Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 04.05.2025 02:34

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 46 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Kuulutused, hinnad ja müümine. Puust ja punaseks!
PostitusPostitatud: 11.01.2013 23:27 
Kasutaja avatar

Varjake oma erutust, tõin näite konkreetselt teema autorile. Teie kui mitte asjaga kursis olev inimene, kes asjast midagi ei tea... Mis soovitust või arvamust oleks teilt loota??
Päikest, ma ei kavatse siia enam midagi postitada, kõik vabandused on juba välja toodud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.01.2013 23:40 
Kasutaja avatar

rtv kirjutas:
Varjake oma erutust, tõin näite konkreetselt teema autorile. Teie kui mitte asjaga kursis olev inimene, kes asjast midagi ei tea... Mis soovitust või arvamust oleks teilt loota??
Päikest, ma ei kavatse siia enam midagi postitada, kõik vabandused on juba välja toodud.

sa ei ole vist siiamaani kaineks saanud. Sa võisisd näite kirjutada teema algatajale, aga kahjuks postitasid selle hoopis avaliku foorumisse.
"Teie kui mitte asjaga kursis olev inimene, kes asjast midagi ei tea..."???? kribanud siis rohkem siis, et me asjast midagi teaks.
Soovitan järgmine kord kaine peaga diile teha.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.01.2013 00:08 
Eliit
Kasutaja avatar

Kell 22.00 õhtul täis peaga auto kuulutse peale helistamine on ka muidugi geniaalne.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.01.2013 00:24 

ma saadan v...u kõik sellised,et a la keegi ivan müüb mulle sama auto aga kolme tonnaga,et sa ju ei saa rohkem küsida ja,et se auto polegi rohkem väärt :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.01.2013 02:05 
Kasutaja avatar

Antud situatsioonis tõesti mõlemad osapooled süüdi, kuid on ju neid müüjaid päris palju kes lihtsalt telefonile ühel hetkel enam ei vasta, kuigi kõik juba eelnevalt kokku lepitud ja ostja juba sõidukile järgi minemiseks mitusada kilomeetrit maha sõitnud. On ka endal ette tulnud selline juhtum kuid õnneks ei olnud tee pikk. Sai siis pool päeva proovitud uuesti ühendust võtta kuid tulutult, kui teine osapool oleks vastu võtnud ja öelnud et ei müü ja kõik, oleks säästnud ennast teadmatusest et kas nüüd koju tagasi minna või mitte.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.01.2013 01:53 
Kasutaja avatar

Isegi sai tallinnast pärnu sõidetud pudruhämaja kokkutaja pärast. Pidin naisele golfi ostma, kõik kokkulepitud. See kell seal, vaatab ja üle sobimise korral diil. Kui kohal olin siis autot polnud kus ta pidi olema, telefon ei vasta ja hakkas mingi "võti mati all, mati kati juures, kapi otsas aga vanaema läx turule jutt pihta"... alguses ei võtnud telefoni pärast saattis SMS-i et ikka ups midaiganes. Cool. Ajas tigedaks küll.

Õhtul tegin teise kuulutuse peale pakkumise, müüa oli nõus (kusjuures oli ka purjus)(nii et see ei ole määrav kui inimene on loogiline) :D ... aga asi oli konkreetne, vaatasime auto enamvähem ja tehtud. Naine sai hea auto...

Loo moraal, olge LOOGILISED...
a) kui müüte siis MÜÜGE, müüge-gi, ärge mõelge ümber. Kui vaja kaubelda, kaubelge ärge solvuge, olge loogilised.
b) kui te olete kokkuleppind midagi, (kaasa arvatud kella ajad) pidage sellest kinni, kui asjaolud muutuvad siis teavitage julgelt, isegi kui see on "halb uudis" kellegi jaoks. Siis ei tule keegi ukse peale koputama ja küsima mis vigastus on?
c) kui teete pakkumise, siis tehke reaalne pakkumine, mitte "kolmes osas, vanema pension tuleb 3ndal üle. (Pudeli korke või nätsu pabereid pole mõtet ka pakkuda)

Mõni on küll selline et oma opel rekordit müüb 200 000€... see ikkagi mu esimene auto ja mida iganes... nagu esimeses postis kirjeldatud... Keegi ei taha seda sellise hinnaga, uppi nii palju kui tahad :) reaalne turg dikteerib hinna. Korralikud pildid võiks kohe juures olla. (3 clicki on juba liiga palju... mingid e-mailile pidid... varastatud asja müüd? ... )

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.01.2013 02:59 

Tallinnas müüs samuti üks tüüp punast värvi nelja ukselist Peugeot 206'te, kuulutus oli ka auto24's üleval. Sai lepitud aeg ja koht Tallinnas kokku kella kaheksaks. Sai kohale mindud ning müüjat ega autot polnud kuskil ning tuli välja et auto oli pool tundi varem maha müüdud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.01.2013 03:33 
Kasutaja avatar

Kevin68 kirjutas:
Tallinnas müüs samuti üks tüüp punast värvi nelja ukselist Peugeot 206'te, kuulutus oli ka auto24's üleval. Sai lepitud aeg ja koht Tallinnas kokku kella kaheksaks. Sai kohale mindud ning müüjat ega autot polnud kuskil ning tuli välja et auto oli pool tundi varem maha müüdud.

