dellu kirjutas:
madis' kirjutas:
Teist korda täna tunni aja jooksul käib inimene uksetaha, keera bass maha, keera bass maha.. Ütlen inimesele selgelt, et ma ei saa, mul ei ole võimalust.. Ikka käib, no kus on ajud ?!
Mis mõttes ei saa. Mingi On-Off masin on sul või kuskil lukutaga on makk? Kui bassi maha ei saa, siis vaiksemaks ju saab. Kui vaiksemaks ka ei saa, siis saab kinni panna. Aga sinu ühele eelmise posti küsimusele, et kas bass võib uksest välja kostutada, siis nii ja naa. Enam ei ole ainult üheselt öörahu mõiste, vaid on ka selline mõiste nagu "häiriv müra". Tegelikult see nimi oli vist teine, ma ei suuda seda õiget definitsiooni meenutada. Ühesõnaga kui teise jaoks on see teda segav/häiriv, siis juba ongi põhjust "kisa teha". Kuulsin seda ühelt juristide seltskonnalt. Mõned aastad tagasi naaberaias käis kõva jaanitule tähistamine nii et terve küla pidi seda kuulama. Esimese ilusti palumise peale saadeti pikalt, siis järgmine kord läksid juriidilise haridusega inimesed ja seletasid ära kuidas asi on ja lubasid politsei kutsuda, mis neid siis samade punktide alusel karistab ka. Peale seda oli midu kraadi vaiksem asi. Ma saan aru küll, et hetkel 16 ja pead end maailma nabaks, aga kuskil kortermajas elades pead ka sellega arvestama, et teistel on väiksed lapsed jne. Kui sinu tümakas teisel päeval magada ei lase, siis ongi juba nn häiriv müra ja kõik.
Bass on mul võimust nulli keeratud, basskõlari all on veel lamamismatt selle müra summutamiseks, kõlaritest on volüüm mingi 10ne peal, niimoodi nagu kõrvale hea on, ei ole kõvasti.. Ikka leiavad inimsed kuskilt näägutada, mis 6 aastat on samamoodi elatud, kedagi pole häirinud ja nüüüd tulevad mingid uued, ning nemad ei saa hakkama ?! Mul elab täpselt minu all, kolmandal, sõber koos vanematega, olen küsinud - kas häirib jne ? Ütlevad et kui õhtul peale 10et ei pauguta, siis ei häiri.. Nüüd, kolivad siia elama mingid uued noored ( 25-30 ) ja nendel kohe probleem ?!