Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 09.05.2025 02:39

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 1482 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 99  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Lamell-Naastrehvid
PostitusPostitatud: 24.10.2012 06:25 

siim789 kirjutas:
Minul nüüd Conti IceContactid käes. Kuidas peaksin nendega nüüd enne käituma, kui puhtalt võistlusrehvideks lähevad. Kas on vaja mingi sissesõit kah teha, või võib kohe võistlusrajale minna? Mis tingimustes ja kui palju seda sissesõitu peaks tegema, kas asfaltil või oodata ära lumised teed ja seal siis sõita?

Neid pole vaja küll sisse sõita, sest sealt ei tule ükski nael välja. Eriti kui lähevad võistlemiseks, siis asfaldile pole üldse mõtet minna. Icecontacti naastud on mingi uuema tehnoloogiaga paigaldatud, vist oli vakumeeritud pluss veel liimitud. Ma olen nendega nüüd ühe talve sõitnud - kõvasti sai valu antud neile nii asfaldil, kui jääl, aga absoluutselt kõik naelad on alles, kuigi pool mustrist on kulunud. Kuna tegemist on nelinurkse naelaga, siis on asfalt naela nurgad ümmarguseks kulutanud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.10.2012 06:30 
Kasutaja avatar

Tglt on ikka nii kui palju maksad, nii palju ka saad. Kui eluaeg oled 3mm juustudega uisutanud siis on need nakangid, hujangid, bumerangid vb tõesti head. Reaalselt aga neil pole kas õiget pidamist, kestvust vms. Kõigi rehvidega saab hakkama, nagu see popp lause tänapäeval on. Kui ikka õige rehv korra su juba ära päästab siis näiteks kasko omavastutuse raha maksmisega säästad kallima rehvi hinna vahe juba.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.10.2012 09:37 
Kasutaja avatar

Kõik on suhteline. Olen ise sõitnud kallima otsa rehviga ja odavamatega. Sõidavad kõik ja ei ole mina veel uute rehvidega kogenud sellist vahet wow 4x kallima rehviga sain 4x kiiremini pidama. Teistpidi vaadates sinu lauset et hoiad kasko raha kokku. Teine inimene ostab odavamad rehvid ja hoiab sellega 400euri kokku, millega saab terve auto aasta kasko makstud. Ei saa öelda et see rehv oli nii hea et inult tänu sellele pääsesin, kust sa tead et teise rehviga ei oleks samas situatsioonis pääsenud? Minu arvamus on see et paljud rehvid on ülehinnatud ja elusees ei ostaks sellise raha eest.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.10.2012 11:40 
Kasutaja avatar

Rehvide hinnavahe nyyd 4x kyll pole. Ja ma rääkisin kasko puhul omavastutusest mitte aastamaksest. Kui ise auto käkid maksad see 200 enivei. Piisab kui 1x juba rehv päästab maksmisest siis on see kallim hind end ära tasunud. Tuttav jimas eelmine talv, vennaga turu vahet. Tal audil olid aasta vanad Masteri naelad ja pold mingit pidamist võrreldes teise auto vanade hakkapelitadega(suht vana mudel oli ja kasutatuna ostetud).
Aga sitta sellega, eks igayks teab , mida hinnata.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.10.2012 12:18 
Kasutaja avatar

No mingid odavad masterid maksavad 60eur kallimad firmakad 200plus euri. Korrutada vöid ise. No masteri ja hakkapellita 5 vähe kindlasti nyyd ei ole selline nagu sina kirjeldad. Vähe on mingisugune, millest mina isegi aru ei saanud tavatingimustes aga mitte nii meeletu nagu sina kirjeldad. Mina räägin seda, kui inimene ostab pea 400eur odavamad rehvid, mis peavad samuti ja midagi ei juhtu kindlasti kui sõita mõistuse piires siis inimene on võitnud 400euri ja maksab sellega kaskot. Kui aga ostis kallid rehvid ja ka ei juhtu midagi siis hävis ju 400euriga rohkem kui esimene mees. Keeruline jutt aga ehk saad aru. Mina olen seisukohal et see kallim rehv ei ole 4x parem. Healjuhul mi.ngi 0,X korda parem. Ja ükski rehv ei tee sinust ralliassa. Sõidavad kõik rehvid aga endal peab vastavalt rehvile mõistust olema. Saab ka suvekaga sõidetud, kui vaja.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.10.2012 13:05 

Kahju, et meie autoajakirjad kasutavad mujal tehtud rehviteste. Hea oleks Eesti tingimustes võrrelda näiteks mõne taastatud rehvi ja kvaliteetrehvi omadusi. Mu teada selliseid katseid tehtud ei ole.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.10.2012 16:58 

zed kirjutas:
siim789 kirjutas:
Minul nüüd Conti IceContactid käes. Kuidas peaksin nendega nüüd enne käituma, kui puhtalt võistlusrehvideks lähevad. Kas on vaja mingi sissesõit kah teha, või võib kohe võistlusrajale minna? Mis tingimustes ja kui palju seda sissesõitu peaks tegema, kas asfaltil või oodata ära lumised teed ja seal siis sõita?

Neid pole vaja küll sisse sõita, sest sealt ei tule ükski nael välja. Eriti kui lähevad võistlemiseks, siis asfaldile pole üldse mõtet minna. Icecontacti naastud on mingi uuema tehnoloogiaga paigaldatud, vist oli vakumeeritud pluss veel liimitud. Ma olen nendega nüüd ühe talve sõitnud - kõvasti sai valu antud neile nii asfaldil, kui jääl, aga absoluutselt kõik naelad on alles, kuigi pool mustrist on kulunud. Kuna tegemist on nelinurkse naelaga, siis on asfalt naela nurgad ümmarguseks kulutanud.

Et naastud rehvis on juba riiulilt tulles pesast "väljas", tööasendis?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.10.2012 18:12 
Kasutaja avatar

Selline küsimus siis, et kas kellegil on eelnevaid kogemusi kasutatud kvaliteet lamellrehvide(michelin, continental, dunlop jne.) ostmisega? Rehvimustri jääk on jutu järgi 6-7mm. Kas sellistel rehvidel on veel piisavalt pidamist, või peaks pigem vaatama protekteeritud rehvide poole? Tutikaid ei jõua hetkel korraga alla sebida, hinnavõit oleks ligi kahekordne.
Tänud!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.10.2012 18:14 

trykmann kirjutas:
Kahju, et meie autoajakirjad kasutavad mujal tehtud rehviteste. Hea oleks Eesti tingimustes võrrelda näiteks mõne taastatud rehvi ja kvaliteetrehvi omadusi. Mu teada selliseid katseid tehtud ei ole.

Kus Sa neid teed? Keset talve, kui tingimused olemas on juba hilja paraku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.10.2012 19:15 
Kasutaja avatar

mehikemetsast kirjutas:
zed kirjutas:

Et naastud rehvis on juba riiulilt tulles pesast "väljas", tööasendis?

Vat seda mõtlesin isegi, et mingit sissesõitu on kindlasti vaja, kuna tõepoolest naastud on rehvi pinnast väga vähe väljas.

Muidu selle liimimise teemaga olen kursis, seepärast saigi seekord Contid võetud. Eelmised HKPL7-med loovutasid ikka ca 5-10 naastu igast rehvist 2 hooajaga. Aga kuna Nokianitega sai ka asfalti omajagu sõidetud siis muutusid naastud nii ümaraks, et teisel hooajal oli pidamine jääl juba kehvavõitu. Nüüd siis jäävad Nokianid igapäeva paarutamiseks ja Contid keeran raja ääres alla :)

Aga tänud info eest. Eks ootan talvisemad tingimused ära ja üritan siis need paarsada km sissesõitu ära teha.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.10.2012 19:48 
Kasutaja avatar

Kuskohast küll need härrad omi rehve ostavad, et räägitakse neljakordsest hinnavahest?!? 195/55r15 Master 50 eurikut, sama mõõtu ContiIceContact ca110euri ja kui õigest kohast otsida, siis tuuakse tasuta koju kätte ka, sama näiteks 225/40 r18 master 125.- vs 225/45r18 IceContact 210.- hinnavahe healjuhul vaid kahekordne.
Kui tutvusringkonnas veel mõni rehvidega tegelev sõber, siis saad kvaliteetrehvi protikaga pea sama hinna eest. Konkreetne näide, tellisin septembri lõpus tuttava rehvimehe käest jooksu 14" IceContacte, hinnaks tuli 55 eurikut tükist (Contil oli sel aastal oktoobri esimeste päevadeni kuni 40% allahindluskampaania), samas mõõdus Master maksab 45, Vallai 41 ja Nankangi naastrehv(konkreetse näite puhul Fixusest) 69 euri, seega otsige omale uus vabandus sest neljakordse hinnavahe väide ei pea kohe kuidagi paika.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.10.2012 20:18 

+1
Tõesti hinna vahe pole kunagi 4x. Ja rehvi ei pea ostma juu igal korral just siis kui ta kõige kallim on ehk hooaja alguses. Mõelge samm ette. Siis ei pea alati paanitsema et kas selleks talveks said head rehvid või mängin elukutselist kaskadõõri auto roolis

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.10.2012 20:19 

+1
Tõesti hinna vahe pole kunagi 4x. Ja rehvi ei pea ostma juu igal korral just siis kui ta kõige kallim on ehk hooaja alguses. Mõelge samm ette. Siis ei pea alati paanitsema et kas selleks talveks said head rehvid või mängin elukutselist kaskadõõri auto roolis

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.10.2012 20:32 

EST_CEED kirjutas:
Selline küsimus siis, et kas kellegil on eelnevaid kogemusi kasutatud kvaliteet lamellrehvide(michelin, continental, dunlop jne.) ostmisega? Rehvimustri jääk on jutu järgi 6-7mm. Kas sellistel rehvidel on veel piisavalt pidamist, või peaks pigem vaatama protekteeritud rehvide poole? Tutikaid ei jõua hetkel korraga alla sebida, hinnavõit oleks ligi kahekordne.
Tänud!

Vaata rehvi tootmisaastat. Kui on aasta või 2 vanad, siis täitsa ok kasutada ka kolmas talv. Neljandal tunned suurt muutust pidamises(isegi siis kui pool mustrit on veel alles) ja viiendal võid minema visata või siis suvel ära kulutada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.10.2012 20:48 
Kasutaja avatar

LillaOpel kirjutas:
Igast nangangide SW-(ja mis iganes number järgi) minge ilusti kaarega mõõda...
Ültse miks peak ostma mingeid hiina,taiwani või muud kahtlast kaupa.
Iga normaalsem rehvidega tegelev netipood annab tänapäeval järtsu või pakub täiesti ok põhjamaadesse mõeldud rehvi normaalse hinnaga.
Ise hüüan välja sellise koha http://www.rehvid365.ee/
Hinnad ok. valik suur ja saab ka järtsu suht lihtsatel tingimustel.

Kui valida kas ostan rehvi mille pidurdus maa kiiruselt x on 30m või rehvi mis maksab natuke rohkem aga saab samalt kiiruselt pidama 20m siis valin selle viimase :D

Kuskohast siis hinnad OK on?
Isegi vallai rehv maksab 2 euri rohkem kui vallai kodukal näiteks.Enamik pakub ikka odavamalt kui seal kodukal.Oleneb kohast aga 10-20 prossa

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 1482 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 99  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis