kalle kirjutas:
krss, millilsel see 26 puksi tagasillas on?
Selsamal universaalil, mis tal seal lingina välja toodud.
Mõmmik, mis osas Sa mu jutuga nõus ei ole - sellega, et tasub käia üv punkti asemel ostueelsel ülevaatusel mõnes teeninduses, kus näidatakse näpuga konkreetselt üle need vigased pudinad, mille olemasolu ükski mersuomanik (sh automüüja) tunnistada ei taha ja antakse reaalne kuid müügimehi väga halvas valguses näitav remondikalkulatsioon? Mulle on sageli jäänud mulje, et paljud inimesed ei ole autot ostes sugugi põhjalikud ja seni on kõik need "ideaalses korras" W124-d, mida ostma olen läinud, osutunud üsnagi lootusetuteks parsadeks, mille väärtus seisnebki vaid roosteta välisplekkides, kulumata istmetes, müstilises maines ning osaliselt töötavas elektriliselt käitatavas varustuses. Ei ütlegi, et kõik ülejäänud autod paremad oleks, lihtsalt mersukultus on võtnud juba ammu mingi usulahu mõõtmed ning paljude mersuklubilastega pidevalt suheldes paistavad need käärid tegelikkuse ja "usuhullude" illusioonide vahel eriti teravalt silma. Paraku tuleb ka mersut osta nii nagu kõiki teisi autosid - korralikud on ikka seal hinnaskaala ülemises otsas ja eks sinna satub ka neid pärle (mida nt hr Iisak siin hiljuti reklaamis). Lihtsalt insenertehniliselt võib nimetada pärliteks vähesõitnud mersu vanemaid mudeleid, W124 on nende kõrval rohkem klaashelmeste väärtus, täpselt nagu enamikul maailma autotoodangust.
PS: ma pole mitte ühegi margi fanaatik, aga kuna eelistan remontida kõike ise, siis kasumiahnusest või poolikult läbimõeldud insenertehnilised lahendused ei suuda mu silmis kunagi austust välja teenida.
PPS: kui ise loomkatseid teha, soovitan võtta selleks auto, millest oma jõud ja mõistus üle käivad. Minu õlipõletamise loomkatsetest saab lugeda Turboklubist. Ühestki enda mersuprojektist (ega ka isa, onu jt perekonna mersudest) ei ole kusagile teemasid teinud.
Tjah. Eks lugemisoskus on ka omaette oskus. Ja mbfoorum saavutas minu arvates oma lae umbes aastal 2006... Ei solgi teise inimese teemat rohkem.