Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 04.05.2025 02:18

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 36 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mida valida?
PostitusPostitatud: 20.02.2013 01:08 

Ära hakka "üheksaviite" "tonnisega" kõrvutama.
Vähe on kestvamaid autosid kui 9000.
Raibete otsa loomulikult satub-seda ma ei vaidlusta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.02.2013 01:14 

iisak kirjutas:
Kui eluisu otsas on siis mine kindlasti osta omale esimeseks autoks Civic või Golf :bs

http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php ... rhash=3e58
Mine vaata üle ja kui tahad, tulen kaasa nelipaki eest+kütus Tallinn-Tartu-Tallinn
Hetkehind on 1700€ ja ma arvan,et saad sealt veelgi alla.
Lisasid on 6 kiivi või golhvi jagu ning välimuski auto moodi.
Vähemalt on ellujäämistõenäosus kordades suurem nt "laubaka" puhul kui "papist ja rebi-kleebitehnikaga koostatud" autodel :think

See nüüd küll ei tähenda odavat kindlustust, väikest kütusekulu ega soodsat ülalpidamist ju.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.02.2013 09:48 
Kasutaja avatar

Ford mondeo. hea juhitavusega, 1.8 ei võta palju kütet, samas jõuab liikuda ka. selle raha eest leiad korraliku, mitte roostetava auto ja saad veel paar tükki juppideks kõrvale ka :D jupid on kilo hinnaga, v.a. tagumine laager

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.02.2013 10:51 

Saab 9000 on küll jah hea soovitus esimeseks autoks, eriti, kui raha loetakse ja iga sent arvel on.

Lihtsalt teemaalgatajale infoks panen mõne varuosa hinnad sellele Saabile (Automeister AS kataloogist siis):

Rattalaager SKF: esimene 165.25€, tagumine 182.04€;
Piduriklotsid Delphi: esimesed 25.85€, tagumised 16€;
Hammasrihma komplekt Swag: 277.18€;
Veepump SKF: 60.43€;
Süüteplokk Bosch: 1044.32€ (Balti Autoosad AS andmetel);

Lisaks ka üle keskmise vägev kütusekulu. Lisaks ei hiilga selline Saab vastupidavusega mitte kohe. Kahel sõbral on olnud 9000 Saabid, ühel oli 2.0 110kw, teisel 2.0 94kw. Mõlemad vahetasid süütekassette, elektroonikavead olid tavalised ja veel sada häda (sillad-laagrid ei kestnud meie oludes kuigi hästi jne).Muidu väga nauditav auto, mugav luksuslik ja hea minekuga. Ühesõnaga, kui huvi on, siis miks mitte, aga esimeseks autoks soovitaks küll midagi lihtsamat. Kasvõi Mondeo.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.02.2013 11:38 

Ohjahh....
Hammasrihma komplekti võime kohe maha tõmmata-R4 mootorid on ketiga.

Süüteplokk on ilmselgelt mingisugune jura siin välja toodud.
Di-kassett maksab uuena 442€ ja kasutatuna liigub neid 50-100€-ga.

Rattalaagrite-eriti tagumiste-vahetusi tuleb mul töökojas ette heal juhul paar korda aastas.
Kestavad väga hästi.

Sillapulki on esisillas täpselt 4 tk mida vahetama peab:
1.Šarniire 2tk-tüki hind 17.50
2.Esiõõtsa tag.puks 2tk-tüki hind 29.50

Tagasillas vahetatakse ainult nö. "liblikaid"-tüki hind 38€ (2tk)

Veepumpa vahetad 2X aastas?

"Vägev kütusekulu" sõltub suuresti kasutajast ja auto korrasolekust.
Igast autost on võimalik a`la 30l/100km kätte saada.

"Tonnise" elektroonikavead on täiesti tundmatud asjad-kui mudiugi just keegi "osavnäpp" midagi modinud pole. Minu kogemustel üks kõige töökindlama elektrisüsteemiga autosid üldse.
Erinevalt Mondeotest-Passatitest jne...

Seega see,et "sinu sõpradel läksid kõik asjad pe..sse" ei ole just väga veenev argument. :bs

Üldiselt võiks hakata nende "linnalegendide" edasirääkimist tõe pähe ära lõpetama. :think

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.02.2013 12:13 

iisak kirjutas:
Ohjahh....
Hammasrihma komplekti võime kohe maha tõmmata-R4 mootorid on ketiga.

Süüteplokk on ilmselgelt mingisugune jura siin välja toodud.
Di-kassett maksab uuena 442€ ja kasutatuna liigub neid 50-100€-ga.

Rattalaagrite-eriti tagumiste-vahetusi tuleb mul töökojas ette heal juhul paar korda aastas.
Kestavad väga hästi.

Sillapulki on esisillas täpselt 4 tk mida vahetama peab:
1.Šarniire 2tk-tüki hind 17.50
2.Esiõõtsa tag.puks 2tk-tüki hind 29.50

Tagasillas vahetatakse ainult nö. "liblikaid"-tüki hind 38€ (2tk)

Veepumpa vahetad 2X aastas?

"Vägev kütusekulu" sõltub suuresti kasutajast ja auto korrasolekust.
Igast autost on võimalik a`la 30l/100km kätte saada.

"Tonnise" elektroonikavead on täiesti tundmatud asjad-kui mudiugi just keegi "osavnäpp" midagi modinud pole. Minu kogemustel üks kõige töökindlama elektrisüsteemiga autosid üldse.
Erinevalt Mondeotest-Passatitest jne...

Seega see,et "sinu sõpradel läksid kõik asjad pe..sse" ei ole just väga veenev argument. :bs

Üldiselt võiks hakata nende "linnalegendide" edasirääkimist tõe pähe ära lõpetama. :think

Ilmselge Saabifänni kiidulaul. Mõte oli selles, et esimeseks autoks soovitada vana Saabi, on lauslollus.
DI-kassettide hind sõltub tootjast. Kui kindel sa oled väites, et Saab 9000 2.3 143kw mootor on ketiga? Miks siis pakuvad erinevad kataloogid sellelel autole hammasrihma komplekti? Lambist?
Eks ikka, kui sinu lemmikauto veakohad välja tuuakse, on tegemist linnalegendi jms asjaga. Edu sellega. Siiralt loodan, et teemaalgataja seda viga ei tee ja endale vana Saabi kaela ei osta.
Vaidlus ilmselgelt on mõttetu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.02.2013 12:18 

Üle nädala esitab keegi siin samasuguse küsimuse. Neid teemasid on siin eelnevalt läbi ja lõhki korralikult arutatud. Seega võiks keegi teha esimese auto teema, kuhu kõik kokku koondub. Jäävad järgmised küsimised ära.
Üldiselt soovitan omanikul läbi mõelda, kui pikaks ajaks ta omale seda esimest autot tahab, millised on eesmärgid ja ootused autole. Seega pane enda jaoks paika kriteeriumid ja kõikvõimalikud lahendused, mille tarbeks Sul seda autot vaja läheb. Järgmise asjana koosta enese jaoks mingisugune pingerida ja mine proovi need autod üks haaval läbi, kuna ainult nii saad teada, milline neist ka Sinu soovide ja ootustega kokku läheb.

Golf/Passat/Mondeo, mis esimese otsa odavad autod vs Saab 9000, mida kallis hooldada vaidluse järelkajana kirjutaksin, et alati ei mängi rolli jupihind, vaid vajamineva varuosa kestvus, s.t et kui jupi hind on odavam kui teisel, ei tähenda see veel seda, et kogu hooldus sellepärast odavam tuleks. Seega ära lase end sellest heidutada.

On tuua sulle hea näide enda õue pealt. Kahe autoga olen ka läinud seda teed, et ostan auto, millel kuluosad odava hinna eest saada. Mõlemi puhul on läinud nii, et vähemalt pooleteise kuu peale korra tuleb auto töökotta viia ja igakord saab keskmiseks arveks 100-300 eurot. Viimase e praeguse autoga, milleks on A4 B5 1,8T on kohe eriti valusalt läinud ja poole aasta jooksul, mis autot omanud olen, olen sellesse investeerinud ~1500 eurot. Ja järge tulge mulle rääkima, et olen raipe otsa sattunud. Tean täpselt kellelt ostnud olen ja millises seisukorras auto. Ostnud olen alati töötava ja korralikult hooldatud auto. Lihtsalt tegemist on normaalse amortisatsiooniga, kuna kõik, mis liigub, see ka kulub ning ühel hetkel tahab ka kõige kauem vastupidanud jupp, mis tehasest kaasa pandud, vahetamist. Sõber ostis endale 2003a Saab 9-3 Aero. Käis juppe vahetamas ja arve tuli neljakohaline summa eurosid, kuid see eest on nüüd auto tim-tom ja sõidumõnu pikaks ajaks + jäävad ära tüütud autovaba perioodid. :)

Aga siiski esimese auto kriteeriumeid ja odavaid kulusid arvestades on minu jaoks jäänud kõige sümpaatsemateks 2-liitrine Audi 100 C4 85 kW. Äärmisel juhul kõlbaks ka Passat B4, mille hinnad on viimaste aastatega suurelt kukkunud. Ainuke miinus, mis nende väiksema litraaziga mootoritel on liiati kõrge pöörete vahemik tempokamal maantee sõidul. Tekib justkui tunne, et auto läheb lendu. :D
Nagu Iisak juba kirjutas, siis Golfide ja Mondeote puhul arvesta kindlasti ümbert mädaneva kerega, kui see ei ole probleemiks siis anna minna. Sellest ei saa meie kliimas ei üle ega ümber.

Viimati muutis siimuu, 20.02.2013 12:29, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.02.2013 12:24 
Kasutaja avatar

Vuffel on eriliste erinevate autode kogemustega, peale sinna autopoodi tööle minemist :D
Varuosade hindasid oskavad kõik peale sinu ka vaadata muideks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.02.2013 12:56 
Eliit
Kasutaja avatar

Esimeseks autoks sobib ideaalselt 96-00 Civic.
Plussid:
*ei lagune väga palju (tüüpiliselt tagasilla suured puksid kord auto elu jooksul; isegi kui miski läbi läheb, kannatab kenasti sõita, sest mootoriosa peab nagunii vastu ja sildades pole millelgi väga julmalt ära laguneda, et sõita ei saaks)
*sportliku auto tunnetus (madal isteasend, kahe õõtsaga vedrustus, väga hea juhitavus, isegi 1.4 on üksi sõites ergas)
*kena välimus
*odavamapoolsed jupid (nt esitiib on ~30 euri)

Miinused:
*rooste (põhja ei mõjuta, tavaliselt põhi korras ja läbi ainult tiivakaared-karbid)
*ei saa foorumis feimi, kuna see pole euroopa auto

Isiklik kogemus kahe sellise autoga olemas ja sigarahul.

Kui Volkarit tahad, siis kindlasti diisel ja võimalikult väheste lisadega, sest lisad kipuvad neil mitte väga hästi vastu pidama. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.02.2013 13:34 

Markko kirjutas:
DI-kassettide hind sõltub tootjast. Kui kindel sa oled väites, et Saab 9000 2.3 143kw mootor on ketiga? Miks siis pakuvad erinevad kataloogid sellelel autole hammasrihma komplekti? Lambist?

Vabandust nüüd otsekohesuse pärast aga kindel sa oled,et sa meessoost oled???
:kill

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.02.2013 14:41 

kj kirjutas:
Vuffel on eriliste erinevate autode kogemustega, peale sinna autopoodi tööle minemist :D
Varuosade hindasid oskavad kõik peale sinu ka vaadata muideks.

Eks tekkis minulgi 2004 aastal süsteemi sisenedes suurest info pealevoolust tohutu tahtmine targutada, kuid reaalsuses ei teinud ma alguses isegi rooliotsal ja sharniiril vahet. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.02.2013 15:25 

s-roc kirjutas:
Üle nädala esitab keegi siin samasuguse küsimuse. Neid teemasid on siin eelnevalt läbi ja lõhki korralikult arutatud. Seega võiks keegi teha esimese auto teema, kuhu kõik kokku koondub. Jäävad järgmised küsimised ära.
Üldiselt soovitan omanikul läbi mõelda, kui pikaks ajaks ta omale seda esimest autot tahab, millised on eesmärgid ja ootused autole. Seega pane enda jaoks paika kriteeriumid ja kõikvõimalikud lahendused, mille tarbeks Sul seda autot vaja läheb. Järgmise asjana koosta enese jaoks mingisugune pingerida ja mine proovi need autod üks haaval läbi, kuna ainult nii saad teada, milline neist ka Sinu soovide ja ootustega kokku läheb.

Jah, ma olen neid teemasid sirvinud, kuid kuna enamustel on erinevad hinnaklassid ja ootused, siis pole veel sellist leidnud, mis mulle piisavalt abi annaks.
Põhiline on vast siiski see, et oleks väikeste ülalpidamiskuludega.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.02.2013 15:54 
Kasutaja avatar

Vufflil pole vist aega vastata praegu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.02.2013 15:55 
Kasutaja avatar

Kui tahad odavat, võta Opel. Just selline 90. alguse Astra või Vectra. Sõidad ülevaatuse lõpuni (või kuni kõrini saab) ja viid kaalule. Remondiks osta rull traati ja rull teipi. Kui nendega sõitma ei saa - kaalule. Kütet võtavad nad mõistlikult ja järgmist õlivahetust niikuinii enam ei näe. Puksid ja laagrid lähevad vahetusse ka alles siis, kui nad on juba Kiadeks ümber sulatatud.

Kui on soov auto järgi, millega tulevaste lastelaste vanaema rajalt maha võtta ja hiljem auto nendele samadele lastelastele pärandada, siis selline lahendus muidugi ei sobi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.02.2013 16:00 

infidel kirjutas:
Kui tahad odavat, võta Opel. Just selline 90. alguse Astra või Vectra. Sõidad ülevaatuse lõpuni (või kuni kõrini saab) ja viid kaalule. Remondiks osta rull traati ja rull teipi. Kui nendega sõitma ei saa - kaalule. Kütet võtavad nad mõistlikult ja järgmist õlivahetust niikuinii enam ei näe. Puksid ja laagrid lähevad vahetusse ka alles siis, kui nad on juba Kiadeks ümber sulatatud.

Kui on soov auto järgi, millega tulevaste lastelaste vanaema rajalt maha võtta ja hiljem auto nendele samadele lastelastele pärandada, siis selline lahendus muidugi ei sobi.

Kle opel ple küll nüüd auto mida soovitada,täis pa'k mingi istusin opelis ja tagasild murdus ära:D No mdea ma võtan mersu w124!

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 36 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis