MDB kirjutas:
Miks on DSLR kaameral valikurattas "A" nupp!? Ja ülejäänud nupud? Kui see nii proffidele suunatud on, siis võiks seal ainult "M" olla ja kõik.
Tavalised pildid? Mitu protsenti moodustavad erilised ja tavalised pildid profifotograafi 150000 klõpsitud pildist? Mitu protsenti on töödeldud ja mitu protsenti kustutatud?
Reisi natukene ja jälgi Aasia riikide turistigruppe. Enamustel on nendel peegelkaamera! Miks? Kvaliteet! Nad ei pea kodus tõdema, et pooled pildid ei kõlba kusagile, kuna pole fookuses!
Võrreldes nüüd hübriid kaameratega, siis jah! Sellisel juhul tekib küsimus, kas on vaja ja milleks aparaat ostetakse. Hübriidkaamerate puudustest ja plussidest suudame me kõik leida internetist. Tõsi on aga see, et võrreldavad on need ainult odavate DSLR kaameratega!
Mis on hobi? Kas see, et ma lähen võtan oma raske fotovarustuse, ning lähen veedan oma päeva harjutades, häid pilte püüdes!? Või on hobi see, kui ma võtan kompakt-, või hübriidkaamera ja lasen kaameral endal kõige eest otsustada?
Mis on siis hobi??? Milliseid pilte teeb proff? Mis on seal erinevust?
Tunnistan et ma nõustun sinuga suures osas. Hobi on hobi, aga näen uskumatult palju inimesi kes ostavad peegli et perepilte teha ja veavad seda kobakat siis igalpool reisidel kaasas, aga säriaegadest ja asjadest pole õrnemat ettekujutustki.
Ja siis on veel need pubekad nikonitega kellele issi-emme igati kalli kaamera ostis ning siis peetakse ennast suureks fotograafiks kui osatakse manual focust keerata. Nendele samadele inimestele need "A" nupud on, muidu ei ostetaks.
Mida ma silmas pean on see et tegelikult päris paljud inimesed ei kasuta kunagi DSLR'ide pakutavat potentsiaali, piirdutakse sellise tasemega mida teeb iga digikaga ära, vaat et lihtsama vaevaga ja ei pea suure kotiga kaasas tarima.