Sou? And? Point? :D Tallinnlased on jobud? :D Või ei suutnud kokkuleppida müüaga normaalselt (midagi leppisid oma peas kokku) nagu ei suuda postitada nagu ei suutnud autot norm müüa... (äkki midagi on vaja metsast välja tuua... ja raua hind on langend vahepeal)

Edit: Varsti pannakase see teema tätti pritsimise pärast lukkusse :D Pärast esimest posti pole midagi väärtuslikku lisandund... :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.01.2013 10:42 
Kasutaja avatar

Kevin68 kirjutas:

Pastakast välja imetud vastus nüüd enda õigustamiseks või päriselt? Ma võiks vastupidiseid lugusid rääkida oi kui palju. Näiteks üks helistas, et hakkab Viljandist kohe sõitma ja tee endale palun õhtupoolik vabaks, et ta saaks rahulikult autot uurida ja kaupa teha. Vist eksis ära, paar aastat juba tuleb. Samalaadne juhtum, et mingid vanemapoolsed mees ja naine. Mees helistab, uurib särki ja värki ja küsib kas saaks järgmine päev vaatama tulla. Mutt veel kisab kõrvalt, et uuri kas soodushind ikka kehtib ja kas talle kindlasti 12-13 vahel sobib. Lõpptulemus oli see, et mina tulin sellepärast selle autoga tööle (mitte et see nüüd tükki küljest võtaks, aga sama päev oli veel üksjagu muid toimetamisi üle linna õhtul, mis ma nüüd kõik sama autoga pidin tegema samas kui endal palju ökom auto igapäevasõitudeks. Lõunale jätsin ka igapäevaste lõunakolleegidega minemata, kuna äkki helistavad et on kohal. Aga ei tutkit, ei helistanudki.
Samas teistpidi olen Saksas ise ka kunagi 550km ära sõitnud ja kui 100km sõita jäi helistasime, et hakkame jõudma, siis saime teada, et just müüdud. Antud eelnevate mittetulijate näitel annaks ise ka igal juhul esimesele kohalejõudjale, kellele sobib, auto ära ka. Pärast see hiljem "kindel" tulija hakkab äkki iga pisiasja peale vigisema või ei osta üldse. Milleks kindlat ostjat ära lasta? Tavaliselt see kipub nii minema, sest mitu kindlat ostjat on helistanud ja öelnud, et kui kõik on nii nagu kuulutuses on diil. Lõpptulemus oli aga see, et 600 eurosel autol oldi pettunud et ma ei tea millal hammasrihm vahetatud ja käiguhoovastik pidavat ka logisema ja see läheb ikka jube kallik. Põhiline oli ikka see rihma teema, mille oleks ju saanud ilusti telefonis ära rääkida, mitte ma ei oleks pidanud tööajast kuskile sadamasse veel näitama minema, sest väidetavalt ei tunne nad linna. Tulid Soomest või Rootsist töölt (ehitajad). Käiguhoovastikuga polnud minul kunagi probleeme ja alati läks ilusti sisse. Kes ära ostis tegi ümber auto ringi ja ütles et täidame paberid ära, isegi proovisõitu ei tahtnud, sest nägi et ma ju sõitsin sellega kokkusaamisele.
Oma praegu müügis olevale on ka nädalaga neli huvilist tekkinud. Reedel käis tunnise vahega kaks inimest vaatamas. Esimesel muidugi vaja oma eelmine hingehinnaga auto maha müüa, kellest ma niipea ostjat ei näe, aga pildi suutsin alles pärast telefoninumbri järgi kokku panna, oli varem ka vahetust pakkunud, aga kuna ma tegin päris suure hinnaalanduse, siis vaheraha enne oli sisuliselt praegune müügihind. Teine inimene oli sõbra "esindaja", kes praegu samuti kuskil välismaal ja peaks nädala lõpuks tulema. Esmane ülevaatus oli sobiv, aga sõber ei tahtnud siiski riski enda peale võtta, kui pärast teisele ei meeldi. Kolmas on siit foorumist aga mitte Tallinnast ja mõtleb veel kas mõõtmed talle sobiks, pole võimalust proovida. Neljas tahab homme vaatama tulla. See välismaal olija küsis küll, et ega hoidma ei ole, aga käsiraha küsimise peale ikkagi pakkus et ootab ära kuni kodus ja äkki on alles. Seega kui sul ikka kindel huvi osta, siis lepi mingi väike käsiraha kokku ja seejärel kihuta vaatama. Siis on müüjal ka huvi hoida ja kui sina ei võta, siis järgmisele teeb sinu käsiraha võrra odavama hinna ja ongi tema vaev tasutud ja siiski võimalus ostja leida.

Aga millega siin sinu puhul rahul ei olda oli ju see, et sa ei võtnud enam pärast telefoni ja pistsid pea liiva alla. Kui ei saa, siis nii ütlegi, teine ei pea siis korraldama asju tühja. Samas ei ole saanud siiamaani vastust minu küsimusele, et kui sul oli kuulutuses märge et päris raua hinnaga ära ei anna, mis on 130 väidetavalt, siis siis sinu lootus oli tõesti 300-400? See on ju 2.5-3 kordne vaha.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.01.2013 11:06 
Kasutaja avatar

üle poole teemat on tilganäpijatest...selleks on ju teine teema ;)
kahju muidugi,et nii palju olete pidand kirjutama.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.01.2013 13:06 
Kasutaja avatar

see nutt ja hala ehk põhimõtteliselt kogu teema on tilganäppimine. Ok. Elus esimest/kolmandat korda müüd/ostad autot ja tulevad väikesed tagasilöögid. Kas on väärt mainimist? Ma kujutan ette, et mingid autoplatside omanikud võiksid siis teile siia emajõe nutta, kui hakkaks meenutama kui mitu klienti nädalas kohale tulemata on jäänud.
Hea kaup ostetakse alati ära. Hea kauba müümisega pole samuti mingit muret. Kui müüa ei suuda siis mine vaata peeglisse. Kui jääb ostmine pooleli siis võib amuti peeglisse vaadata. Inimesed on erinevad.
Kui mõni number tummaks jääb siis võib põhjus olla ka selles, et kasutatakse just selle tehingu jaoks soetatud kõnekaarti. Tehing tehtud siis lendab kaart prügikasti ja unustatud. Ning siin pärast tegelased nutavad, et keegi e vasta enam kõnedele.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.01.2013 13:20 
Kasutaja avatar

Mul juhtus nii et helistasin automüüjale ja leppisin kokku aja millal autot vaatama lähen. Kohale jõudes uurisin ja rääkisime veits ja ütlesin et ma võtan paar päeva mõtlemiseks. Peale paari päeva helistasin uuesti ja ütlesin et tulen ja ostan ära. Müüa oli kahjuks teises linnas ja leppisime kokku et nädala vahetusel tuleb tallinna ja siis täidab paberid. NV-l helistas uuesti ja teatas et ta siiski tallinna ei tule ja laseb oma töökaaslasel paberid korda ajada. Mõtlesin et mis siis ikka ja uurisin et mis kell ja kuhu ma tulema pean. Umbes tund enne kokkulepitud aega helistas müüja ja teatas et müüb auto kellegile teisele, kes samas linnas temaga, et nii lihtsam. Kuna auto vastu huvi oli suur siis pakkusin välja et dvj ma tulen siis kasvõi teise eesti otsa, aga normaalset juttu sealt enam ei tulnud, mingi kahtlane häma ainult. Tra ajas ikka närvi küll :kill

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.01.2013 13:38 
Kasutaja avatar

Üks selliseid asju on tavaliselt kui eelmise huvilisega lepitakse odavam hind kokku, aga siis tuleb keegi kes on nõus kuulutuses toodud hinda maksma (ehk siis rohkem). Mul kunagi oli mingite sportistmetega nii, et helistasin ja sai vist natuke hinda ka kaubeldud. Müüjale ei sobinud kohe anda ja näidata. Jäi jutt et tunni pärast, ma juba hakkasin mingi hetk varem liikuma ka ja siis kui lõpuks telefonile vastas teatas, et juba müüdud. Huvitav küll kuidas, kui enne polnud aega tegelda.
Ühe muu objekti müügiga oli ka kunagi nii, et inimesed käisid mitu korda vaatamas ja kauplesid hinna alla. Seejärel võtsid ikkagi nädala mõtlemiseks. Just samal päeval kui nad lõpuks teatasid, et läheks kaubaks käis ka teine inimene vaatamas ja talle sai öeldud, et täishinnaga võta või jäta. Võttis.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.01.2013 14:27 
Kasutaja avatar

Hindade kohta ütleks küll, et tavaliselt saab iga asi kunagi müüdud kui hind ei ole just utoopiliselt kõrge. Võtab see siis aega nädal, kuu või aasta, igal asjal on kuskil ostja :) Iseasi on muidugi see kui kiire asjaga äritseval isikul on ning kuidas ta seda reklaamib, selle foorumi reeglid lubavad oma teemat upida 24h jooksul ja minul pole selle vastu midagi kui keegi seda ka teeb, eks see ole pigem selle isiku enda mure kellele see ette jääb.

Kui juba tehinguks läheb,ning lubatud kellelegi ära(kasvõi odavamalt) siis nii võiks ka olla, isegi kui keegi pakub kõrgemat hinda. Muidugi alati annab asja selgeks rääkida ning ehk see kellega juba diil tehtud on nõus ostust ka loobuma :?

Ja korralikud pildid ning lisainfo on alati plussiks :arrow:

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.01.2013 14:35 

-

Viimati muutis S!!M, 15.05.2013 19:43, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 46 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 9 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis