Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 06.05.2025 23:32

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 1317 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 88  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Fotograafia arutelu
PostitusPostitatud: 09.02.2013 22:35 
Kasutaja avatar

Six-Fo kirjutas:
Ei mõista üldse neid inimesi kes ostavad endale peegleid et tavalisi pilte teha. Siin teemas on ka mõned sellised silma jäänd mida teeb digikaga täpselt samahästi ära, vb et pareminigi sest digikaamerad on just selle suunitlusega et lihtne kasutada oleks(nagu nende kohta öeldakse, Point and shoot). Peegelkaamera on juba osavamale mehele kes teab une pealt mis settingut nüüd antud olukorras kasutada.
.

Nüüd sa ajad küll hülge möla.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.02.2013 01:18 

Valgusta siis mind palun :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.02.2013 09:37 
Kasutaja avatar

MDB kirjutas:
Nüüd sa ajad küll hülge möla.

See vend on mingi tilkur lihtsalt.

Endal ka plaanis dslr mõne hübriidi vastu vahetada. Kopp ees juba pidevalt käia ringi raske kaamera kaelas, suur kott koos raskete objektiividega õla peal. :D
Sama asja teeks ära mõni väiksem hübriid - vajadusel saan ette keerata 1.4 avaga fix obje ja sättida kõike manuaalselt, nagu harjumuseks saanud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.02.2013 23:26 
Kasutaja avatar

Miks on DSLR kaameral valikurattas "A" nupp!? Ja ülejäänud nupud? Kui see nii proffidele suunatud on, siis võiks seal ainult "M" olla ja kõik.
Tavalised pildid? Mitu protsenti moodustavad erilised ja tavalised pildid profifotograafi 150000 klõpsitud pildist? Mitu protsenti on töödeldud ja mitu protsenti kustutatud?
Reisi natukene ja jälgi Aasia riikide turistigruppe. Enamustel on nendel peegelkaamera! Miks? Kvaliteet! Nad ei pea kodus tõdema, et pooled pildid ei kõlba kusagile, kuna pole fookuses!
Võrreldes nüüd hübriid kaameratega, siis jah! Sellisel juhul tekib küsimus, kas on vaja ja milleks aparaat ostetakse. Hübriidkaamerate puudustest ja plussidest suudame me kõik leida internetist. Tõsi on aga see, et võrreldavad on need ainult odavate DSLR kaameratega!

Mis on hobi? Kas see, et ma lähen võtan oma raske fotovarustuse, ning lähen veedan oma päeva harjutades, häid pilte püüdes!? Või on hobi see, kui ma võtan kompakt-, või hübriidkaamera ja lasen kaameral endal kõige eest otsustada?

Mis on siis hobi??? Milliseid pilte teeb proff? Mis on seal erinevust?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.02.2013 23:31 
Kasutaja avatar

MDB kirjutas:
Tavalised pildid? Mitu protsenti moodustavad erilised ja tavalised pildid profifotograafi 150000 klõpsitud pildist? Mitu protsenti on töödeldud ja mitu protsenti kustutatud?

Tavalisi/suvaklõpse on tavaliselt 90+%. Kustutatud kaadreid on ka päris palju.. filmi peal katsetamine läheks suht kalliks maksma.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.02.2013 00:27 
Kasutaja avatar

Mina ei tea, minu jaoks olid igasugused universaalsed ja hübriidid täielik out, kui siis ikka korralik, pealegi meeldib mulle ise neid seadeid näppida ja nendega mängida.

Ja fakk kus mulle meeldib Helios44 obje teravussügavus, mõnus.
Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.02.2013 00:05 

MDB kirjutas:
Miks on DSLR kaameral valikurattas "A" nupp!? Ja ülejäänud nupud? Kui see nii proffidele suunatud on, siis võiks seal ainult "M" olla ja kõik.
Reisi natukene ja jälgi Aasia riikide turistigruppe. Enamustel on nendel peegelkaamera! Miks? Kvaliteet! Nad ei pea kodus tõdema, et pooled pildid ei kõlba kusagile, kuna pole fookuses!
Võrreldes nüüd hübriid kaameratega, siis jah! Sellisel juhul tekib küsimus, kas on vaja ja milleks aparaat ostetakse. Hübriidkaamerate puudustest ja plussidest suudame me kõik leida internetist. Tõsi on aga see, et võrreldavad on need ainult odavate DSLR kaameratega!

Mis on hobi? Kas see, et ma lähen võtan oma raske fotovarustuse, ning lähen veedan oma päeva harjutades, häid pilte püüdes!? Või on hobi see, kui ma võtan kompakt-, või hübriidkaamera ja lasen kaameral endal kõige eest otsustada?

Mis on siis hobi??? Milliseid pilte teeb proff? Mis on seal erinevust?

Tunnistan et ma nõustun sinuga suures osas. Hobi on hobi, aga näen uskumatult palju inimesi kes ostavad peegli et perepilte teha ja veavad seda kobakat siis igalpool reisidel kaasas, aga säriaegadest ja asjadest pole õrnemat ettekujutustki.
Ja siis on veel need pubekad nikonitega kellele issi-emme igati kalli kaamera ostis ning siis peetakse ennast suureks fotograafiks kui osatakse manual focust keerata. Nendele samadele inimestele need "A" nupud on, muidu ei ostetaks.

Mida ma silmas pean on see et tegelikult päris paljud inimesed ei kasuta kunagi DSLR'ide pakutavat potentsiaali, piirdutakse sellise tasemega mida teeb iga digikaga ära, vaat et lihtsama vaevaga ja ei pea suure kotiga kaasas tarima.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.02.2013 09:57 
Site Admin
Kasutaja avatar

Six-Fo kirjutas:
Mida ma silmas pean on see et tegelikult päris paljud inimesed ei kasuta kunagi DSLR'ide pakutavat potentsiaali, piirdutakse sellise tasemega mida teeb iga digikaga ära, vaat et lihtsama vaevaga ja ei pea suure kotiga kaasas tarima.

80% inimestest on veendunud, et häid pilte teeb vaid DSLR, seepärast ostetaksegi digipeeglid. Mõistmata, et hea pildi teeb ikkagi see, kes nuppu vajutab, mitte kaamera ise. Inimene, kes kaamera ja fotograafia põhitõdesid teab, teeb ka 60-eurise digiseebiga paremad fotod kui dumbuser automaatrežiimis peegliga. (Ma ei räägi pildikvaliteedist) Ja siis tulevad foorumisse kiruma et Nikon on s*tt, teeb punaseid pilte, Canon on s*tt, nupud on ebaloogilised jne jne. :D
Ma ise kasutan Pentaxit, hetkel neljas kere juba sellelt tootjalt. Proovinud ka Nikonit ja Canonit, kuid siiani Pentaxile truuks jäänud, kuna käes kõige mugavam ja lisavarustus taskukohane. Aga nagu ka eespool paljud öelnud - maitse asi, mida keegi kasutab :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.02.2013 11:07 
Kasutaja avatar

Maitseasi muidugi. See Canon vs Nikon vs mingi kolmas on sama loll vaidlus nagu esivedu vs tagavedu vs nelivedu. Iga l*ts kiidab oma vi**u ja mingit tarka, konstruktiivset arutelu sealt ei tule.

See 80% jutt suht tõsi. Kas siis arvatakse, et teeb head pilti, või võetakse kvaliteedi pärast. Aga paljud lasevadki ju aftomat rešiimis ja ongi kõik. Endale valisin DSLRi siiski seetõttu, kuna fotograafia ammu juba huvitanud ja säriaeg ava iso jms terminid pole võõrad ning meeldib nende seadetega mängida ja neid ise sättida.

Paar aastat tagasi klõpsisin Zenit E-ga filmi peale, kuid kahjuks ühtegi filmi ära ei ilmutanud, mingihetk avastasin, et teatud säri juures katik ei liikunud vaid jäi kinni ning siis ei ilmutanud neid tagantjärgi ka ära kuna teadsin, et enamus pilte enivei ülesäriga.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.02.2013 12:20 
Kasutaja avatar

Kohe kui peegel kaamera ostetakse peab kõike oskama teha,kui ei oska siis ei tohi osta.
Kui teie kõige profimad peegel kaamerad ostsite oskasite kõike teha sellega?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.02.2013 00:57 

fm25 kirjutas:
Kohe kui peegel kaamera ostetakse peab kõike oskama teha,kui ei oska siis ei tohi osta.

Ei, aga need inimesed jagunevad kahte:
1) Need kellele see on hobi ja nad õpivad selle kaamera teatud aja jooksul selgeks.
2) Need kes jäävadki automaatreziimi peale, mõned korrad elus huvi pärast ehk proovivad mida teised reziimid teevad sest nupud selleks ju olemas. Ostetakse kõva kaamera sest see on lihtsalt kõva kaamera. Nagu ostaks Ferrari Tallinna tänavatele liiklemiseks, kord elus ehk näeb kiirendusrada või mine sa tea ehk isegi ringrada :kill

Ega ma võin oma arvamusega veits üle pingutada ka, ma seda ei eita, aga noh arvamus on arvamus. Minule fotograafia/video teema huvi hakkas pakkuma siis vaatasin endale esialgu odavama ja lihtsama riistapuu, lihtsam kohaneda. Möliseti küll et visaku ma see luts prükkarisse aga näed lõppude lõpuks teen vahest paremaid pilte kui mõni möliseja oma peegliga :kill . Aga huvi pakub rohkem videote tegemine, esialgu veel siiski ei kipu endale head varustust ostma, vaatan kuhu maale areneda saan ning laenan vajadusel teistelt kaamerat. Kui näen endas piisavalt potentsiaali siis küll ostan omale ka digipeegli.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.02.2013 01:35 
Kasutaja avatar

fm25 kirjutas:

Ei öeldud ju kuskil, et peab kõike teadma. Fotograafia põhitõdesid võiks ikka tunda või vähemasti huvituda nendest, mitte, et osta peegelkaamera ja siis küsida lolli näoga, et misasi see säri või ava on ja suht pohui ka sest auto peal teeb coole pice.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.02.2013 01:40 

Kaua te jahute sel teemal, inimene ostab selle asja mida ta tahab ja mida ta jõuab osta. Kehtib nii fotokate, autode jms valdkondade puhul.
Uute low-end DSLR'ide sihtgrupp on nagunii tavakasutajad, kes ei jaga midagi fotograafiast. Hunnik erinevaid automaatprogramme, näotuvastus jms.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.02.2013 22:05 
Kasutaja avatar

Üks hea video võrdlusest kallim pro kaamera+ odav objektiiv ja odav kaamera+ kallis objektiiv.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... EpssQjhKOA

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.02.2013 17:09 
Kasutaja avatar

http://www.juzaphoto.com/ Galeriid, ülevaated, arvamused, õpetused.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 1317 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 88  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis