Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 04.05.2025 01:33

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 278 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 19  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Roadrage aka liiklusraev.
PostitusPostitatud: 13.11.2012 23:57 
Kasutaja avatar

paramparaa kirjutas:
freelander kirjutas:
Ma ei saa ka hästi aru neist trugijatest ja pohimotteliselt vahele ei lase.
Nagu täna hommikul linna sissesõidul. Kõik ilusti reastuvad paremasse ratta, kuna näevad et ees autos seisavad ja vaikselt liiguvad. siis aga tuleb mingu m bemmimees, kes arvab et tema on koigist tähtsam. Laseb tuimalt vasakus reas lopuni ja siis hakkab täiega trügima... Põhimõtteliselt selliseid M-e vahele ei lase.

Kusjuures see pole minu meelest vale käitumine- kui ka loogiliselt mõelda, siis tänu koonduva raja lõpuni sõitmisele mahub selle tee peale rohkem autosid ja terve rivi saab nii kiiremini liikuda. Nagu Järvevana uus viadukt- kui kohe peale silda seisma jääks ja suuna sisse paneks, peaks umb 20 autot niisama silla peal tühja passima- selle asemel, et saaks ümberreastumist oodata.

See on loomulik aga mõeldud oli pigem varianti ntks Tuukri alguses- tipptunnil on seal Soolalao poolt normaalne järjekord, siis tulevad mingid kiirustajad mööda sadamapoole minevat rada ja ootavad enne foori vahelelaskmist. Muidu stardiks kõik fooritagant nagu üks mees aga nüüd lastakse või ei lasta vahele ja start on palju aeglasem, mingi vaheletrügija pärast.

quote oopc /naljakas ka neid videoid näha kus mingi aeg tuntakse eest sõites end nagu mingis kosmose laevas kuid muis politsei auto kaamerast näeb välja nagu ajast räsitud silo käru kus lugematu hulk hingavaid organisme sees./

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.11.2012 00:27 
Kasutaja avatar

Ei salli mina neid kes esimses reas sõites avastavad et on vaja 200m pärast paremale keerata. Jäävad seisma pannes ühe rea lihtsalt kinni ja jääb ootama kui keegi teises reas sõitev, kus on sujuv liiklusvoog seisma peaks jääma ja ta enda ette laseks. Vaheta palun rida liikumise pealt mitte ära jää seisma ja kui ei jõua siis palun tee tagasi pööre kusagil või midagi sellist.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.11.2012 00:35 
Kasutaja avatar

McRicco kirjutas:
Üks masendav rist hommikuti on Rannamäe-Suurtüki rist...kaks rida juba toompuiesteel ja Suurtükist teeb vasakpoolne vasakpöörde, paremaga saab otse ja paremale...seal on tava et vasakut pidi sotiga lõpuni ja siis parem suund sisse ja nügima....

Nii palju kui ma olen seal sõitnud tipptunni ajal, siis otse tahtes võibki trügimise asemel lihtsalt vasakult Põhja-Puiestee kaudu minna. Ringiga minnes või paremale trügides jõuab sama kiiresti, võrreldes algusest peale paremas reas toppajatega hoiab 5min kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.11.2012 04:06 
Kasutaja avatar

Tuleb võtta ühe meie driftimehe hoiak. Kõlas kuidagi nii: Mind nurgaga ei pidurda, sõidan sisse. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.11.2012 10:36 
Kasutaja avatar

Teineeesti kirjutas:
Ei salli mina neid kes esimses reas sõites avastavad et on vaja 200m pärast paremale keerata. Jäävad seisma pannes ühe rea lihtsalt kinni ja jääb ootama kui keegi teises reas sõitev, kus on sujuv liiklusvoog seisma peaks jääma ja ta enda ette laseks. Vaheta palun rida liikumise pealt mitte ära jää seisma ja kui ei jõua siis palun tee tagasi pööre kusagil või midagi sellist.

parem pööret sooritataksegi esimesest(paremast) reast. Kuidas see nüüd teises reas liikluse kinni paneb?
Tähenärimine tähenärimiseks, aga linnas sõidab igapäevaselt palju inimesi, kes ei ole kohalikud. ja siis kohalikud ässad kukuvad veel liiklust blokeerima. Kes siis tegelikult pidurdab? Kas see, keda vahele ei lubata või see kes takistab vahele reastumist?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.11.2012 13:17 

KnX kirjutas:
McRicco kirjutas:
Üks masendav rist hommikuti on Rannamäe-Suurtüki rist...kaks rida juba toompuiesteel ja Suurtükist teeb vasakpoolne vasakpöörde, paremaga saab otse ja paremale...seal on tava et vasakut pidi sotiga lõpuni ja siis parem suund sisse ja nügima....

Nii palju kui ma olen seal sõitnud tipptunni ajal, siis otse tahtes võibki trügimise asemel lihtsalt vasakult Põhja-Puiestee kaudu minna. Ringiga minnes või paremale trügides jõuab sama kiiresti, võrreldes algusest peale paremas reas toppajatega hoiab 5min kokku.

Selle ristmiku juures on kõige lõbusam see, et kui ma actually tahangi vasakule minna (enamasti tahan), siis ükskõik kui kiiresti või aeglaselt rivist mööda veereda, ikka ronivad kodanikud seal kasvõi üksteisele poolhaakesse et jumalaeest oma higi ja vaevaga kätte võideldud positsiooni mitte loovutada :)

Ringiga minnes läheb kauem btw, see "anna teed" Paksu Margareeta juures rikub kõik ilusa ära. Kui üldse kuskilt midagi kavaldada seal ummiku ajal, siis võib tulla läbi vanalinna, aga ma ausalt öeldes ei mäleta hetkel mis olukord keelumärkide osas valitseb.

Aga üldiselt minuarust see liiklusviha on inimeste mingite muude elu või olu või peakolu probleemide välja elamise koht, pole meie liikluskultuuril häda midagi. 90ndate lõpus näiteks oli ikka väga palju hullem. Küllap need taevani kiidetud soomlased ka kiruvad kuskil oma foorumis et vot kus nägin ikka m***i täna hommikul liikluses :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.11.2012 13:26 
Eliit

75% eesti liiklejatest ei taha sõita ega lase seda ka teistel teha. Eelmine reede Tallinn-Risti-Virtsu maanteel kulgesin vaikselt omas tempos kuni üks uuem punane Fordijunn ette jäi. Paraku tuli kohe ka mingi avarii koht kus liiklus suunati mööda teeperve. Fordijuht jäi peaaegu keset teed seisma et näha kuidas kellegile keset teed elu sisse pumbati ja peale seda kulges vaikselt 80kmh, ennem seda sai ilusti 95-100kmh liikudes hakkama. Peale seda kui mööda ära sain vilgutas vend tulesi ja üritas mulle järgi jõuda. Vot siis ma läksin küll närvi. PAraku jäi ta üsna kiirelt must maha kuna ta ei julgenud möödasõite teha mitmest autost korraga.

Ja see linnades ette keeramine ja signaalitamine on eesti olukorras täitsa OK ju sest näita suunda või ära näita, keegi vahele ikka ei taha eriti lasta. Omadest kogemustest võin öelda et Tallinnas ongi kõige parem liigelda ilma suunatuleta omas tempos, teistest veidi kiiremini. Nii jõuab kiiremini kaugemale ja keegi ei tea kuhu sa pöörad. Suunda näidates et paremale reastuda hakatakse kõrvalt peale pressima et s ajumalaeest vahele ei saaks. Ilma suunata pressides lastakse küll signaali aga seda ainult seepärast et "oo nüüd sain ära panna raisk"

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.11.2012 13:29 
Kasutaja avatar

Tanel kirjutas:
Tüüpiline tont sõidabki teises reas enda teekonna lõpuni ja siis hakkab esimesse ritta tagasi huiama ennast, et parempööret sooritada. Ma lihtsalt ei saa aru mida sellega saavutatakse peale teise rea kinnihoidmisega aga nii on. See ongi vaieldamatult põhiline asi mis mind marru ajab koos nende ristmikute lukku sõitjatega. See teise rea probleem on minuarust kinni inimese iseloomus ja hoiakus - muud loogilist seletust sellele justkui ei oleks, ilmselt on tegemist nende samad inimestega kes hakkavad tõmblema kui nendest mööda sõita.

No alles see oli ju, kui ison.ts teatas, et tema veereb ka rahulikult kanalis kõige vasakpoolses reas ja temal on savi mis taga toimub (peegleid selleks ei kasuta). Aga jah selliseid on kõvasti, kes peavad millegipärast just vasakus reas venima. Ja ei ole nii, et nad Neste juures tahavad vasakpööret teha (linnast välja), vaid pigem juba näiteks Mc Donaldsi juures järsku avastavad, et nüüd oleks vaja ruttu paremale saada. Samas enne on a la kanali algusest saati seal veninud. Alles sai kirjeldatud siin ühte case, kus umbes Laagna poe juures üks ML 320 CDI jalgu jäi paremasse ritta võtsin. Tulin püsikaga omas tempos ja oleks ilusti mööda jõudnud, aga kui juba kõrvale hakkasin saama oli vaja mersu mehel ka suruma hakata, kuni mul Lasnamäe Centrumi juures autod oma reas juba jalgu jääma hakkasid. Noh vajutasin siis ka, aga 6ndaga sellist kiirendust kohe ei olnud ja 5ndast jäi ka siis juba väheks.. Noh mis siis ikka võtsin uuesti talle sappa, aga samas Mc donaldsi ristis, ehk peale tõusu/mäge oli jälle julgus kiiresti sõita millegipärast otsas. Seekord käis juba kohe käik 3nda peale ja uuesti paremalt möödumiskatse. Siis oli muidugi ka mersumehel vaja vajutada, aga pidi seekord tunnistama, et on ka kiiremaid masinaid. Muidugi arvestades, et 4-s sai ka lõpuni lastud, siis kiirus oli ikka oluliselt kõrgem juba kui lubatud. Kuna foori all oli punane ja autosid ees sai võetud nn kiirendusrada, kuhu Mersu vend ka järgi ronis. Ka paigalstardis pidi oma kaotust tõdema. Peale tagasipööret ja Kärberisse keeramist vaatasin mina, et peale autoparklat "lõigates" läks üks kaubik käruga ja sinna pole mõtet minna, aga ringiga minnes Ussimäe teele keerates oli ka rivi ees. Mersu muidugi läks "lõikama". Kui mina ringiga tulin nägin kuidas ta nn majadevahelises kitsas tsoonis sellest kaubikust mööda surus, et jumala eest enne mind jõuda. Vana oli ikka jumala meeleheitel. Sul on uus uhke mersu ja pead tõdema, et mingi VW bora on kiirem :).

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.11.2012 14:54 
Kasutaja avatar

dellu rahune maha juba oma lasnamäe kanaliga. Seal ca 4 tühja rada. Sõida millist mööda tahad. Eriliselt nõrgad närvid peavad olema, kui korra päevas näed mõnda õige kiirusega äärmises vasakus reas kulgemas ja peale seda enam pool aastat õhtuti uinuda ei suuda.
Ma korra kahenädal jooksul sinna satun. Ja isegi kui ma 85kmh kellal seal vasakus kulgen siis sõidab alalti keegi minust paremalt mööda. So what? Keeran talle ette, et ta saaks minust vaskault mööduda?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.11.2012 15:26 
Kasutaja avatar

Mitte sa ei pea talle ette keerama, vaid miks sa pead seal sõitma, näed ju kaugemalt kui kiiremini tuleb. Reastu juba enne ära. Paremalt poolt möödumist peetakse ju mujal maailmas ohtlikuks ja tihti keelatuks ka. Kui mina tahan sinust mööda saada pean minema paremalt ja siis uuesti vasakusse ritta tagasi näiteks. Seda aga keelab jälle liiklusseadus, ehk pidevalt rida vahetada möödumiseks pole samuti lubatud. Seega sisuliselt sunnid sa teist inimest tahlikult eeskirju rikkuma. Ma ei räägi ainult kiiremini sõitvatest, kellest keegi veel kiiremini sõidab vaid tihtipeale ei sõida paljud seal isegi lubatuga ja sorry seda saab paremas reas ka teha.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.11.2012 15:36 

Muidu väga liikluses ei reidži, aga mis kuradi pärast on inimestel selline komme, et näiteks õhtune aeg, sõidan linnas ringi, minu taga kedagi pole ja ees ka tühi maa. Ja siis raisk otsustab mingi tsurbann ikka, et selleasemel, et 2 sekki oodata, et minu taha reastuda on tal vaja hoopis graatsilise liigutusega mulle ette keerata(nii, et ma pean veel pidurdama) ja siis töllama jääda. Sõpakal kus on küll pärisuunas 2 rada siis nii närvi ei aja, aga ikkagi igasugu kõrvalteelt keerajad ei keera mitte tühjale rajale vaid minu ette. Türr niigi käed väsinud roolikeeramisest, nüüd peab rada ka vahetama veel :D Spetsialistid on ka need härrasmehed ja daamid kes 50 alas igaks petteks 45ga kõrvuti sõidavad ja igaks juhuks enne igat pisemat kurvi veel hoogu maha pidurdavad. Just sellepärast ma ka vahel ette ei lase teisi, et enamjaolt hakkavad nad seal töllama, raadiot näppima, meikima või mida iganes peale sõitmise tegema. Muidugi kui näen, et on kiirem vend siis vastavalt olukorrale lasen tal nõeluda niipalju kui tal süda ihkab, paari ristmiku pärast olen ma ikka üldjuhul tast möödunud või siis kõrvale jõudmas, sest ka sõeluda tuleb targalt :D

Ahjaa, need telefoniga roolis rääkivad mimmid on ka päris toredad. Võtab vahel ikka näo naerule kui hästi nad muud maailma tajuvad telefoniga rääkimise kõrvalt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.11.2012 15:36 
Kasutaja avatar

ison.ts kirjutas:
Teineeesti kirjutas:

parem pööret sooritataksegi esimesest(paremast) reast. Kuidas see nüüd teises reas liikluse kinni paneb?
Tähenärimine tähenärimiseks, aga linnas sõidab igapäevaselt palju inimesi, kes ei ole kohalikud. ja siis kohalikud ässad kukuvad veel liiklust blokeerima. Kes siis tegelikult pidurdab? Kas see, keda vahele ei lubata või see kes takistab vahele reastumist?

Esimese rea all mõtlesin ma vasakpoolset rida. Ehk ta peaks reastuma üle parema rea. Muidugi ma saan aru et pole kohalikud, pole varem seal sõitnud jne. Ma ei mõlte üldse ummikus liiklemist, vaid tavalist näiteks kella 7 liiklust. Autosi on, aga liigeldakse ühtsas tempos. Ja siis keegi avastab et ups pean ära keerama ju ja jääb oma reas seisma mitte ei proovi sujuvalt rida vahetada. Selle tegevusega paneb ta kinni ju oma selja taguse liikluse ja jääb ootama et teine rida ka seisma jääks. Kui sa oled hiljaks jäänud oma manöövriga siis palun sõida natuke edasi reastu ümber ja tee kaugemal oma pööre või siis tagasipööre.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.11.2012 16:10 
Kasutaja avatar

