Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 23:29

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 2055 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 137  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Politsei ütlemised jms.
PostitusPostitatud: 09.12.2012 18:25 
Kasutaja avatar

MDB kirjutas:
Kusagilt on meeldejäänud, et pimedal ajal liikumisel on autotuledele määratud nõuded, kui kaugele peavad valgustama...

Loe: Ei meeldi need pimedal ajal parktuledega sõitjad. Alles hiljuti oli juhus, kus vastutulev auto oli tõusutaga ja viimasel hetkel alles nägin udutulesid. Mis oleks juhtunud siis, kui oleks möödasõidule läinud? Ja see tõus oli veel väga väike!

+1. Praegusel ajal ei näe ned isegi päevasel ajal kui ristmikule välja sõidad. Ühele sellisele liikuvale lumehangele oleks üleeile küljelt sisse sõtnud. Oleksid tuled kusagilt välja paistnud siis oeks vahest märganud.
Pakun, et suveks saab liiklusseadus mingi täienduse udukate kasutamise kohta. Liiga palju targutamst sellel teemal juba.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.12.2012 18:36 
Kasutaja avatar

MDB kirjutas:
Kusagilt on meeldejäänud, et pimedal ajal liikumisel on autotuledele määratud nõuded, kui kaugele peavad valgustama...

Näita mulle palun mingit seadust või direktiivi mis su juttu tõendab, st ma ei ütle, et su jutt on vale, aga niikaua kuni sul mingit seaduslikku alust sellele ei ole, siis ei tähenda see midagi.

ison.ts kirjutas:
MDB kirjutas:

Loe: Ei meeldi need pimedal ajal parktuledega sõitjad. Alles hiljuti oli juhus, kus vastutulev auto oli tõusutaga ja viimasel hetkel alles nägin udutulesid. Mis oleks juhtunud siis, kui oleks möödasõidule läinud? Ja see tõus oli veel väga väike!

+1. Praegusel ajal ei näe ned isegi päevasel ajal kui ristmikule välja sõidad. Ühele sellisele liikuvale lumehangele oleks üleeile küljelt sisse sõtnud. Oleksid tuled kusagilt välja paistnud siis oeks vahest märganud.
Pakun, et suveks saab liiklusseadus mingi täienduse udukate kasutamise kohta. Liiga palju targutamst sellel teemal juba.

Vaadake ma ei ole mitte kuskil vaielnud selle otstarbekuse üle. Ma ei oleks seda juttu siia kirjutanud kui politseinik oleks tulnud ja öelnud: "teie udutuled ei valgusta piisavalt, palun lülitage lähitulede peale ümber." Tema aga tuli konkreetselt selle jutuga, et seaduse järgi on keelatud sõita udu- ja parktuli pimedas ja vaidles vastu ka peale seaduse ette lugemist.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.12.2012 18:41 
Kasutaja avatar

mihkel-m kirjutas:
MDB kirjutas:

Näita mulle palun mingit seadust või direktiivi mis su juttu tõendab, st ma ei ütle, et su jutt on vale, aga niikaua kuni sul mingit seaduslikku alust sellele ei ole, siis ei tähenda see midagi.

ison.ts kirjutas:
MDB kirjutas:

Vaadake ma ei ole mitte kuskil vaielnud selle otstarbekuse üle. Ma ei oleks seda juttu siia kirjutanud kui politseinik oleks tulnud ja öelnud: "teie udutuled ei valgusta piisavalt, palun lülitage lähitulede peale ümber." Tema aga tuli konkreetselt selle jutuga, et seaduse järgi on keelatud sõita udu- ja parktuli pimedas ja vaidles vastu ka peale seaduse ette lugemist.

endal ei jagu niipalju mõistust, et peab just teile konkreetselt ütlema tulema?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.12.2012 18:44 
Kasutaja avatar

Minu auto udutuled näitavad paremini kui mõne mehe lähituled, päris tõsiselt kohe. Ei jää nad mu enda auto lähituledelegi oluliselt alla. Samuti ei ole list_mani auto udutuled väga halvad.

Ja loe natuke mida ma kirjutan ja mõtle seejärel mida sa ise kirjutama hakkad. Kust see välja tuli, et endal ei jagu mõistust ja politsei peab mulle ütlema seda? JÄTKUVALT räägin ma politseinikust kes EI tunne seadust (võibolla oleks õigem öelda "tundnud", sest ilmselt nüüdseks on ta end asjaga kurssi viinud ja kõik timm), mitte politseinikust kes soovitab mul midagi teha. Saa aru nüüd ükskord.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.12.2012 18:56 
Kasutaja avatar

mihkel-m kirjutas:
Minu auto udutuled näitavad paremini kui mõne mehe lähituled, päris tõsiselt kohe. Ei jää nad mu enda auto lähituledelegi oluliselt alla. Samuti ei ole list_mani auto udutuled väga halvad.

Ja loe natuke mida ma kirjutan ja mõtle seejärel mida sa ise kirjutama hakkad. Kust see välja tuli, et endal ei jagu mõistust ja politsei peab mulle ütlema seda? JÄTKUVALT räägin ma politseinikust kes EI tunne seadust (võibolla oleks õigem öelda "tundnud", sest ilmselt nüüdseks on ta end asjaga kurssi viinud ja kõik timm), mitte politseinikust kes soovitab mul midagi teha. Saa aru nüüd ükskord.

Asi ei ole selles kui hästi need udutuled näitavad, vaid see kui nähtav oled Sina teistele!
Pimeaeg, tõusud kurvid, rsitmikud... Lähitulede kuma näeb juba eemalt ja tead arvestada aga need udutuled on sul sellistes oludes sama valgustavad, kui küünlaleek teeääres valgustamas kadunud lähedast.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.12.2012 19:00 
Kasutaja avatar

Katkise grammofoni tunne tuleb juba peale, aga kui mul udutuli näitab sisuliselt sama hästi kui lähituli, siis on valguskuma ka sisuliselt sama, kuigi tuli asub allpool. See on mingi räige pseudoprobleem ju. Kui Sa mingi künka peal hakkad möödasõitu tegema nii, et vastutulevat autot ei näe, siis oled ju Sina loll ja rikud seadust sellega, et ei veendunud möödasõidu ohutuses, mitte vastutulev isik kes sõidab seadusekohaselt. Sa võid ju pidada end jube kavalaks tehes möödasõite valguskuma põhjal, aga tegelikult see ei ole ju möödasõidu ohutuses veendumine.

Pealegi ei ole ma mitte kuskil öelnud, et ma maanteel sõidan udutuledega. Või kirjutasin?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.12.2012 19:11 

Kusjuures minu auto udutuled valgustavad paremini kui lähituled. Kuigi lähituled on ostetud uued originaalid päris kalli raha eest umbes 2 kuud tagasi ja udukad ilmselt originaalid 13 aastat vanad.

Aga täna sain siis hommikul Märjamaalt Kehtna poole sõites puhuda(ümber Rapla otsetee) ja lube kontrolliti. Joodud sai umbes 12 õlut eelmisel hilisõhtul ja endal oli küll selline tuumapohmelli sarnane tunne. Samas puhudes oli 0. Seega igati ok. kokkupuude. Tuledeks udu+park.

Kiidan siinkohal korravalvureid

Õemees peeti samas Märjamaal kinni 70 alas(kohalikud teavad kiriku juurest ära pöörates Sipa poole) kiirusega 112kmh. Kiirustati Saaremaa praamile. Õemees, õde ja 2 last olid autos. Sai patrullile ära räägitud miks kiire on: nimelt sai Paidest tulema hakatud ajavaruga, aga....... juhtus nii, et üks lastest vihmase ilmaga rohu peal kukkus enne autosse istumist ja määris enda ja riided ära. Tuppa tagasi ja riided uued + pesu. Ja auto poole teele. Ja nagu needus kukkus uuesti. Seekord ainult uued pealisriided ja minek. Ja varutud aeg oligi kulunud.
Härra sai aru ja trahvi ei teinud - samas ütles, et:" vaadake, selle aja mis te kiiruseületamisega võitsite kaotasite siin minuga vesteldes. Head reisi"

Jällegi kiitus

Omal aga kui vedasin kaheteljelise B kat. käruga sierra keret(rataste ja mootorita), siis sõitsin patrullist mööda Luigel, kus mehed ostsid arbuusi. Teisel korral sõitsin mööda Raplast Türi poole väljasõidul olevast Hepa tanklast mille kõrval patrull oli. Mõlemal korral vaadati pikalt järgi aga kinni ei peetud. Samas umbes 800m enne kodu tuli(5km enne Paidet) vastu kohalik patrull. Vaatasin peeglisse kui nad möödas olid ja nägin kuidas lõid põlema pidurituled ja nende auto võttis teeäärde. Lõin käigu alla ja surusin gaasi põhja. Õnneks tuli mul pikk rida autosid järgi ja nad ei saanud kohe ringi pöörata ja need kaks asja mind ka tookordsest kontrollist päästsid.
Niipea kui koduõuele keerasin nägin peeglist et patrull sõitis vaikselt mööda, seega näkkas...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.12.2012 19:16 
Kasutaja avatar

Ma hakkan nüüd jõulukuud nautima. Siin foorumis hakkab jälle silma ainult häda ja teiste tümitamine. Igal inimesel oma õigus, minul on õigus minna välja ja nautida talveilma :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.12.2012 19:23 
Kasutaja avatar

MDB kirjutas:
Ma hakkan nüüd jõulukuud nautima. Siin foorumis hakkab jälle silma ainult häda ja teiste tümitamine. Igal inimesel oma õigus, minul on õigus minna välja ja nautida talveilma :)

Loe nüüd oma postitusi ja vaata kes hädaldas põhjuseta. :) Head talve nautimist!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.12.2012 02:17 

Nagu ma kasutajale mihkel-m, toona transitist juures mainisin, et loen suht palju siinseid juhtumeid, siis võin lisada, et inimesi on erinevaid igas elukutses. Igaüks ei ole universaalne ja ei tegele kõikide asjadega. Mõned teavad tehnonõuete kohapealt rohkem kui teised jne. Kes millele on spetsialiseerunud. Et muud ei oska soovitada kui raudset närvi. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.12.2012 02:36 
Kasutaja avatar

No mul poleks midagi öelda olnud kui ta mu juttu oleks kuulanud, lugesin sõna sõnalt paragrahvid ette, aga ei sobinud. Selge on see, et ega kõiki seaduseid ei saagi peensusteni peast teada ja no ei tea siis ei tea, aga võiks ju oma vigu tunnistada. Ma ei vaidle kunagi vastu kui ma saan asja eest trahvi või lihtsalt loetakse sõnu peale, aga ma ei saa ju lasta endale pähe istuda, eriti teema puhul mida on meeletult igalpool nämmutatud. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.12.2012 05:26 

mihkel-m kirjutas:
No kuule kas sa lugesid ka mida ma kirjutasin? Politseinik konkreetselt väitis, et SEADUSE järgi on keelatud sõita, kuigi tegelikult ei ole. Ära loe üle rea vaid süvene teksti. Ma ei rääkinud sõnagi sellest, et kas see on otstarbekas või ei.

Ma lugesin ka mida kirjutasid ja kaks lehekülge juba kirjutad ja oled nii kindel endas... Kuid park-udu võid kasutada päevasõidutulede asemel ning päevasõidu tulesid võid kasutada vaid valgel ajal. Kui sa seadust ei tunne siis ei ole vaja vaielda nendega eksole

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.12.2012 06:52 

Ja ega sa Ojay ise pole lugenud seadust?
(2) Eesmisi udutulesid võib kasutada ka käesoleva seaduse § 40 lõikes 1 nimetatud juhul lähitulede asemel.

Aga Mihkel-m -ile, et kui su udukad näitavad sama hästi kui lähikad või ükskõik kellel siis järelikult on teil udukad taevasse suunatud??

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.12.2012 08:37 

Eile Nõmme mäel "Kõik puhuvad" aktsioon. Siimtamm lendab mäest alla valge w123 kupeega. Puhun torusse - 0. Härra politseinik - "Kõik korras, võite edasi sõita. Ja hoia seda autot, see on klassika! Head päeva."

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.12.2012 12:06 
Kasutaja avatar

jjarv kirjutas:
Ja ega sa Ojay ise pole lugenud seadust?
(2) Eesmisi udutulesid võib kasutada ka käesoleva seaduse § 40 lõikes 1 nimetatud juhul lähitulede asemel.

Aga Mihkel-m -ile, et kui su udukad näitavad sama hästi kui lähikad või ükskõik kellel siis järelikult on teil udukad taevasse suunatud??

Ei ole taevasse suunatud, lihtsalt udukad on isegi suuremad kui lähituled. Pole veel keegi öelnud, et udukad pimestavad ja pole ka mitte keegi vilgutanud. :)

Ning ojay võiks tõesti ise korra seadust vaadata. Pole vaja mälu järgi siin seletada umbluud. :)

Las see teema jääda nüüd. :)

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 2055 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 137  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis