Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 06.05.2025 19:00

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 1317 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 88  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Fotograafia arutelu
PostitusPostitatud: 17.06.2013 17:48 
Kasutaja avatar

fedja. kirjutas:
mul see konigi 35 eurine juba pikalt kasutuses,siiamaani pole küll kallimast puudust tundnud.
stabiilne on ka piisavalt.
ja kui ka ei peaks olema,siis mingi konks on all olemas kuhu saab lisaraskust riputada vajadusel.

See konigi on hea kõrge. Teised vähe madalamad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.06.2013 17:49 
Kasutaja avatar

Stabiilsuse all pidasin silmas seda, et kuidas ta väändub (kallimad ei väändu üldse). Keeruline seletada natuke.
Aga ostke neid odavaid statiive ja kiitke, kui head need on :kill . Elu õpetab.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.06.2013 18:19 
Kasutaja avatar

Ise kasutan seda Velboni oma mõned aastad juba. Pole veel raatsinud kallimat osta, kuigi isu on suur. Paras käkk on ausaltöeldes. Ebastabiilne ja madal. Endale olen paika pannud enamvähem viis kriteeriumit, millele peab järgmine statiiv vastama:
1. Et maksimaalkõrgusele tõstes saan selle taga seistes enamvähem sirge seljaga läbi pildiotsija vaadata.
2. Et saaks statiivi ka tagurpidi kasutada. Ehk siis kaamera riputada allapoole, statiivi jalgade vahele. Põhimõtteliselt päris maapinna lähedale.
3. Pea asendite fikseerimine võiks käia ühe kruvi alt. Ehk siis kuulpea?
4. Jalgade pikkuse reguleerimine võiks ka olla võimalikult kiire. Kuskil nägin varianti, kus iga jala kohta oli ainult üks lukusti. Mitte ei pea miljonit klambrit koguaeg ükshaaval väänama.
5. Hea, kui oleks konks, mille otsa lisaraskus riputada väga tuulise ilma korral.
Ilmselgelt kaalub sellistele nõuetele vastav kaadervärk päris palju aga kuna pikki jalgsimatku kaameraga ei tee, siis elab üle.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.06.2013 19:44 
Kasutaja avatar

Ollaz kirjutas:
Odavama otsa statiivi ostmine on nagu surnud lehma lüpsmine. Pigem kogu raha, osta korralik ja stabiilne statiiv ja see on sul kogu eluks. Nendel 30€ käkkidel pole mitte mingisugust mõtet, need vaid meenutavad sulle statiivi oma kuju ja olemuse poolest. Paigal nad ei seisa.

Ma nt ostsin mingi 3-4 aastat tagasi Hinnavaatluse foorumi kaudu vähekasutatud Fomei W-353 statiivi 16 euroga, seisukord sel uueväärne, ei ole kuskile ära vajunud ja on piisavalt stabiilne. Ehk kes otsib, see leiab, ei pea tingimata 50+ eurot välja käima, kui oled algaja pildistaja. A kes tõsisemalt pildistada tahab, siis vast tasub tõesti poest uus ja kallim võtta.

Tõnu

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.06.2013 09:12 
Kasutaja avatar

Endale ostsin Manfrotto 390.

Pilt

Maksis mingi 90-100 eurikut, ei mäleta täpselt. Aga halba sõna ei oska öelda. Piisavalt stabiilne, mitmeid võimalusi kuidas reguleerida ja sättida jne.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.06.2013 22:50 
Kasutaja avatar

MantaOwner kirjutas:
Ollaz kirjutas:
Odavama otsa statiivi ostmine on nagu surnud lehma lüpsmine. Pigem kogu raha, osta korralik ja stabiilne statiiv ja see on sul kogu eluks. Nendel 30€ käkkidel pole mitte mingisugust mõtet, need vaid meenutavad sulle statiivi oma kuju ja olemuse poolest. Paigal nad ei seisa.

Ma nt ostsin mingi 3-4 aastat tagasi Hinnavaatluse foorumi kaudu vähekasutatud Fomei W-353 statiivi 16 euroga, seisukord sel uueväärne, ei ole kuskile ära vajunud ja on piisavalt stabiilne. Ehk kes otsib, see leiab, ei pea tingimata 50+ eurot välja käima, kui oled algaja pildistaja. A kes tõsisemalt pildistada tahab, siis vast tasub tõesti poest uus ja kallim võtta.

Tõnu

Ma mõtlesin, et poest ei leia.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.06.2013 23:25 

Ollaz kirjutas:

Ma ise kasutan seda DF-40 tüüpi statiivi ja ei saa küll öelda, et ta paigal ei püsiks. Vastupidi, püsib paigal ja töötab nagu statiiv töötama peab. Pildikvaliteet nüüd küll sellest halvem pole.
Minul oli ta ostetud vähekasutatuna ning eesmärgiga üldse proovida, kuidas selline asi end minu puhul õigustab.
Algaja fotograafi põhimureks võib hiljem osutuda huvi kadumine antud ala vastu, mistõttu ei näe nagu ma mõtet osta kallist varandust kokku, kui skill alles rookie või huvi kaob. Õppimiseks töötavad ka küsija poolt väljatoodud statiivid väga OKeilt.

Ma küll täpselt ei tea, mida küsija pildistab või kui täpse silmanägemisega antud kodanik on, aga mu meelest on veel "must have" asjaks statiivilt pildistamiseks see väike vesilood, mida saab kinnitada lisavälgu kohale. Eriti pimedas pildistamiseks väga hea asi. Miinus on muidugi asja hind - 23€ tilu-lilu junntüki eest.

Kokkuvõtteks, kui aga raha & tahtmist on, siis soovitan tõepoolest osta korraliku statiivi. Kui aga tahad alles proovida ja õpid ning eelarve piiratud, siis võid võtta ka selle odavama variandi. Ta töötab ja õppimiseks on väga hea.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.06.2013 10:50 
Kasutaja avatar

s-roc kirjutas:
see väike vesilood, mida saab kinnitada lisavälgu kohale. Eriti pimedas pildistamiseks väga hea asi. Miinus on muidugi asja hind - 23€ tilu-lilu junntüki eest.

eBayst saab seda paari euro eest. Jälle, kes oskab, see leiab.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.06.2013 11:38 
Kasutaja avatar

Ollaz kirjutas:
s-roc kirjutas:
see väike vesilood, mida saab kinnitada lisavälgu kohale. Eriti pimedas pildistamiseks väga hea asi. Miinus on muidugi asja hind - 23€ tilu-lilu junntüki eest.

eBayst saab seda paari euro eest. Jälle, kes oskab, see leiab.

Ma tellisin ka omale selle eBayst, arvasin, et jõhkralt kasu statiivilt pildistades. Reaalselt ma seda ei kasuta absoluutselt ja kes tahab võib 2€ eest omale saada selle.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.06.2013 20:18 
Moderator
Kasutaja avatar

Tellisin ka eile endale statiivi ära ja täna sain kätte.

Valituks osutus Velbon CX-888. On küll selline odavama otsa asi, aga tundub praegu täitsa okei olevat. Õnneks oli ka kiiradapter kohe kaasas. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.07.2013 22:08 
Kasutaja avatar

Head hinnad, õppige profiks!
http://www.nationalgeographicexpedition ... n=Ngdotcom

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2013 11:20 
Kasutaja avatar

Keegi oskab/teab rääkida midagi sellised aparaadist : http://www.ebay.co.uk/itm/FujiFilm-Fine ... 5af42e3b15

Eestis http://www.photopoint.ee/et/toode/27554 ... sl240#long
Hind tundub hea aga kas ka seda väärt on?
Või ikka peaks mõnda peegelkaamerat vaatama...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2013 20:19 

S1lv3r kirjutas:
Keegi oskab/teab rääkida midagi sellised aparaadist : http://www.ebay.co.uk/itm/FujiFilm-Fine ... 5af42e3b15

Eestis http://www.photopoint.ee/et/toode/27554 ... sl240#long
Hind tundub hea aga kas ka seda väärt on?
Või ikka peaks mõnda peegelkaamerat vaatama...

Reaalset kasutamiskogemust nendega ei ole, aga kui kaamerat ost päevakorral oli, uurisin ka Fuji kompaktkaamerate kohta ja väideti, et need on kehvad. Soovitati hoopis CoolPix i või PowerShot-i.

Kui Sul on seda kaamerat vaja hobikorras pildistamiseks, siis soovitan ikka võtta peegelkaamera. :) Kui töö tõttu pead kaamerat iga päev kaasas kandma, siis kompakt - vahet pole milline.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2013 22:50 
Kasutaja avatar

Üks peegel korraliku objektiiviga on kodus olemas aga sellega on pidevalt pilte teha natuke ebamugav...
Selle Fujifilm aparaadi puhul huvitab just hind.
Siin on näiteks hea võrdlus coolpix´iga http://snapsort.com/compare/Fujifilm-SL ... olpix-L310 - kerida natuke alla poole siis näeb fuji plussid(mida on palju) ja nikoni plussid(mis on siis ainult kaal, mõõtmed, akud jne)
Tundub siiski, et selle raha eest on päris asjalik aparaat ja odavamast nikonist ikka 2x oma suutlikusega üle.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.08.2013 23:34 

Kui kodus juba peegel ees, siis välja käidud veksel, et soetada II peegelkaamera oleks tõsimeeli mõttetu. Ma räägin vaid juttu, mida rääkisid mulle fotopoe töötajad.. Eks Nikoni/Canoni puhul maksab juba margi eest tootel tosina jagu kaubale peale sestap lõpphind ka suurem. Eks proovi ära, kui ei istu, müüd ära.

Ise muidugi sellisel odava otsa asjal mõtet ei näe -> enne koguda ja võtta juba hübriid :D

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 1317 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 88  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis