Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 20:44

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 2055 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108 ... 137  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Politsei ütlemised jms.
PostitusPostitatud: 17.04.2013 17:31 

Ei ole aru saanud jah, miks esiistmetel see on linnasõidul kohustuslik.
Kelle muu elu ma sellega ohustan kui vaid iseenda?
Tagaistuja veel, kuna tema ohustab enda ees istujat, aga jah..pole veel kuulnud, et keegi oleks autost välja lennanud ja selle tagajärjel kedagi vigastanud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.04.2013 17:52 
Kasutaja avatar

Endaarust mingit kaamerat küll kusagil ninaall ei olnud :D kuigi kant enamvähem läänemaal jah . :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.04.2013 18:00 
Kasutaja avatar

Hydration kirjutas:

Keerad auto üle nipli ja lendad tagaistujale põlvega näkku näiteks? Ma ei saa aru mida sellel teemal üldse vaielda on..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.04.2013 18:11 

obsidian kirjutas:
Hydration kirjutas:

Keerad auto üle nipli ja lendad tagaistujale põlvega näkku näiteks? Ma ei saa aru mida sellel teemal üldse vaielda on..

turvavöö on loodud kohustuslikuks siiski selle kaitseks, kes seda kandma peaks. keera oma auto kuskil asulakiirusel turvavööta võpsikusse ning usun et oled oluliselt vigastatum kui turvavööd kandes oleks olnud.

muidugi kui minna filosoofilisema poole peale, et miks takistada looduslikku valikut jne... ei tea, ehk teistele ei meeldi laialilennanud laipu koristada kuskilt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.04.2013 21:48 

Minu autokooli õpetaja hakkas turvavöö teemat seletama sellise lausega : "turvavöö toimib naguinii ainult kuni 50km/h kiiruse puhul... " :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.04.2013 22:02 

Oll kirjutas:
Minu autokooli õpetaja hakkas turvavöö teemat seletama sellise lausega : "turvavöö toimib naguinii ainult kuni 50km/h kiiruse puhul... " :)

Ei tea kuidas siis maanteekiiruste juures inimesed autodes püsivad ja ellu jäävad mitte välja ei lenda kui neil turvavööd peal? mingite sigullide-mossede puhul võib see väide õige olla.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.04.2013 22:06 
Kasutaja avatar

"pane uksed lukku ja taipohh ma veel seda autot täna sõitmas näen siis panen su koos su sõpradega aresti" - niiviisi teatas kunagi üks väga normaalne politseionkel kui ma talle oma juhtimisõigust kuidagi tõestada ei suutnud , jalutasimegi lihtsalt minema.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.04.2013 22:47 
Kasutaja avatar

No on turvavöö lahti ka tänu sellele just ellu jäädud. Selles mõttes tõesti pigem Hydra väide õige, et puhas arahallikas, riskid ainult ise ju. Lahtise turvavöö näiteks on selline, et maanteel põrkasid kaks rekkat kokku ja lendasid kraavi. Üks neist oli metsaveo (palgikoormaga) rekka. Kogu see palgikoorem tuli teise kabiini peale millest mitte midagi järgi ei jäänud. Õnneks oli teise rekka juhil vöö lahti ja lendas enne välja autost. Palgikoorma all poleks küll ellu jäänud. Kindlasti on ka palju juhtumeid, kus just rihm päästab, aga see valik võiks pigem juhile ikka jääda. Sõber on kunagi Villu Vane juures vestlusel käinud (ajast kui ta veel seal asutuses oli) ja tuli trahvita ära just vastavate põhjenduste abil. Väitis, et temal on just tänu sellele mitu sõpra just ellu jäänud ja tema ei pane peale, tehku mitu trahvi tahavad. Vaidles küll vastu, aga lõpuks nõustus, et jah on ka selliseid juhtumeid üksjagu olnud.

Aga jah, päris hullu on härrad sinivalged jälle panema. Alles ükspäev olid nad uudistes videopeal imelükkeid tegemas. Täna ootasin "hullumaja" selveri parklast vasakpööret kesklinna poole. Üle tee olid härrased Pirni otsas peidus (pidin ka turvavöö peale panema :)) ja ootasid Õismäe poolt heleroosaga tulijaid. Mul juba roheline ja hakkan keerama, kõrvalt startis üks otse ka ning samal ajal kütsid härrased oma Skodaga sealt maja kõrvalt kõnniteelt täie hooga minema, ehk siis üle vastassuuna kui selles suunas juba liiguti. Ma olen kindel, et minu kõrvalt startija pidi kindlasti pidurdama. Kõige parem oli aga asja juures see, et ainult parktuled põlemas. Ei mingeid vilkureid ega pooltulesid. Mõtlesin küll, et mis siis nüüd, aga siis kuskil ajusopis käis mõte, et prügiauto tuli vist küll kahtlaselt hilja läbi. Peab vist ka kaamera peale ikka muretsema, oleks ilusti järgmise uudise materjali kokku saanud. Ma saan aru küll, et trahvi kirjutamise kirg on nii suur, aga võiks ikka mõelda ka enne mida nad teevad. Ainuilt parkidega liikuv auto pole just väga hästi märgatav pimedas (kell oli 21:10 kanti). Sõber on kunagi öösel tuledeta autole ette sõitnud kõrvalteelt (linnas). Esimese hooga taheti ka teda süüdlaseks teha, aga lõpuks siiski suutis ära tõestada, et pimedas ei saa tuledeta sõidukit näha. Kunagi olen siin ka kirjutanud, kuidas kunagi öösel Smuuli silla all politsei paremas reas seisis ja kiirust mõõtis. Rääkimata sellest, et ta veel auto taga seisis ei põlenud tuled ka. Oh seda kisa kui keegi oleks sinna sisse sõitnud ja politsei oleks surma saanud. Helistasin 110 ja avaldasin oma arvamuse nendest, palusin uurida kas need 2 on seal idioodid või ja palusin tagasi helistada. Loomulikult väideti, et partul ütles, et tuled põlesid ja mina nägin vaime. Tore ja aus asutus tõesti.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.04.2013 08:29 

Siin näide jällegi sellest kuidas teelt väljasõit lõppes surmaga.
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=13386868
Oleks vöö peal olnud, poleks tõenäoliselt peale tati ninast väljapaiskumise midagi juhtunud.

Kui mähkmed all, ratastoolis hooldekodu verandal tsillid, siis mõtle sellele miks nõutakse, et turvavöö kinni oleks pidanud olema.
Ühiskond peab siis sinu eest hoolitsema ja raha kulutama. Pole ju mingit garantiid, et sa iga mats kohe surma saad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.04.2013 15:25 
Kasutaja avatar

kes tuult külvab see tormi lõikab, cobra11s öeldi

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.04.2013 15:28 

Eks üldjuhul turvavöö päästab elusid, kuid alati on ka erandjuhtumeid. Bussijuhtidel on pääsemisi olnud just tänu sellele, et pole turvavööd peal. Jõuavad roolist kõrvale ära hüpata ja ei saa kohe otsest pauku jalgadesse.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.04.2013 15:33 
Kasutaja avatar

Mida te nende eranditega peale hakkate?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.04.2013 17:31 
Kasutaja avatar

Kinnitavad reeglit, lisaks võiks olla vähemalt linnas turvavöö kasutamine vabatahtlik. Selle poolt hääletaksid enamus kutselisi auto- ja taksojuhte.

Welllo kirjutas:
Mida te nende eranditega peale hakkate?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.04.2013 17:48 
Kasutaja avatar

mina sõidan kaa igapäev ja suht palju linnas , olenemata sellest kas sõit on 100m siis tavaline refleks on juba turvavöö pealepanek , ei saa küll aru mis kompleksid selle nööri suhtes on mis sind kindlalt istmes hoiab isegi siis kui bemmiga ketsi vilistad

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.04.2013 17:50 
Kasutaja avatar

kes ilma tahavad sõita võivad kasutada turvavöö pildiga riideid
Pilt
Pilt

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 2055 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108 ... 137  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 10 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis