No on turvavöö lahti ka tänu sellele just ellu jäädud. Selles mõttes tõesti pigem Hydra väide õige, et puhas arahallikas, riskid ainult ise ju. Lahtise turvavöö näiteks on selline, et maanteel põrkasid kaks rekkat kokku ja lendasid kraavi. Üks neist oli metsaveo (palgikoormaga) rekka. Kogu see palgikoorem tuli teise kabiini peale millest mitte midagi järgi ei jäänud. Õnneks oli teise rekka juhil vöö lahti ja lendas enne välja autost. Palgikoorma all poleks küll ellu jäänud. Kindlasti on ka palju juhtumeid, kus just rihm päästab, aga see valik võiks pigem juhile ikka jääda. Sõber on kunagi Villu Vane juures vestlusel käinud (ajast kui ta veel seal asutuses oli) ja tuli trahvita ära just vastavate põhjenduste abil. Väitis, et temal on just tänu sellele mitu sõpra just ellu jäänud ja tema ei pane peale, tehku mitu trahvi tahavad. Vaidles küll vastu, aga lõpuks nõustus, et jah on ka selliseid juhtumeid üksjagu olnud.
Aga jah, päris hullu on härrad sinivalged jälle panema. Alles ükspäev olid nad uudistes videopeal imelükkeid tegemas. Täna ootasin "hullumaja" selveri parklast vasakpööret kesklinna poole. Üle tee olid härrased Pirni otsas peidus (pidin ka turvavöö peale panema

) ja ootasid Õismäe poolt heleroosaga tulijaid. Mul juba roheline ja hakkan keerama, kõrvalt startis üks otse ka ning samal ajal kütsid härrased oma Skodaga sealt maja kõrvalt kõnniteelt täie hooga minema, ehk siis üle vastassuuna kui selles suunas juba liiguti. Ma olen kindel, et minu kõrvalt startija pidi kindlasti pidurdama. Kõige parem oli aga asja juures see, et ainult parktuled põlemas. Ei mingeid vilkureid ega pooltulesid. Mõtlesin küll, et mis siis nüüd, aga siis kuskil ajusopis käis mõte, et prügiauto tuli vist küll kahtlaselt hilja läbi. Peab vist ka kaamera peale ikka muretsema, oleks ilusti järgmise uudise materjali kokku saanud. Ma saan aru küll, et trahvi kirjutamise kirg on nii suur, aga võiks ikka mõelda ka enne mida nad teevad. Ainuilt parkidega liikuv auto pole just väga hästi märgatav pimedas (kell oli 21:10 kanti). Sõber on kunagi öösel tuledeta autole ette sõitnud kõrvalteelt (linnas). Esimese hooga taheti ka teda süüdlaseks teha, aga lõpuks siiski suutis ära tõestada, et pimedas ei saa tuledeta sõidukit näha. Kunagi olen siin ka kirjutanud, kuidas kunagi öösel Smuuli silla all politsei paremas reas seisis ja kiirust mõõtis. Rääkimata sellest, et ta veel auto taga seisis ei põlenud tuled ka. Oh seda kisa kui keegi oleks sinna sisse sõitnud ja politsei oleks surma saanud. Helistasin 110 ja avaldasin oma arvamuse nendest, palusin uurida kas need 2 on seal idioodid või ja palusin tagasi helistada. Loomulikult väideti, et partul ütles, et tuled põlesid ja mina nägin vaime. Tore ja aus asutus tõesti.