Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 16.05.2025 00:22

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 273  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Eesti Kaitsevägi
PostitusPostitatud: 15.01.2013 23:06 

M ei esitanud siin argumente kellegi veenmiseks. Inimesed on erinevad. Mulle meeldis- oleks seal sektoris palka teeniks praegugi

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.01.2013 23:13 

Loomulikult on - aga on ka loogiline lähenemine asjale - paratamatult on võrdeline seos hariduse/palga ning ajateenistusse minemise soovidel.

Hiljuti oli sellel teemal ka artikkel mis kajastas kõrgharidusega kohustuslikku ajateenistust läbivate- ja keskkooliealiste soovi ajateenistusse vabatahtlikult astuda. Kui ma õigesti mäletan, siis ca pooled keskkooliealised ei olnud selle vastu, ja 15% kõrgharidusega inimesi oli sellega nõus.

Kogu point ongi selles, et suure hulga inimeste jaoks on see 8-11 kuud elust (mis arvestades keskmist meeste eluiga ei olegi nii väike osa..) riigi poolt peale sunnitud ajaraiskamine millega kaasneb hulk teisi komplikatsioone.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.01.2013 23:26 

ofc- laenud, pere, haridus(e) omandamine. Kui see kõik on pooleli, siis ongi raske.
Loogiline, et keska omad ja nooremad lähevad parema meelega kui vanemad- neil on neid takistavamaid tegureid vähem. Mida vanus ülespoole, seda enam neid tekib.
Aga see ei tule ju välguna selgest taevast. Riigi ees on kohustus ja nutikamad mõtlevad sellele ja käivadki varem ära. Kes valib teise tee peab ka arvestama muude teguritega.

kv on ühe mõttega- anda väljaõpe keskmisest ekstreemsemaks olukorraks. (ei hakka siin lahkama väljaõppe kvaliteeti) Aga kui see olukord aset leiab (taaskkord ei hakka lahkama kas ja kuidas ee võimalik on jne, see on mõtetu vaidlus) on Sul neid oskusi kusagilt maalt vaja, et kaitsta esimesi väärtusi. oma pere ja oma elu (haridust mida oled omandanud jne)

Pole see kv ainult raha ja aja raiskamine. Sa saad sealt küll õppe väga kitsa eluvaldkonna kohta, mis loodame väga, kunagi aset ei leia. Aga kui Sul seda väljaõpet pole, siis kahe nädalaga seda selgeks ka ei tee.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.01.2013 23:34 

Nutikas inimene (püüab) leida viisi sellest kõrvale hoida sest tema jaoks on see raiskamine arvestades seda vähest aega mis meile üldse antud on.

Kui võtta nii, et keskkooliealise eelistused ja arvamused on "nutikad" ja statistika sellest on mõjutatud.. siis sealt võiks järeldada, et kõrgemalt haritud inimesed muutuvad lollimaks. Vajalikkuse on ammuilma ära tõendanud praktiliselt (mitte vaid teoreetiliselt) arenenud riigid oma otsuste ja nende taga peituvate ajenditega.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.01.2013 23:41 

AntiL kirjutas:
l1fted kirjutas:
Ise teenisin Tapal pioneeris. 11 kuu kutse. Surusin ennast autojuhtide kampa B ja C kat nagu maast leitud. Sain tehnikarühma teenima- ekskavaatorid, jcb-d, frontaallaadurid, mõned kallurid, trieilad ja buldooserid. Pioneeridele kombeks sai normaalselt lõhkeainega lammutatud, erinevate ehitiste rajamist masinatega toetatud jne.
imo ainuke probleem miks mulle seal ei meeldinud oli see, et koguaeg oli rahast puudu.
Ehk siis, kui keegi pakuks mulle praegu samu tingimusi ja 1k kuupalgaks ma läheks naerulsui.

täpselt sama jutt siinpool. Tapa pioneer, tehnikarühm ja 11 kuud. C-katt + kõikvõimalikud masinad, lõhkamised jms. Suurema osa ajast veetsin zettelmeyeri roolis. EI kahetse hetkekski. Ma muidugi käisin normaalsel ajal ära (ülikooli teine kursus) ja ükski eraelu, töö ega kool sellepärast ei kannatanud.

edit: selle viimasega muidugi päri ei ole. Kaitseväes töötada ei tahaks.

Ma küll antud juhul mõtlen pigem oma mätta otsast, aga kindlasti pole ma ainuke samas situatsioonis - kui ülalpeetavaid on olnud juba ennem täisealiseks saamise hetke. Seadus seab väga konkreetsed piirid mõistele "ülalpeetav" (ma ei leia, et minu poolt ülalpeetav inimene meie riigi toimetulekupiiriks sätestatud summast toime tuleb). Seda enam ei ole ma nõus ühegi põhjendusega miks minu lähedane peaks toime tulema selle asemel, et elada, kuna riik tahab, et ma tema heaks midagi teeks, aga samas, ei ole hoolitsenud selle eest, et minust sõltuvad inimesed selle tõttu ei kannataks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.01.2013 23:43 

Keskkooliealisemad ei ole nutikamad. Ma pole seda väitnud. Neil on lihtsalt vähem kohustusi.
Nutikamad on need, kes näevad ette, et sinna tuleb nagunii minna ja et paari aasta pärast on see palju raskem ning lähevad kohe.

Ma ei viitsi siin vägikaigast vedada- iga üks veab ikka oma atra.
praegusel riigil ei ole enivei niipalju raha, et effektiivset palgaarmeed üleval pidada. Kaitseväe seisukohalt on parem 40 000 kes teavad natuke, kui 1000 kes vaid sellest elatuvad. Minupoolt end of ot

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.01.2013 23:52 

Ja tekib kohe küsimus, et mis kasu sellest 40 000-st on suurima hirmu Venemaa ees kui vastu pannakse 1.2M aktiivset väelast ja lisaks 750 000 reservväelast :D.

Seda enam, et kasu on ikkagi nendest, kes on asjast huvitatud! Kui inimene kübemetki huvi ei oma isegi kriisiolukorras oma elu niisama etturina anda, siis sealt tõmbame veel rihma koomale, ja järgi jääb seltskond kes lihtsalt ei taju reaalsust, ja läheb põhimõtte pärast surma. Kui me nüüd konkreetsest "jõust" räägime, ja kui "jõust" rääkida siis see on määrav faktor vaid praktilises rakenduses sellise dissonantsi puhul.

Viimati muutis Ragnar74, 15.01.2013 23:56, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.01.2013 23:57 

Ragnar74 kirjutas:
Ja tekib kohe küsimus, et mis kasu sellest 40 000-st on suurima hirmu Venemaa ees kui vastu pannakse 1.2M aktiivset väelast ja lisaks 750 000 reservväelast :D.

Mis kasu on sellest, et sul on ülikooliharidus aga pole aimugi kuidas relvast pauk kätte saada. Rääkimata mingist aimdusest, kuidas seda teha koos kaasvõitlejaga ilma et kumbki oma ära ei tapaks

ei midagi isiklikku. mõistan isegi, et see kv leiba lauale ei too ja sinu pereliikmet eest ei hoolitse. Pigem vaid pärsib rahulikku elu

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.01.2013 00:02 

AntiL kirjutas:
Sul ei ole vaja mulle seda juttu rääkida. Ma ei oska nagunii mingit seisukohta võtta selle teenistuse pooldamise-vastuseisu osas. Mul on see juba 4a tagasi tehtud, pooled asjad juba unustatud ja tagantjärele põdeda, kas ma nüüd kaotasin oma väärtuslikust elust 11 kuud või mitte, kuhugi nii ehk naa ei vii. Ja no kui ma rahul olin, ju ta siis külgemööda maha ei jooksnud, et surmatunnil peaks meenutama, kuidas kurat sai ikka aega raisatud. Pigem vastupidi... aga no see on osalt juba ka huvide küsimus. Mind isiklikult tõmbab selline militaarteema. Mitte bürokraatia, kaitseväelik asjaajamine ja targutamine, vaid sõjatehnika, relvad, kogu see masinavärk, luure jne.

Vot see on reaalne ja arvestatav põhjus!

Ära mõista mind valesti, ma ei ütle, et kaotage sõjavägi ja siis on kõik perfecto. Antud juhul ju ideaalne näide - Sul on teatud huvi selle vastu, aga suur hulk on inimesi, kellel ka see puudub, huvi on kasvõi Maxima miski tiimi juhatajana oma elu ära elada, tema jaoks annab see ikkagi korraliku tagasilöögi. Minu arvamus on see, et kui inimesel ei ole ainsatki huvi selle vastu, siis esiteks ei saa sealt mingit "head nahka", ja teiseks tõmmatakse sunniviisiliselt sellele samale inimesele vesi ka peale. See, keda ämbritäis vett rohkem kõigutab on eraldi teema.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.01.2013 00:12 

l1fted kirjutas:
Ragnar74 kirjutas:

Mis kasu on sellest, et sul on ülikooliharidus aga pole aimugi kuidas relvast pauk kätte saada. Rääkimata mingist aimdusest, kuidas seda teha koos kaasvõitlejaga ilma et kumbki oma ära ei tapaks

ei midagi isiklikku. mõistan isegi, et see kv leiba lauale ei too ja sinu pereliikmet eest ei hoolitse. Pigem vaid pärsib rahulikku elu

Piisavalt teadmisi, et enda pere kaitsta, ja volitatult Eesti Riigi poolt relva kasutada on minul näiteks olemas. Seda eeldusel, et kannatab nimetada "teadmisteks" enesekaitseks omandatud relvaloaga kaasnevaid koolitusi/vajalikke teadmisi (jällegi igaühe jaoks subjektiivselt hinnatav).

Tõepoolest, kui sõjaks läheks, siis brigaadis oleks minust vähe kasu, tõesti ei tea erinevaid taktikaid jms. Jätkuks sellele, ma ei huvitu kuigi palju sümboolselt surema (olgem realistid, ole sa kui hea tahes, siis numbrite dissonants paneb teatud piiri ületades asjad paika). Oma lähedasi kaitsen nii palju kui võimalik, aga mingisuguse poliitskandaali pärast puhkenud sõtta ma küll ei roni (nt kurikuulus pronkssõduri teisaldamine).

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.01.2013 00:22 

ja olemegi sealmaal, et kes ei lähe, ei lähe nagunii.

kes läheb, käib ära ja pole ka hullu.

kõigi elu läheb vaikselt edasi ja asi ants

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.01.2013 00:37 

AntiL kirjutas:
No oleks asi vabatahtlik olnud, oleks surmkindlalt minemata jätnud. Aga üldiselt...kes tahavad, viitsivad, julgevad midaiganes käigu ära. Kes ei taha, orgunnige kuidagi ära ükskõik, mis kanaleid kasutades. Aga ennast siin naeruvääristada pajatades lugusid mingitest trahvidest, kodakondsuse peatamisest, perearsti tõenditest, neerupuudulikkusest, "ärajebimisest", kriminaalasjadest ja ma ei tea millest, on ka natuke veider. Kui ma oleks täielik ajateenitusevastane ja oleks ennast kuidagi ära "sebinud", üritaksin seda vaka all hoida ja sellest mitte suurt numbrit teha.

Konkreetne põhjus, nagu pere ülalpidamine, tõsine majanduslik seis on muidugi teine teema ja sellega tuleks arvestada ka riigil. Nõus. Kunagi vist oli ka keegi talumees, kellel isa talu üle tuli võtta, kellele hunnik lehmi ja sigu kasvatada jäi ja kes lõpuks ilma küsimusteta kaitseväkke kupatati. Ei tea muidugi, kuidas see asi lahenes. Aga no kilgata lihtsalt, et ei viitsi pohhh kaitsevägi sackss, aga võtaks parem grill-mega ja sööks trotuaaril uduste akendega sunnys tundub ka nagu labane. :D

Nõus - kui lihtsalt ei viitsi ja emme rahakoti otsa nisa oled paigaldanud, et virus (või nüüd vist solarises) tšillida, ei näe põhjust hädaldada. Kasutegur suurem kui virutšillist.

Pere ülalpidamine on üks asi, see on pigem erandjuht, aga kui sul on näiteks tagasihoidlik kahetoaline korter Lasnamäel, kus isegi kui keegi sees ei ela, on talveperioodil kulud 120€-200€+ kuu kohta, siis vangistamine 60€ eest kuus on ju konkreetne sigadus. Tutvusringkonnast (antud juhul tegelikult pereliige), oskan kõige ekstreemsema näitena tuua inimest, kes ladus oma elu ilusti kokku, liisingud ja muud naljad nagu ikka auto ja korteri jaoks (palk lubas seda). Tehti "ajateenistusse ajutiselt mittekõlbulik" otsus 12 kuuks, ehk siis iga aasta kuni 26. a täitumiseni - tolleks hetkeks oli vastav dokument mis kõik haigused ja otsused sätestab muutunud, ja sai ühe korraliku ajateenija juurde. Teenis ära (kuna vastasel juhul ähvardati vanglakaristusega), ja peale ajateenistust suundus peaaegu koheselt teise riiki elama, kuna siin olid võlad tolleks hetkeks kaelas, tööd enam ei olnud, ja elu rikutud (see jutt, et tööandja peab töökoha säilitama jms pläma võite endale jätta, teoorias on praktika, sünonüüm teooriale, aga praktikas mitte).

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.01.2013 00:47 
Kasutaja avatar

Ragnar74 kirjutas:
.

Hakkab jälle see jura pihta :D KV-s saad aru mis kasu sellest on.
Ajuvaba vaielda kas seda KV vaja on või mitte. Seaduses on ta sees, nagu kiiruspiirangud, omasoolistega abiellumiste keelud jms. Mingeid tegelasi on ikka kes hiilivad neist mööda ja teevad ikka nagu nii tahavad. Aga enamus peab siiski minema ja arvestagem selle enamusega siis

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.01.2013 00:50 

l1fted kirjutas:
ja olemegi sealmaal, et kes ei lähe, ei lähe nagunii.

kes läheb, käib ära ja pole ka hullu.

kõigi elu läheb vaikselt edasi ja asi ants

Hea üldistus. Tõenäoliselt, on sama mõtet arvesse võttes jäetud ka kohustuslik ajateenistus. See, et karjäär, ülalpeetavad kes ei kvalifitseeru ülalpeetavateks (kuna ära ei sure, arvestades pensionit ja toimetuleku piirmäära), mõnel inimesel haridustee, kõigele korralik vesi peale tõmmatakse, ei ole argument - elab ju pärast edasi ikka, pohui, et inseneriks õppiv kutt on sunnitud pärast 12h tööpäevi tegema rehvivahetuspunktis näiteks.

AntiL kirjutas:
Nojah, ma ütlengi, et selliste erijuhtumite osas võiks riik paindlikum olla ja kasvõi natuke rohkem inimese tausta süübida, mitte lihtsalt purki urineerimise ja kaalumise põhjal asju otsustada. Aga no siis tekiks jälle igasugu muud kontingenti, kes seda asja osavalt enda kasuks pööravad. Nokk kinni, saba lahti. No need liisingud ja värgid on ka siuke teema, et kes ikka oma tulevikuplaanidest tõsiselt huvitatud on, teeb endale need KV asjad selgeks, mitte ei koorma ennast igasugu hüvedega üle, et siis ühel hetkel enne 27 eluaasta täitumist suuri silmi teha ja imestada, et meil on selline asi olemas, nagu kohustuslik ajateenistus.

Suuri silmi tehti vaid selle peale, et eriarstid olid arvamusel, et antud seljavigastust ei saa operatsiooniga ravida, kaitsevägi seevastu, et proovida võiks ikkagi. Lõpuks kui antud diagnoos vastavas dokumendis sai teatud tingimuste puhul "kõlbulik" staatuse, mindi teenima - korra kuus tuli laatsaretis "taastuda" 5-12 päeva. Seda selle tõttu, et voodist ei saanud isegi põrandate pesemiseks (püha graal) tõusta.

Viimati muutis Ragnar74, 16.01.2013 00:55, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.01.2013 00:55 
Kasutaja avatar

ahhh, ära pläma...

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 273  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis