Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 09.05.2025 01:11

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 2055 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 137  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Politsei ütlemised jms.
PostitusPostitatud: 01.12.2012 17:28 
Kasutaja avatar

Eile sattusin siis väga toredate politseinikega kokku. Kõik algas sellest kui sõitsin rakvere põhjakeskuse juurest mööda ja nägin foorumlast djuwa ja mõnda autot veel, panin ise Haljala poole ajama kui varsti tuleb kõne djuwalt, kus ta teatab mulle, et mind võetakse kohe "US-parkide" eest maha. Ma muidugi ei uskunud tema juttu, kui paari minuti pärast olid vilkurid taga. :D

Politseinik: "Mis teil seal suundades ka on?"
Mina: "Noo parktuled on."
Politseinik: "Aga kas on ka lubatud neid sinna panna?"
Mina: "Nagu ma aru olen saanud, siis enne 1994 esmaregistreeritud autol võivad olla."
Politseinik vaatab dokumente: "Aa näe sul 93 jah, väga tore et end asjaga kurssi viinud oled. Aga no on siis niimoodi ägedam või?"
Mina: "mulle meeldib"
Politseinik: "noh minu arvates küll juba möödunud mood, aga eks ta ole maitse asi"
Mina: "udukatega koos sõites on minuarust ilus"

Siis tehti veel tiir auto ümber, lumise tagaotsa kohta ei öeldud midagi ja enne kui dokumendid tagasi anti tuli küsimus: "kas sõbrad jõudsid juba helistada ka?"

:D Ühesõnaga väga positiivne kokkupuude, ei olnud selline suhtumine, et jumala eest, ühe asja eest ei saanud, otsime nüüd mingit pisiviga mille eest keerata saaks. Kahjuks on see siin rakvere linnas väga tüüpiline. Kusjuures see politseibuss oligi enne seal kus djuwa ja teised olid, sest seal oli üks auto veel pargid suundadesse viinud ja tema sai hoiatuse kuna 97a auto. Siis nähti aga mind ja "näe üks veel, lähme sellele ka järgi". :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.12.2012 18:42 

mihkel-m kirjutas:
Eile sattusin siis väga toredate politseinikega kokku. Kõik algas sellest kui sõitsin rakvere põhjakeskuse juurest mööda ja nägin foorumlast djuwa ja mõnda autot veel, panin ise Haljala poole ajama kui varsti tuleb kõne djuwalt, kus ta teatab mulle, et mind võetakse kohe "US-parkide" eest maha. Ma muidugi ei uskunud tema juttu, kui paari minuti pärast olid vilkurid taga. :D

Politseinik: "Mis teil seal suundades ka on?"
Mina: "Noo parktuled on."
Politseinik: "Aga kas on ka lubatud neid sinna panna?"
Mina: "Nagu ma aru olen saanud, siis enne 1994 esmaregistreeritud autol võivad olla."
Politseinik vaatab dokumente: "Aa näe sul 93 jah, väga tore et end asjaga kurssi viinud oled. Aga no on siis niimoodi ägedam või?"
Mina: "mulle meeldib"
Politseinik: "noh minu arvates küll juba möödunud mood, aga eks ta ole maitse asi"
Mina: "udukatega koos sõites on minuarust ilus"

Siis tehti veel tiir auto ümber, lumise tagaotsa kohta ei öeldud midagi ja enne kui dokumendid tagasi anti tuli küsimus: "kas sõbrad jõudsid juba helistada ka?"

:D Ühesõnaga väga positiivne kokkupuude, ei olnud selline suhtumine, et jumala eest, ühe asja eest ei saanud, otsime nüüd mingit pisiviga mille eest keerata saaks. Kahjuks on see siin rakvere linnas väga tüüpiline. Kusjuures see politseibuss oligi enne seal kus djuwa ja teised olid, sest seal oli üks auto veel pargid suundadesse viinud ja tema sai hoiatuse kuna 97a auto. Siis nähti aga mind ja "näe üks veel, lähme sellele ka järgi". :D

Huvitav värk. Tartus pole veel kordagi kuulnud, et kedagi sellel põhjusel oleks kinni peetud. Mu opelil pargid suundades, isa autol (audi c4) viisin ka pargid suundadesse. Pole keegi midagi seletanud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.12.2012 19:16 
Kasutaja avatar

Eks see ole parajalt selline asi ka, et enamus politseinike ei tea ise ka täpselt mis teema sellega on. Ja noh ma olen vist umbes 3 kuud sedasi sõitnud ka, enamus ajast tallinnas ja seal isegi ei vaadata mu poole. Eks väikelinnas on neil ka vähe igavam ja tulebki end kurssi viia kui sellised autod linnas silma jäävad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.12.2012 20:43 
Kasutaja avatar

Milleks on üldse vaja põlevate suunatuledega ringi sõita?

Ainus loogiline seletus sellele on, et selle auto juhil tekivad mõtted suuna muutmiseks nii äkki, et siis ei jõuaks enam suunda sisse lülitada. Seega las nad põlevad parem koguaeg.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.12.2012 21:07 

Welllo kirjutas:
Milleks on üldse vaja põlevate suunatuledega ringi sõita?

Ainus loogiline seletus sellele on, et selle auto juhil tekivad mõtted suuna muutmiseks nii äkki, et siis ei jõuaks enam suunda sisse lülitada. Seega las nad põlevad parem koguaeg.

Mulle meeldib auto välimus nii. Milleks sõidavad väga paljud linnas udukatega, mitte tavatuledega? milleks lastakse autot madalamaks? milleks pannakse suuremad veljed? milleks su naine meigib ennast?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.12.2012 21:46 

Emporio Silver kirjutas:
eestimees kirjutas:
Võibolla kellegi tuttav või sõber on siit foorumist,kellel juhtus võru ja riia tänaval ebatavaline õnnetus?Lugu sellinne ,et jalutan oma sõbraga kesklinna kaitsemaja juures,vaatan ees mendi buss ja taga roller,aga mendibussi ees polnud ühtegi autot,aga mendid hakkasid täiehooga tagurdama niikaua tagurdasid kui rollerile otsa panid:S.Kuulsin plastiku purunemist ja rehvi pauku,läksin vaaatama rolluvend täiega närvis,rolleri nina mendibusi all,mendid tulid korraks välja ja siis tagasi oma bussi,ma igatahes oleks kauemaks vaatama jäänud,aga kuna sõbral oli kiire,siis pidin edasi liikuma.Mille krdi pärast mentidel oli vaja tagurdada kas meelega või mida?

Kindlalt meelega tehtud.

Vana teema üleskorjamine, aga väike pilt ka asja juurde.
Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.12.2012 13:30 

Pole just palju kokkupuuteid politseiga, ainuke tõsisem mahatõmbamine oli eelmise aasta märtsis.
Autoks oli siis päevinäinud Volvo 460, mille suht värskelt ostnud. Pool üks öösel väikeselt kokkusaamiselt autotäit sõpru mööda Tartu linna koju vedamas (kõik kained!), tulin Tammelinnast mööda Aardlat Võru tn poole, siis seal mööblipoe ees just auto maha võetud, ei mäleta mis sõiduauto sinivalge oli, aga VW buss seisis veel selle taga. Kruiisisin seal rahulikult, üle Võru ja paremale, Jalakasse. Muidugi ilma suunata, jõudsin vast kuskil bussipeatuseni (150m äkki?), nägin et buss keerab järgi ja laseb disko käima. Jäin seal siis seisma, suretasin mootori välja ja jätsin käigu sisse, kuna kässer kippus külmaga kõvasti peale jääma. Auto polnud veel minu nimel, omanikuga olime kokku leppinud, et pole midagi, kui võimalik siis kirjutan ümber, a kiiret pole. Tagastange oli hiljuti ära kukkunud, kuna tala mädanes läbi. Tagumised tiivakaared olid sõelapõhjad. Ostu-müügilepingul kuupäeva all polnud, politsei silmis enam ei kehtinud seega. Pluss, dokumente ka ähmiga üles ei leidnud, juhiluba oli ainult käepärast.
Noorem politseinik, võttis siis minu kesise müügilepingu ja load, läks bussi, oli seal 10 min, tuli tagasi. Mõtlesin kah juba, et kas kuusakoskist saab auto eest niipalju, et trahv ära maksta...
Jutt oli lühike- esiteks puhuma, kõik korras. Küsis, et miks stanget küljes pole? Vastasin et kuna ülevaatus kahe nädala pärast, siis tahtsin kõik remondi korraga teha, et raha kokku hoida. Mainis siis, et eks ta mõistlik ole jah.. Ütles siis veel, et tehke ikka auto tehniliselt kiiresti korda, et nii ei ole hea sõita ringi, ajage paberid korda ning ärge enam dokke koju unustage ja soovis kena kojujõudmist.

Igati positiivne minu jaoks.

Nüüd üle poole aasta E34ga ringi ajanud, peaks nagu politsei huviorbiidis olema, aga pole nagu maha võetud, korra kiire puhumisreid olnud ainult. Samas autol olid mingiaeg lakitud tagatuled (punased suunad, mitte mingi süsi, mis välja ei paista), nüüd ees parkides valged LEDid ja sõidustiil suhteliselt äkiline ja pole keegi huvi tundnud, kuigi korduvalt patrullidest nina alt möödunud, nii Tartus, Tallinnas, Pärnus kui ka väiksemates kohtades. Ise muidugi politsei nähes päris tüli ei nori ka, aga ükskord valgusfoori alt kuni 5000rpm kiirenduse peale uimerdas patrull minust ülejärgmise autona rahulikult järele, erilist huvi üles näitamata.

Samas üks äärmine vedamine Pärnus sel suvel. Olime kambaga Pärnust Võhmasse sõbra pulma minemas ja nagu ikka, läks asi kiireks. Ise startisin Maist, naine jäi veel koju sättima, võtsin Karjast ühe sõbra peale, kellel läks tiba aega- siis oli kell juba kuri. Täie rauaga sai Vana-Pärnusse ajada, et teine sõber peale korjata. Tagasiteel kesklinna taipas naine helistada, et kaugel ma olen. Silla peal 40 piirang, üle sai ajada ca 55ga, telefon näpus ja otseloomulikult kesklinna pool silda paremat kätt politsei. Lausa kaks sinivalget škodat. Telefon lendas kus seda ja teist, pidurit ei näinud enam mõtet tallama hakata, lasin külma kõhuga mööda. Ei tea, mis see päev oli, aga järgi ei tuldud. Lõpuks rahvas autosse korjatud sai tripp Võhma poole alata. Kuna maru kiire juba oli, siis 130-140ga minekit, kuna keskpäev ja teed suht tühjad. Kuskil enne Vändrat tulid juhuslikult kaks autot vastu, mõlemad vilgutasid-automaatselt jalg pidurile. Täpselt momendiks, kui kiirus alla 100 kukkunud nägime sinist vormi tee ääres kõrgepingeliini all maasikaid näost sisse ajamas :D Samas saja meetri pärast metsa all teine mõõtis ka, niiet asja ette ikkagi. Teine vedamine päeva jooksul. Samas kolmas vedamine oli mingi 70 ala enne Türit Võhma poole keerate paar kilti sealt asulast läbi sõites. Suht ainuke koht, kus otsustasin kiirust piirata märgi järgi ja just seal oli eravärvides teeääres. Igati kordaläinud päev.

Peab mainima, et kiirust nii hullult pärast seda ületanud ei ole ka, kuni +15 saab üldjuhul otsa keevitada, aga praegu mingit möödapääsmatut trahvivajadust rahuldada pole, niiet kontakti politseiga ei otsi ka eriti...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.12.2012 13:39 
Kasutaja avatar

Jarlis kirjutas:
Väga palju sõltub ka autost, millega sa sõidad, kas hakkab us and a style silma või mitte. Mingi hallimassi käula, nagu minu sunny on, ei huvita mitte kedagi, pigem selline penskarite auto :D . US-style teeb auto palju kenamaks. Üksvahe sõitsin ringi sõbra kolmesega, oli mul veel vahtralehe aeg (tollega sõites oli isegi peal), põhimõtteliselt reede õhtuti ei saanud sõitagi, et "lihtsalt" kontrolli poleks tehtud. Märkusena veel, et bemm oli originaal välimusega.

Omalt poolt võin lisada selle kohta nii palju et 87. aasta E30-ga käidud ka ÜV-l nende samuste US style tuledega ja mitte kui midagi ei öeldud ,olgugi et ise sinna pandud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.12.2012 22:54 
Kasutaja avatar

Pole siia teemasse küll sobilik, kuid mind ei ole viimased 2a. üldse nokitud. Jube hea ja rahulik on kulgeda. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.12.2012 15:46 
Kasutaja avatar

Olen küll tihe postitaja siin juba, aga nädalavahetused on täis kokkupuuteid korravalvuritega. :D
Ma päris dialooge ei viitsi üles kirjutada kuna need suht pikad.

Kõigepealt reede õhtul, politsei sõitis taga ja mul telefon helises. Jäin T kujulise ristmiku nö T ülemise kriipsu juures ilusti suunaga seisma ja ohukad ka peale. Tegu ei olnud mingi kesklinna ristmikuga vaid siuke rahulikum koht, ristmik suur ja lai ja minu mäletamist mööda suviti ka pargitakse seal.
"Kas ristmiku peal tohib parkida?"
"ma hetkel ei sega siin kedagi ju"
"KAS RISTMIKU PEAL TOHIB PARKIDA?"
"no ei tohi, aga ma jäin korraks seisma ohutus kohas ja parem variant ikka kui telefoniga rääkida sõidu ajal"
"jääb õigust ülegi veel? Peame paberi peal selgeks tegema asja?"
"ei pea tegema"
"kas tohib siis ristmiku peal parkida??"
"ei tohi järelikult"

Sõideti minema. Sessuhtes ma saan aru, et ma rikkusin seadust, aga see on ju lihtsalt norimine. Pealegi käituti nii nagu ma oleks mingi potentsiaalne mõrvar. Hea et pikali maha ei väänatud. :D

Eilne õhtu. Sõitsime herr list_man'i ralfa omeoga ringi park ja udu lahendused ees säramas. Ükshetk vilkurid taga.
"mis tuled teil seal ees põlevad?
"udu- ja parktuled"
"aga mis tingimustel need tohivad põleda?"
"... iga kell?"
"ei tohi, ainult siis kui nähtavus on halb ja päeva ajal päevasõidutuledena"
"ei ikka iga kell tohib sõita"
Sekkusin siis ka kõrvalistmelt
"seaduse järgi on lubatud sõita iga kell park ja udu"
"ei ole"
"palun kas teil on näidata liiklusseadust?"
"ei ole hetkel"
Okei otsisin telefoniga riigiteatajast paragrahvid 40 ja 42 üles, mis on sr.org küsimuste pärast juba pähe kulunud :D Lugesin need ette.
"ei, vaadake paragrahvi mis räägib udutulede kasutamisest"
"paragrahv 42 räägibki sellest"
"ei, lugege kommenteeritud liiklusseadust"

Sai veel veidi vaieldud, ühtlasi lubatud mujalt ja teistelt järgi uurida ja küsisime ka, mis siis saab kui tal õigus ei ole. "on küll, kaevake mu peale kui tahate" Ma ei saa aru, sellest 2a vanast seadusemuudatusest on meedias päris palju räägitud. Kuidas üks politseinik ei saa sellest veel aru. Neljapäeva õhtul ülemistes saaks ta vist infarkti. :D

Hiljem sai käidud ühe patrulliga rääkimas, kes olid meiega nõus. Tervitused neile. :D

PS: Ma ei ütle ühegi politseiametniku kohta halvasti, lihtsalt oleks mul ka hoopis teine suhtumine nendesse kui nad käituksid normaalselt suhtlevate inimestega ise ka normaalselt. Jätab ju inimesest ülbiku mulje kui esimene lause on kohe kõrgendatud hääletooniga ja ilgelt ära panev lause.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.12.2012 15:58 
Kasutaja avatar

neid park+udu tüüpe on öösel pimedas maanteel ka vastu tulnud, nii ei näe sõita ju.