Kevin68 kirjutas:
Tallinnas müüs samuti üks tüüp punast värvi nelja ukselist Peugeot 206'te, kuulutus oli ka auto24's üleval. Sai lepitud aeg ja koht Tallinnas kokku kella kaheksaks. Sai kohale mindud ning müüjat ega autot polnud kuskil ning tuli välja et auto oli pool tundi varem maha müüdud.
Pastakast välja imetud vastus nüüd enda õigustamiseks või päriselt? Ma võiks vastupidiseid lugusid rääkida oi kui palju. Näiteks üks helistas, et hakkab Viljandist kohe sõitma ja tee endale palun õhtupoolik vabaks, et ta saaks rahulikult autot uurida ja kaupa teha. Vist eksis ära, paar aastat juba tuleb. Samalaadne juhtum, et mingid vanemapoolsed mees ja naine. Mees helistab, uurib särki ja värki ja küsib kas saaks järgmine päev vaatama tulla. Mutt veel kisab kõrvalt, et uuri kas soodushind ikka kehtib ja kas talle kindlasti 12-13 vahel sobib. Lõpptulemus oli see, et mina tulin sellepärast selle autoga tööle (mitte et see nüüd tükki küljest võtaks, aga sama päev oli veel üksjagu muid toimetamisi üle linna õhtul, mis ma nüüd kõik sama autoga pidin tegema samas kui endal palju ökom auto igapäevasõitudeks. Lõunale jätsin ka igapäevaste lõunakolleegidega minemata, kuna äkki helistavad et on kohal. Aga ei tutkit, ei helistanudki.
Samas teistpidi olen Saksas ise ka kunagi 550km ära sõitnud ja kui 100km sõita jäi helistasime, et hakkame jõudma, siis saime teada, et just müüdud. Antud eelnevate mittetulijate näitel annaks ise ka igal juhul esimesele kohalejõudjale, kellele sobib, auto ära ka. Pärast see hiljem "kindel" tulija hakkab äkki iga pisiasja peale vigisema või ei osta üldse. Milleks kindlat ostjat ära lasta? Tavaliselt see kipub nii minema, sest mitu kindlat ostjat on helistanud ja öelnud, et kui kõik on nii nagu kuulutuses on diil. Lõpptulemus oli aga see, et 600 eurosel autol oldi pettunud et ma ei tea millal hammasrihm vahetatud ja käiguhoovastik pidavat ka logisema ja see läheb ikka jube kallik. Põhiline oli ikka see rihma teema, mille oleks ju saanud ilusti telefonis ära rääkida, mitte ma ei oleks pidanud tööajast kuskile sadamasse veel näitama minema, sest väidetavalt ei tunne nad linna. Tulid Soomest või Rootsist töölt (ehitajad). Käiguhoovastikuga polnud minul kunagi probleeme ja alati läks ilusti sisse. Kes ära ostis tegi ümber auto ringi ja ütles et täidame paberid ära, isegi proovisõitu ei tahtnud, sest nägi et ma ju sõitsin sellega kokkusaamisele.
Oma praegu müügis olevale on ka nädalaga neli huvilist tekkinud. Reedel käis tunnise vahega kaks inimest vaatamas. Esimesel muidugi vaja oma eelmine hingehinnaga auto maha müüa, kellest ma niipea ostjat ei näe, aga pildi suutsin alles pärast telefoninumbri järgi kokku panna, oli varem ka vahetust pakkunud, aga kuna ma tegin päris suure hinnaalanduse, siis vaheraha enne oli sisuliselt praegune müügihind. Teine inimene oli sõbra "esindaja", kes praegu samuti kuskil välismaal ja peaks nädala lõpuks tulema. Esmane ülevaatus oli sobiv, aga sõber ei tahtnud siiski riski enda peale võtta, kui pärast teisele ei meeldi. Kolmas on siit foorumist aga mitte Tallinnast ja mõtleb veel kas mõõtmed talle sobiks, pole võimalust proovida. Neljas tahab homme vaatama tulla. See välismaal olija küsis küll, et ega hoidma ei ole, aga käsiraha küsimise peale ikkagi pakkus et ootab ära kuni kodus ja äkki on alles. Seega kui sul ikka kindel huvi osta, siis lepi mingi väike käsiraha kokku ja seejärel kihuta vaatama. Siis on müüjal ka huvi hoida ja kui sina ei võta, siis järgmisele teeb sinu käsiraha võrra odavama hinna ja ongi tema vaev tasutud ja siiski võimalus ostja leida.
Aga millega siin sinu puhul rahul ei olda oli ju see, et sa ei võtnud enam pärast telefoni ja pistsid pea liiva alla. Kui ei saa, siis nii ütlegi, teine ei pea siis korraldama asju tühja. Samas ei ole saanud siiamaani vastust minu küsimusele, et kui sul oli kuulutuses märge et päris raua hinnaga ära ei anna, mis on 130 väidetavalt, siis siis sinu lootus oli tõesti 300-400? See on ju 2.5-3 kordne vaha.