kohaldada mootorsõidukimaks nii, et ragiseb ja oleksid kõik problemid peoga pühitud...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.11.2012 16:22 
Kasutaja avatar

dellu kirjutas:
Mitte sa ei pea talle ette keerama, vaid miks sa pead seal sõitma, näed ju kaugemalt kui kiiremini tuleb. Reastu juba enne ära. Paremalt poolt möödumist peetakse ju mujal maailmas ohtlikuks ja tihti keelatuks ka. Kui mina tahan sinust mööda saada pean minema paremalt ja siis uuesti vasakusse ritta tagasi näiteks. Seda aga keelab jälle liiklusseadus, ehk pidevalt rida vahetada möödumiseks pole samuti lubatud. Seega sisuliselt sunnid sa teist inimest tahlikult eeskirju rikkuma. Ma ei räägi ainult kiiremini sõitvatest, kellest keegi veel kiiremini sõidab vaid tihtipeale ei sõida paljud seal isegi lubatuga ja sorry seda saab paremas reas ka teha.

Miks ma ei sõida lasnamäe kanalis esimeses rea? Väga lihtsatel põhjustel.
1. Ma ei ole kohustatud asulasiseselt paremal rajal liiklema.
2. Ma ei kavatse sealt maha keerata
3. Minu liikumis kiirus jääb kusagile 80kmh kanti ja linnaliini bussid ja teised masinad, kes kanalisse sõidavad või lihtsalt aeglaselt paremal real kulgevad jäävad mulle jalgu ja peaksin nende pärast ikkagi vasakule reastuma.
4. Esimesel paremal real on reeglina bussi rööpad, kanalisatsiooniluugid ei ole asfaltiga ühel tasapinnal.
5. Kui ma sõidan lubatud kiirusest nõksa kiiremini siis mind tõesti ei huvita, et mingi tšurban individuaalset võidusõitu sooritab 90+kmh. Ning selle pärast ei hakka paremale reale ümber reastuma ja sellega omakorda häirima teisi normaalseid inimesi, kes minust paremal liiklevad. Ühe jobu pärast ma küll mõtetult tõmblema ei hakka.
Tõenäoliselt mõtlevad paljud sama moodi, kui kanalis sõidavad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.11.2012 16:36 

ison.ts kirjutas:
dellu kirjutas:

Miks ma ei sõida lasnamäe kanalis esimeses rea? Väga lihtsatel põhjustel.
1. Ma ei ole kohustatud asulasiseselt paremal rajal liiklema.
2. Ma ei kavatse sealt maha keerata
3. Minu liikumis kiirus jääb kusagile 80kmh kanti ja linnaliini bussid ja teised masinad, kes kanalisse sõidavad või lihtsalt aeglaselt paremal real kulgevad jäävad mulle jalgu ja peaksin nende pärast ikkagi vasakule reastuma.
4. Esimesel paremal real on reeglina bussi rööpad, kanalisatsiooniluugid ei ole asfaltiga ühel tasapinnal.
5. Kui ma sõidan lubatud kiirusest nõksa kiiremini siis mind tõesti ei huvita, et mingi tšurban individuaalset võidusõitu sooritab 90+kmh. Ning selle pärast ei hakka paremale reale ümber reastuma ja sellega omakorda häirima teisi normaalseid inimesi, kes minust paremal liiklevad. Ühe jobu pärast ma küll mõtetult tõmblema ei hakka.
Tõenäoliselt mõtlevad paljud sama moodi, kui kanalis sõidavad.

Sellised inimesed, kes elavad ainult JOKK skeemide järgi ning alati rõhutavad: "Aga mul on ju õigus!" tekitavadki liiklusraevu. Tõenäoliselt nad mõtlevadki kõik samamoodi ja leiavad samasuguseid juriidiliselt korrektseid vabandusi.

Pole väga vahet nendel, kes meelega eest ära ei lähe või vägisi vahele trügivad. Ühesugused m*nnid on mõlemad.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 278 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 19  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis