krss kirjutas:
Blacku kirjutas:
Sina tahad sõita jää peal 20km/h, mina tahan sõita asfaldi peal 50km/h ilma hirmuta, et keegi mulle kurvis või pidurdades sisse sajab. Jäätõrje on täiesti normaalne ning vajalik tegevus.
Talvel ongi jää ja lumi, see on muide täiesti normaalne! Just sellepärast nõutakse ka talverehve, kuigi vene ajal sõitsime ju täiesti slikkidega kogu talve ja isegi natuke suuremate kiirustega kui praegu. St mul on raske võtta tõsiselt seda "sina tahad sõita jää peal 20km/h", sest kui oskused ja auto tehniline komplektsus seda ei võimalda, on probleem juhis (kes tuleks liiklusest kõrvaldada ja load ära võtta), mitte teeoludes või tema tahtmises liiklust pidurdada. See 20-ga talvel sõitmine on sama jabur kui Sinu soov sõita talvel puhtal asfaldil. Libedusetõrje on loomulikult normaalne, aga piisaks täiesti libeduse tõrjest ega ole vaja võidelda keemia abil terve aastaaja vastu. See praegune laussoolatamine on natuke liiga kulukas riigi jaoks, kes loeb raha ja võiks suunata seda veidi vajalikumatesse kohtadesse. Ka seesama autokerede roostetamine on üks neist kuludest, mida näiteks kreeklastel ei ole, kuid riigi tasandil me vähendame mõttetu töö tegemisega riigi enda konkurentsivõimet (need töökäed saaks selle asemel toota midagi kasulikku ekspordiks ja uutele autodele kuluva raha suunaks inimesed muidu riigi sisetarbimisse). Kui oleksime veel rikkamad, võiks panna ju teedesse "põrandakütte"
Kui linnas on soolalaga täis asfalt (mis pidevalt ka esiklaasi määrib), kuid linnast välja minnes on järsku libe... kas selline pidev ja ootamatu olude muutumine on ikka kõige ohutum? Pange tähele, ka siin foorumis räägivad paljud mingist müstilisest mustast jääst olukorras, kus oli tegemist täiesti tavalise jääga, mille äratundmist võiks eeldada kõigilt, kes liikluses osalevad.
Tahaks ka ilma soolata liigelda. Seda et normaalse kiirusega enam liigelda ei saa, seda ei ütleks. Sai eile maakandis käidud (korraldatakse nendel teedel rallisi, sest on väga kurvilised ja ettearvamatud, väga palju väljasõite olnud, igas kurvis pm keegi matsu pannud

). Sool seal puudub ja teid lükkavad kohalikud traktorimehed. Teed ilusti valged ja lumi krõbiseb jalge all. Sai kaasreisijana i30ga poes käidud 10 km kaugusel ja täiesti hull mis tempoga, juht oskas sõita ka, auto oli nagu liimitud tee külge. Ei pidanud muretsema et võib teelt välja panna. Samas minu auto käis reedel seal 2 korda kraavis sittade lamellidega.
Kõige hullemini häirib see must pori-lumi. Tänavad on piltlikult öeldes rõvedad.