Mis tootja obje sul on? Näiteks Tamroni 70-300mm objektiivil lõpust pildistades kaobki teravus ära. Käisin täna ise metsas tuimas tunde. Kitsed püüdsin pildile 18-105mm objega väikese avaga ja pilt tuli puusalt lastes terav, samas oli ka valgust palju. Hiljem puule toetudes ja igati tuge otsides pildistasin 300mm'ga rähni ja no tee või tina, teravat niigi raske saada kuuskede vahel hämaras ja ta veel toksis auku ka, ning kui omaarust displaylt vaadates tuli paar teravat ära, siis zoomides sain aru, et see obje ei tee teravat siiski. Mitmekordne tõestus.

Esimesed kaks siis põhimõtteliselt hetkeliselt puusalt, kuna kõndisin ja mõtted olid mujal, ning kui raginat kuulsin ja pilgu tõstin, oli esimene juba pmslt seal tee peal, haarasin kohe kaamera ja andsin tuld. Õnneks olin kolm minutit varem seadistuse sättinud just selliseks, et kui kiiresti vaja tulistada, siis tuleb korraliku säri ja avaga pilt ära ikka. Viimane on lihtsalt tehtud, kuna ei jõudnud enam kotist 70-300mm ette panna, et minna läbi kraavi ja tõmmata lagendikul täiszoomiga ka mõni kaader neist. Mingi 3 minutit pidin üldse puud teesklema, et nad maha rahuneks. Passisid kivistunult teisel pool kraavi, et mis ma teen. Ma seisin, kaamera ees, tulistasin kaadreid neist, sest katiku laksimine neid vist väga ei häirinud.