krss kirjutas:
Täna nägin kokku paarkümmend teelt välja või millelegi otsa sõitmist. Peab omale vist ikka pardakaamera ära ostma.
Aga teemasse: kes tänase kaose eest vastutab? Ehk siis mõtleme natuke, mida see kõik rahaliselt meile kõigile maksma läks? Lisaks kütusekulule maksame me sisuliselt ühiskassa kaudu kinni kõik need avariid, ajakulu (mida oleks saanud kasutada tööd tehes väärtuste loomiseks), see summa tuleks ainuüksi Tallinna puhul kokku üsnagi kolossaalne. Samas riik doteerib teehooldusfirmasid, tehakse hanked ja keegi jätab oma kohustused lihtsalt täitmata ning homme elame edasi, nagu midagi poleks juhtunudki... kas ainult mulle tundub see natuke imelik? Kui ma erafirmas kirjutan mingile lepingule alla ja seda ei täida, kaasnevad ju sellega trahvid + tekitatud kahjude korvamise kohustus. Täna otseselt tekitatud kahjusid ei jõua vist ükski Eestis tegutsev teehooldusfirma kinni maksta. Ma ei tea, kui paljudel siin on kombeks pidevalt riigihangetel osaleda, aga alati on hangetel üheks tingimuseks see, et firmal oleks päris suur käive ja pikaajaline kogemus just selle kindlustamiseks, et pakkuja oskaks pädevalt hinnata kaasnevaid kohustusi ja nõudeid, mis kaasnevad nende täitmata jätmisega. KUidas on võimalik, et teehoolduste hangetel sellised nõudmised ei kehti ja keegi ei vastuta?
jebeni gonn, üks vähestest kes siin silma jäänud oma arukuse poolest. mismõttes - ilmateade on kõigile vabalt kättesaadav. ja ei pea silmas seda kodumaa oma mis jõuludeni +20 lubab. kümned tuhanded liiklejad kes kindlasti hommikul juba seda meeletut lumesadu trotsides oma päevinäinud suverehvidega oma igapäevatöö poole rühkisid. mõnega neist tutvusin põgusalt. kasutame natuke loogikat, nii - lumi, jää, miinuskraadid. suverehv, lamell, naelrehv. eeldatavasti suvi on mägede taga. seega - läheb talveks. kuidas toimid? ootad ikka esimese lumeni?
ps. esimest korda nägin nii sitta teeolu, sõitke oma suverehvidega edasi ja tehke see kinnisõidetud lumi kiilasjääks millel isegi nael ei pea. mission accomplished. pluss, sellisesse kaosesse saata mingi sahk, liivataja?
pps. juhinduge sisetundest. kui teil on autol päevinäinud suverehvid. isegi tutikad - andke alla sellise ilmaga.
ja mis see teehooldus on nii almighty, et saadab iga liikuri ette oma liivataja?