dellu kirjutas:
Mr47 kirjutas:
No kui aus olla, siis oli ikka 2 takistavat faktorit ju veel. Kindlustuse ja ülevaatuse puudumine. See et ta käima ei lähe võis ju ka müüjale üllatusena tulla, kui sara on tal nädalaid või kuid kuskil seisnud ja ise teise autoga sõidab (suverehvid, kindlustuse ja ülevaatuse puudumine sellele viitavad). Eks selliseid case ole teistelgi ette tulnud, et vahetult enne müüki mingi üllatus tuleb. Mul näiteks kunagi ühe autoga oli selline case, et lubasin ostjale talvekad enne alla panna ja siis üle anda. Olid eraldi velgedel ja hakkasin ise vahetama, aga tee või tina, aga tagumisi valusid alt ära ei saa. Noh nii jäigi siis, et ees 14" talvekad plekil ja taga 15" valud. Hakkasin siis rehvitöökoda otsima. Tunnen järsku, et autol enam üldse jõudu pole. 100 mõtet käis juba peast läbi, aga õnneks oli asi veojõukontrollis, mis vaatas et rattad käivad liiga erineva kiirusega ja hakkas asja parandama. Kui kõik talvekad alla sai oli jälle hästi.
Eelmine aasta sai märtsi kuus mindud üht Audi A6't vaatama, rahapakk kaasas. Olingi valmis auto kohe ära ostma, kui peaks korralik auto olema, kuna müüs töökaaslase tuttav ning töökaaslane soovitas, et oli ka paar autot tema käest ostnud ning polnud väga viga neil.
Samuti rääkis ka müüja telefonis, et auto üli korralik, tõi alguses endale jne jne jne. Ühesõnaga tavaline bla bla bla. Kuid piltide peal nägi tõesti korralik välja.
Samuti olid autol all suverehvid, puudus ülevaatus ja kindlustus.
24h enne minekut helistasin müüjale ette, et tulen, kuna oli tema palve, et helistaks ette. Teadsin, et seal lähedal on ülevaatuspunkt, ei muretsenud otseselt ülevaatuse puudumise pärast, aga küsisin ka selle kohta telefonis.
Müüja ütles selle peale, et pole probleemi, homme tuled, lähme koos ja näed oma silmaga, et auto läheb puhtalt läbi.
Kui järgmine päev jõudsin kokkulepitud ajal ülevaatuspunkti ette, nagu oli samuti kokku lepitud, ei olnud aga kirsipunast A6't kusagil. Kolmandal kõnel müüjale, sain ta kätte ning sain sellise huvitava vastuse, et eile olevat mingi üritus olnud ja tema pirital ning ei sa üldse täna tulla jne. Aga, et tal sõbraga räägitud, et mingu ma sinna platsile ning saan võtmed, et ise proovisõit teha ning ülevaatusel ära käies, saan hiljem selle 30€ tagasi. See oli siis esimene ohumärk.
Platsi poole minnes jäi silma, et auto seisab aia ääres, kapott üleval ja juhtmed küljes (2. märk)
Läksin tolle müüja sõbraga rääkima, ja oli tõesti lubatud mul ise sõitma minna. Lasin aga siiski temal alguses autot käivitada. Kolm korda käias, käima ei läinud. Siis ütles sellise toreda lause, et kütusenäidik ka nullis, et ta vaatab, kas tal kusagil kütust on. Tuli 5'se kanistriga tagasi, valas paaki ning auto läks lõpuks käima (3. märk)
Autot üle vaadates selgus, et piduri kettad olid nii kulunud, et ees kumasid juba õrnalt jahutusribid läbi. Kui õlikork sai maha võetud, oli mootor seest sellist kõntsa täis, et pole see mootor väga väga pikalt uut õli näinud. (4. märk)
Mõtlesin, et viin auto siiski ülevaatusele ja lasen üle vaadata, kui midagi märkimisväärset viga ei ole, mõtlen veel ostmise üle...
Sellegi poolest lasin tollel müüja sõbral sealt kohalt välja sõita, nii igaks juhuks, et pärast mind milleski süüdistada ei saaks ja auto ees oli päris arvestatav jääkühm.
Sellest kühmust see auto igal juhul üle ei tulnud, proovis, mis ta proovis. (5. märk)
Pärast seda jalutasin ma sealt minema.
Ja auto hind ei olnud mitte 350€, vaid 4000€.
Ehk, mis ma tahan selle romaani lõpuks öelda - On äärmiselt naiivne üldse mõelda, et kasutatud autot ostes saad müüja käest sulatõtt telefonis.
Müüjad räägivad alati kuud ja tähed kokku. Kuulasin ka tookord selle ilusa jutu ära, aga korrakski ei tekkinud mõtet, et saan ideaalses korras auto.
Selle Audi puhul oli muidugi veidi arusaamatu, et palub mul ette helistada, kui tulen ning 24h ei kontrolli kordagi, kas auto läheb käima ja oma kohalt välja sõidab