis ju reaalsest olukorrast ja ma arvan, et kõik foorumikodanikud saavad aru, et kui tavaline- seaduse järgi b-kategooria (M-klassi)- sõiduk ilma igasuguse haagise, katusekoorma vms nähtava välise põhjuseta venib sirgel ja kuival maanteel -20kmh ja möödudes märkad, et roolis istub stereotüüpne aeglaselt sõitja- vanainimene, noor blondiin vms tädike- siis ei jää eriti mõtlemisruumi, et miks. Ta lihtsalt sõidab.

Olen isegi olnud sunnitud sõitma 65-75kmh maanteel. Ntx pidin 3.7m höövellaua pakid kuidagi bemarisse suruma- läbi suusaluugi. Oh, wth-meeter tagaluugist välja, pakkekile jupiga pagassiluuk kinniti külge ja sõit võis alata. Terve 40 km, mis tartust välja oli vaja sõita, vahtisin tahavaatepeeglit ilmselt rohkem, kui ette- iga viimase kui auto jaoks sättisin oma kiiruse selliseks, et ta peaks võimalikult vähe pidurdama ja võimalikult ohutult mööda sõita. Tuli auto vastu- kiirendasin tsipa aegsasti, kui tee oli vaba- hoog maha, parem suund ja tagumine läks. Mõni tõstis veel käppagi.

Täna megaudu Pärnus, vaikselt hõreneb, aga töölesõit saab huvitav tulema :) Samas kõht valutab, jalg valutab, selg valutab, kuidagi ei tõmba metsa müttama täna :(

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.10.2012 08:09 

Tiksusin hommikukohviga laua taga, kui ükshetk käis väljas ilge pauk. Vaatasin aknast välja- maja ees reguleerimata ristmikul said kokku Ford ja Peugeot. Peugeoti vend ignoreeris paremakäereeglit ja ei andnud Fordile teed. Ford oli ikka päris kortsus, Pesukotil kosmeetilised vead vaid, paar mõlki ja purunenud esituli. Juhid ronisid autodest välja ja algas räige venekeelne sõim. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.10.2012 08:52 
Kasutaja avatar

Drag kirjutas:
Subby kirjutas:
Avastasin täna, et auto uksed lähevad automaatselt lukku, kui uksi ei ava peale puldist keskluku maha võtmist. :rokib

Kah avastus, see ikka üsna kõigil autodel nii. :D

Pigem on see siiski signa teema (enamasti lisapaigaldus), mis nii teeb. Enamusel autodel kindlasti selliseid asju pole.

Ison.ts ma siiralt kahtlen, et see mitmest tulija takistab sinul möödumast. Esiteks kui auto on vastu tulnud on sinul ju mitu sekundit eelis minna ja kui sa selle ajaga ei lähe, siis sa järelikult ei taha. Tavaliselt polegi probleem mitte esimeses aeglases autos vaid ülejäänud paaris kolmes järgnevas autos kes mööda ei julge sõita, aga peavad seal väikse vahega taga punnitama. Kui mina sellise kolonni lõppu jõuan, siis hakkan ka igal võimalikul momendil kasvõi ühe kaupa "ära noppima" ees sõitjaid kuni ma lõpuks ka kõigist mööda saan. Sedasi lootma jääda, et äkki lähevad teised ka mööda võid Tartust Tallinnani välja tiksuda.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.10.2012 09:49 
Kasutaja avatar

Vahel ikka trehvab neid, kellel reaktsioon kiirem ja masin ka võimsam ning spermatosoidil pole antud ajusi mõistmaks, et ka ülejäänud soovivad aeglasemast möödasõitu alustada. Iga nädal näeb selliseid olukordi, kus nibin nabin madalalenduril teiste möödasõidu sooritajatele tagant peaaegu sisse kütab.
Ja ma ei räägi üldse iseenda seisukohast. Ma nii vana vist, et ei viitsi väga rabeleda kolonnis sõites. Võtan eesliikuva suhtes vähe suurema pikivahe ja sõidan oma sõitu. Kohvi, sigaret, Kuku raadio või mõnus kaaslane ei ahvatle kuidagi kolonnis tõmblema. Pigem naudin eelpool mainitud tegevusi. Vahel harva tõmban kolonnile järele jõudes teeäärde ja teen suitsu pausi ja sõidan peale seda jälle uhkes üksinduses edasi.
Pealegi enamuse neist, kes Ardu kandis tartu suunal sõites eespool kolonnis hullult tõmblevad iga möödasõidu pärast, saan ma juba Mäo kaherealise lõpus uuesti kätte ning isegi neist mööda. Sama olukord tagasi tallinna liikudes. Seega nad ei võida mitte midagi. Tekitavad ainult teravaid elamusi enda kaasreisijatele ja teistele liiklejatele.
Kusjuures ma mõtlengi alati, et mis tunne on madallendurite kaasreisijatel. Kas nad pärast peksa ka annavad juhile selliste trikkide eest , mida nad trassil sooritavad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.10.2012 10:36 

Jee. Helistati motohoovist. Sidur jõudis kohale. Öeldi küll, et läheb 2 nädalat, aga juba 8 päevaga on kenasti jõudnud. Ajee. Täna peale kooli lähvad näpud kohe kindlasti õliseks ja õhtul tahaks juba rõõmsalt sõita. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.10.2012 11:20 

Lugesin Eesti ekspressi netist, sattusin ka kommentaare lugema ja ohh õudu, sinna on jõudnud märatsema Oopc. Samas muidugi, teema on talle hingelähedane :D

http://www.ekspress.ee/news/paevauudise ... s=1&no=220

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.10.2012 11:25 
Kasutaja avatar

ison.ts kirjutas:
Vahel ikka trehvab neid, kellel reaktsioon kiirem ja masin ka võimsam ning spermatosoidil pole antud ajusi mõistmaks, et ka ülejäänud soovivad aeglasemast möödasõitu alustada. Iga nädal näeb selliseid olukordi, kus nibin nabin madalalenduril teiste möödasõidu sooritajatele tagant peaaegu sisse kütab.
Ja ma ei räägi üldse iseenda seisukohast. Ma nii vana vist, et ei viitsi väga rabeleda kolonnis sõites. Võtan eesliikuva suhtes vähe suurema pikivahe ja sõidan oma sõitu. Kohvi, sigaret, Kuku raadio või mõnus kaaslane ei ahvatle kuidagi kolonnis tõmblema. Pigem naudin eelpool mainitud tegevusi. Vahel harva tõmban kolonnile järele jõudes teeäärde ja teen suitsu pausi ja sõidan peale seda jälle uhkes üksinduses edasi.
Pealegi enamuse neist, kes Ardu kandis tartu suunal sõites eespool kolonnis hullult tõmblevad iga möödasõidu pärast, saan ma juba Mäo kaherealise lõpus uuesti kätte ning isegi neist mööda. Sama olukord tagasi tallinna liikudes. Seega nad ei võida mitte midagi. Tekitavad ainult teravaid elamusi enda kaasreisijatele ja teistele liiklejatele.
Kusjuures ma mõtlengi alati, et mis tunne on madallendurite kaasreisijatel. Kas nad pärast peksa ka annavad juhile selliste trikkide eest , mida nad trassil sooritavad.

Kes teist siis rohkem kihutab tekib küsimus. Kui sina neile paari kilomeetrisel Mäo kaherealisel järgi jõuad pead sa ju oluliselt rohkem kiirust ületama siis sellel lõigul.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.10.2012 12:41 
Kasutaja avatar

dellu kirjutas:
ison.ts kirjutas:
Vahel ikka trehvab neid, kellel reaktsioon kiirem ja masin ka võimsam ............

Kes teist siis rohkem kihutab tekib küsimus. Kui sina neile paari kilomeetrisel Mäo kaherealisel järgi jõuad pead sa ju oluliselt rohkem kiirust ületama siis sellel lõigul.

ma ei räägi kihutamisest. Minu pärast vajuta möödasõidul kasvõi pedaal läbi põhja, aga enne seda võiks korraks vaadata ja mõelda. See kes sinu ees sõidab, ei ole reeglina see masin, mille pärast kolonn venib. Põhjus on 5-8 masinat eespool. Ja kõik need masinat enne sind tahavad samamoodi sellest mööda sõita. Miks me siinkohal ei räägi elementaarset viisakusest ja liiklus kultuurist?
Nädala sees sõites trehvab ette 1-3 kolonni. Lendad nendest mööda ja ei sega eriliselt kedagi. Reedel/pühapäeval ongi üks lõputu kolonn tln-trt trassil. Ok, see kes võtab mitu masinat korraga jõuabki ca 15 km pärast vabasse voolu. Tõenäoliselt aga pigem järgmise kolonni lõppu. Päris pikka aega näeb neid tegelasi km eespool uut möödasõidu võimalust ootamas. Kui sa tead, et sa lähimate km jooksul kolonni ette ei jõua või jõuad hoopis järgmise kolonni taha siis minu arust suht mõtetu üritus. Oota see Mäo 2 realine ära ja saad rahus teisi segamat kasvõi 200kmh kogu kolonnist ühe jutiga mööda.
Üldiselt mul suhteliselt pohlad nendest. Ma pigem naudin peale töönädalat rahulikult maale sõitmist ja ei viitsi tõmmelda. Kahju on lihtsalt teistest liiklejatest/kaasreisjatest. Hoolimatud perseahvid ei ole eestimaal otsa saanud ja tõenäoliselt ei saagi. Kurb, aga tõsi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.10.2012 12:46 
Moderator
Kasutaja avatar

ison.ts jutule väike vastus:
Tihtilugu on selle kolonniliidri taga üks-kaks autot, kes ei jõua/oska/julge möödasõitu teha, seepärast ka tagapool tõmblemine käib. Kuiva tee ja hea nähtavuse puhul sõidan mina kah sellisel juhul peale veidikest ootamist lihtsalt järjest mööda.
Mäo 2+2-realisega on see pisike jama, et suht suur võimalus on selleni jõudes, et keegi aeglane või suur või suur-ja-aeglane otsustab kohe ka oma võimalust kasutada ja nii tiksudki vähemalt pool 2+2-st kahe rekka taga, kes teineteisega sünkroonujumist teevad.
Ehk Sinu valik pause teha ja liikluses mitte tõmmelda on õige, kuid see ei tee teiste valikuid vähem õigeks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.10.2012 12:50 
Moderator
Kasutaja avatar

No mis ta ikka arvab: eks mingi radikaal on särgist välja lastud ja see sügab näppe klaviatuuril. Igal juhul on meil siin oluliselt rahulikum nüüd, kui ainult vahepeal mõnel "turbotajal kaane maha lööb", mitte ei olegi igapäeva kahetaktiline mees siin tühikäigul paugutamas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.10.2012 12:58 

Tanel kirjutas:
Z!ssu kirjutas:
Lugesin Eesti ekspressi netist, sattusin ka kommentaare lugema ja ohh õudu, sinna on jõudnud märatsema Oopc. Samas muidugi, teema on talle hingelähedane :D

http://www.ekspress.ee/news/paevauudise ... s=1&no=220

Tilgad pidid püksi tulema :D Meie siin oleme asjaga harjunud aga mida t*rat peab keskmine eestlane või igapäevane delfi kommentaator mõtlema kui selline masin järsku platsis on :lol :lol

Korralik kuulipilduja, jah. Aga silmad hakkasid suurest capsist valutama ja kõike ei jõudnudki läbi lugeda.

Lemmik osa, mis jäi silma:
"MA KIRJUTAN VASAK UJALA KA VARBAGA PULLIPOÄRAST -MINE VTTU KUI SULLE EI MEELDI
JA ÜLDSE NAH SA MÖLISED SEALT SOOME SOOJAKUST ,MINE TASSI KILLUSTIKKU VÕI PUHKA "

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.10.2012 13:45 
Kasutaja avatar

Kahju, et siin foorumis enam ta jutu üle naerda ei saa :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.10.2012 13:51 
Kasutaja avatar

Juhtus see, et politsei jälitas mind eraautoga Zeppelini eest kuni Püssirohukeldri teeotsani :) Kuna tagarattal ei sõitnud ja jälgisin liikluseeskirju, siis päevapraadi nad minuga Püssi sööma ei tulnud :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.10.2012 14:16 
Kasutaja avatar

Üldse see on osadel militseinikel päris tobe komme, et jälitame mööda linna, äkki vääratab kusagil ja saame ära väänata. Rakveres üks ekipaaž harrastab seda stiili pidevalt.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 14034 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 703, 704, 705, 706, 707, 708, 709 ... 936  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 10 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis