Pole ammu enam politseidega tegemist olnud, kuid paar pärli Kuressaare politseiga on tekkinud ...
Sõitsin kesklinnas angel-eye+udu ja järsku vaatan poskontori juures tahavaate peeglisse ja mida ma näen disko käib. Keerasin siis Ojassoo tänavale ja jäin seisma.
P: Tervist, mis tulesid me kasutame?
M: Tere jah, aga parktulesid koos udutuledega.
P: Te ju ikka teate et nii ei tohi sõita asulasisesel teel.
M: Ma tean et just tohib niimoodi sõita, kui lähituled ei põle.
P: Ma ei tea kust te selle info võtate, aga asulasisesel teel kustutage palun udutuled ära.
M: Noo ole hea mees ja näita mulle punkt ette mis keelab mul sõita parktuledega, koos udukatega.
P: Mis sa hakkad siin ülbitsema we? Liikluseeskirjas on selgelt kirjutatud, et asulasisesel teel tohib kasutada udutulesid ainult udu korral kui nähtavus on alla 300m.
M: See lugu kehtib siis kui kasutatakse ka lähitulesid, mida mina ei teinud ning kui sa hoolega oled lugenud on LE's kirjas, et asulasisesel teel tohib kasutada udutulesid koos parktuledega päeva- või lähitulede asemel.
P: Udutulesid ei või kasutada asulasisesel teel.
M: No too siis seadus välja ja näita mulle punkti, mis mul keelab seda teha.
.. seepeale väljus Škodast teine konstaabel ..
P2: Mis te kaklete siin
M: Teie paarimees üritab selgeks teha mulle et ma ei tohi sõita park+ udu.
P2: Pane tuled nii põlema nii nagu nad sul enne põlesid.
M: Okei ( lülitasi tuled peale )
P2: Nii võib olla küll ( Ja kohe tõmbas paarimees tal otsa ringi ja läks autosse ära- ilmselgelt oli poisil mark

)
P2: Esitage sõidudokumendid palun.
M: Aga palun ...
P2: Miks on ajutised juhiload?
M: Õiged on ARK'is praegu Tallinnas ei ole jõudnud veel järel käia, järgmine nädal otsin ära, kui pealinna liigun.
P2: Okei. Avage pagasiluuk ja näidake turvavarustus ka ette.
M: (Avasin pagasiruumi luugi) Siin on tõkiskingad, siin ohukolmnurk, siin autoapteek.
P2: Tulekustutit pole ju.
M: Pagassis teda tõesti pole.
P2: Tead, et selle eest saab trahvi.
M: Tean, aga ma pole väitnud et mul teda pole, see on mul salongis. (Näitasin ette)
P2: Selge, sellega on korras. Puhuda ka tahad?
M: Ikka võib, kuigi mul pole mõtet puhuda, kuna pole jooma hakanud.
P2: Hea küll, ma lähen kontrollin arvutis ka pisut. .. (tühine hetk läheb mööda ja kutsutakse Superbi juurde) kuule, sul ülevaatusel probleeme olnud.
M: Mu meelest küll ei olnud ...
P2: Siin näitab küll et numbritule valgustid ei ole olnud korras ...
M: Ahhjaaa, mul olid LED numbrituled ÜV ajal kuna hõõgniidid põlesid läbi ja sõber ajutiselt laenas peale..
P2: Ajutiselt .. sul oli ülevaatus Oktoobris ja niikaua ajutine olnud, selle eest saaks kohe sulle trahvi teha ju ..
M: Mul olid kuni tänase õhtuni hõõgid sees, aga maja ees avastasin, et numbrituled ei põle ja vahetasin pirnid jälle LED'ide vastu, kuna numbrituled peavad ju põlema LE järgi.
P1: On sul läbipõlenud hõõgniidid alles?
M: Ikka on võin sulle näidata neid (Võtsin auto uksetaskust välja ja ulatasin konstaablile)
P1: (Suunab vastu valgust ja selge silmaga on näha, et hõõgniit korras, lihtsalt klaas mustaks tõmmanud) ... need on läbi jah - siin on sinu dokumendid ja pirnid, ning head õhtut teile!
M: Kena tööpäeva jätku!