Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 02:15

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Foorumi reeglid

Palume kõikidel kellel on Lugejate autode all oma topic teha pealkiri selliseks:
Auto tootja, mark, aasta, omaniku foorumi nimi.
Näiteks: Audi S4 96a Audimees
Teema ei tohi sisaldada automüüki! Selle jaoks on eraldi alafoorum.

Auto teema peab olema sisukas, ning rangelt soovitatav on lisada ka pildid autost!
Ei ole põnev lugeda teemat -> Mul on audi S4, sinine. Lahe pill on.

Tee uus teema Vasta teemale  [ 38 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: VAZ2106 1986 / VAZ2102 1973 Kytt
PostitusPostitatud: 09.03.2011 02:23 
Kasutaja avatar

Vältimaks foorumihärraste kisa, et ma siia liiga palju "venelasi" topin ja plastmassautode omanike/lõhnakuuseriputajate teemade vahele mingeid panne lisan, teen oma mõlemast hobikast komplektteema.

"Kui aasta jooksul ikka uut Ladat ei osta, siis pole aasta korda läinud" ütles Kytt ja muretses oma autoparki järjekordse Lada

Seekord osutus väljavalituks siis 21063, ja valisime me kaua. Mingi hetk võisin ma ennast lausa Põhja-Eestis müügis olevate Ladade spetsialistiks pidada, vaatamas sai käidud mitmeid, helistatud veelgi rohkematele - ma arvan et oma veerandsaja müüjaga sai suheldud. Järeldus oli, et Põhja-Eestis ei ole müügis yhtegi Ladat mis ei vajaks rohkemal või vähemal määral keevitust või värvkatte uuendust. See, et müüja manab telefonivestluse käigus mu silmeette ideaalse auto, osutus enamusel kordadest tõeliseks pullikakas, aga see selleks.

Muretsetud sai see 2009 aasta algul. Auto, mida vaatama läksin, nägi välja selline:
Pilt

Hoolimata sellest, et ilmselgelt ei kuulunud see auto 80-aastasele kirikuõpetajale, kes masinaga vaid suveti jumalateenistusele sõitis, oli see siiski parimas korras siks mida ma peale mitme kuust otsimist näinud olin. Oma osa konkreetse auto ostul mängis ka see, et ma suutsin leida ka auto varasema omaniku kontaktid ning peale pisukest taustauuringut veereski 06 mu hoovipeale.
Selline nägi see välja enne rahvaralluri karjääri:
Pilt

Nimekiri, mis autoga minu käes tehtud on, tõotab tulla üpris pikk, kronoloogiliselt ei vasta see absoluutsele tõele ning tõenäoliselt jääb nimekirjast välja niimõnigi detail, 2 aastat on liiga pikk aeg, et kõik tehtu meeles oleks.
Mootorivahetus 1,3 asendus 1,6 liitrisega
Jämedam nukk
Reguleeritav nukaratas
Kergem hooratas
Elektronsüüde
Tootlikum õlipump
Mehaaniline karpa suuremate düüsidega
110-seeria aknapesuvedeliku paak/pump
Veidi väbam hingamine suvekuudel
Pilt
Ees topeltstabikas
Muudetud esisilla geomeetria
Tugevdatud õõtsad
Kiire rool
Kõik esi- ja tagasilla detailid vahetatud
Kõik puksid asendatud polüuretaanpuksidega
Pidurisüsteem vahetatud
Tagumine stabikas
Tagumised lühikesed vardad tugevdatud
LSD
Custom väljalase
5k kast(nüüdseks paraku jälle neljane)
Taga Sachs Advantage amordid ja lühemaks lõigatud 2102 vedrud
Ees suvel Sachs Advantage amordid ja lühemad vedrud, talvel KYB gaasikad ja orig. vedrud
Rool allapoole toodud
Tundmatu "sportrool" asendatud ajastutruu Luisi tootega(pildil puudub)
Juhiistmeks Kadett GSI iste
Tavalised "paelad" asendatud rullikutega turvavöödega
Turvavöid dubleerivad Norma traksid(nüüdseks ka kõrvalistujal samasugused traksid nagu juhil)
Pilt
Talvel all plekid Conti naeltega
Suvel laiendatud plekkveljed 185/60r13 Falkenitega
peale üht eelmise suve päeva Rapla kardirajal olin sunnitud ühe rehvipaari samas mõõdus Barumite vastu vahetama, põhjust näed pildil:
Pilt
Ees valged suunad, samuti vahetatud reflektorid, mõlemad stanged, lisatud kroompeeglid, küljes kärukonks, karteri- ja põhjakaitse, vahetatud veel hunnik pudinaid, alates kasti simmeritest kuni veepumbani(viimast, tulenevalt vene varuosa kvaliteedist, korduvalt).

Mõned pildid ka siis:
Eesti Ladaklubi vigursõidu päev Vana-Võidus
Pilt
Pilt
Eesti Ladaklubi SummerCamp2010 Rutjal
Pilt
Pilt
Eesti Ladaklubi WinterCamp 2011 Savernas
Pilt

Viimati muutis kytt, 24.11.2013 17:07, muudetud 3 korda kokku.

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: VAZ2106 1986 Kytt
PostitusPostitatud: 09.03.2011 02:25 

täitsa kuri pill :D

Siin pildil näeb nagu tutikas välja
Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.03.2011 14:55 
Kasutaja avatar

Ladaklubis jäi juba silma see 06, eriti meeldib nende valgete laiendatud pelekkvelgedega. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.03.2011 15:01 
Kasutaja avatar

Hea et ta ralliradadele ei jäänud ja ta ilusaks jälle tegid :) ainult need küljekarbi liistud võiks tagasi panna.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.03.2011 22:36 
Eliit

Ahoi Kytt. Imelik on sind sellises foorumis näha :D Aga ma arvan, et millalgi peaks Räägusse minema sest eelmistest kordades on 9043577 aega möödas. Siis näeks lõpuks selle ulmepilli ka ää.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.03.2011 23:33 
Kasutaja avatar

Karbiliistud sellele autole tõenäoliselt külge ei lähe, kogub ainult roostet sinna alla ning pealeselle pole mul korralikke sirgeid liiste kuskilt võtta.

Iff, viimasest rääguringist tõesti juba igavik möödas, aga suts läheb aega enne kui autot oma silmaga näha saad, sest siks seisab hetkel ja ootab kõveraks sõidetud pendelhoova vahetust.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.03.2011 23:45 
Kasutaja avatar

ilus pill :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.10.2012 00:08 
Kasutaja avatar

Pooleteise aastaga ei ole sellel autol erilisi arenguid olnud, võiks lausa öelda, et muutunud on vaid rooste hulk auto esi ja tagapõllel. Tegelikult on auto saanud veidi põhja keevitust ning laiendatud plekkveljed sai 15" valukate vastu vahetatud ning uutele velgedele sai peale tõmmatud Toyo Proxes T1R rehvid. Velgedest tulenevalt said külge ka tikkpoldid.
Pilt
Kuna ühe talverehviga juhtus veebruaris nii:
Pilt
siis selleks aastaks sai muretsetud 14" valukad ja ContiIceContact rehvid.
Pilt

Põhjus miks 06 areng praktiliselt seisma on jäänud peitub selle masina valmis ehitamises
Pilt
Pilt
ning nii mitmegi ürituse korraldamises

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.10.2012 00:43 
Kasutaja avatar

Tunnen kaasa, miskine lada haigus , see on see esimene , loodame et saad üle ka vv6tad mingiaeg päris autod käsile , aga müõmi ei saagi üle ja jääbki nende siksi käuladega sõitma.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.10.2012 01:06 
Kasutaja avatar

Muideks Sikside kõrval pean paari sakslast ka, oluliselt värskema väljalaske aastaga kui venelased aga lagunema kipuvad need rohkem ja üleüldse on jube igav selle halli massiga kokku sulada. Seega jah, tegu on ravimatu LADA-haigusega :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.10.2012 01:35 
Kasutaja avatar

killer666 kirjutas:
Tunnen kaasa, miskine lada haigus , see on see esimene , loodame et saad üle ka vv6tad mingiaeg päris autod käsile , aga müõmi ei saagi üle ja jääbki nende siksi käuladega sõitma.

võibolla tõesti :D oleks mul garaaz võtaks kindlasti omalegi ligi, sõita väga ei viitsiks aga nostalgia mõttes omada oleks küll hea tunne 8)

täitsa lahedad tegemised teemaalgatajal :rokib

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.01.2013 14:19 
Kasutaja avatar

Paar nädalat jääradu uhatud ja peaks mainima et ContiIceContact on ikka klass omaette, eelmised talved kasutusel olnud Conti Winterviking2 ei saa ligilähedalegi, teistest rehvidest rääkimata.
Phantom Grip LSD stiilis isetehtud sillablokeering on 4 aastaga oma efektiivsuse täielikult kaotanud (ju on vedrud väsinud), seega sõit käib jälle lahtise difriga. Kemppi blokki proovisin ka korra kuid see ei sobi mu sõidustiiliga, seega ei jäägi muud üle kui raha koguma hakata et venest õige asi tellida, Eestist ju Ladale spetsiaaljuppe saada pole või kui on, siis hinnad on sellised, et mõne mehe autogi ei maksa nii palju.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.01.2013 01:46 
Kasutaja avatar

Väga muhe pill ja borbet c replicad kuidagi tuttavad :D . Edu!

..:: Bmw E30 320it -89 1:36 ::..
..:: Citroen Jumper L4H2 -17 ::..

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: VAZ2106 1986 / VAZ2102 1973 Kytt
PostitusPostitatud: 24.11.2013 17:51 
Kasutaja avatar

Vältimaks foorumihärraste kisa, et ma siia liiga palju "venelasi" topin ja plastmassautode omanike/lõhnakuuseriputajate teemade vahele mingeid panne lisan, teen oma mõlemast hobikast komplektteema.

Mõned aastad tagasi vedasin koju VAZ2102 kere. Eelmine omanik oli keretöödega alustanud plaaniga autost (põllu)rallikas teha, paraku oli ka keretööde kvaliteet põllukale vastav ning kuna ka mina pole õppind keremeister, ei tulnud sellest masinast kokkuvõttes pill, millega mööda näitusi käia.

Ostes oli masin just sellises seisus nagu pildilt näha, ehk siis sain ratastel kere koos osalise salongisisuga. Puudu oli nii mootor, kast, kardaan, bensutorustik, väljalase kui ka rohkelt muid detaile.
Pilt

Samuti oli autol pisike dokumendiprobleem
Pilt

Suvega sai auto värvitud ja osaliselt komplekteeritud, kuid saabuv talv, kasin tööriistade varu ja puuduv keevitus (istmekronsad oli eelmine omanik valesti keevitanud) tõmbasid edasisele tööle kriipsu peale. Ja kuna saatus viskab mõnikord eluteele mõne vimpka sisse, siis sellises seisus sai auto mõneks aastaks seisma jäetud.
Pilt

2011 aasta sügiseks olin sõbraga kokkuleppele saanud, et auto edasine ehitus toimub tema garaažis. Dvoika sai treilale aetud ja uude ajutisse koju veetud.
Pilt
Nii vahemärkusena mainin, et oluliselt mugavam on autot ehitada, kui see asub mu elukohast 70km asemel 7km kaugusel ja kasutada on rikkaliku tööriistavaruga garaaž ning tehnikaga väga hästi sinapeal garaažiomanik.

Aastaid niiskel pinnal seismist polnud autole hästi mõjunud, niiet esimeseks suuremaks tööks oli põhja korrastamine. Auto sai külili aetud ja kuumavee survekaga mastiks, lahtine värv ja muu sodi maha pestud.
Pilt

Samuti oli niiskus tagapõllele, kapotialusele ja kuudi põhjale liiga teinud, ka see sai ära likvideeritud
Pilt
Pilt
Pilt

Peale meeletut puhastamist ja kõikvõimalike keemiliste elementide peale kandmist sai põhi mastiksi alla.
Pilt

jätkub....

Viimati muutis kytt, 24.11.2013 19:01, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: VAZ2106 1986 / VAZ2102 1973 Kytt
PostitusPostitatud: 24.11.2013 18:43 
Kasutaja avatar

Vao, edu! :)

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 38 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil