Ollaz kirjutas:
Odavama otsa statiivi ostmine on nagu surnud lehma lüpsmine. Pigem kogu raha, osta korralik ja stabiilne statiiv ja see on sul kogu eluks. Nendel 30€ käkkidel pole mitte mingisugust mõtet, need vaid meenutavad sulle statiivi oma kuju ja olemuse poolest. Paigal nad ei seisa.
Ma ise kasutan seda DF-40 tüüpi statiivi ja ei saa küll öelda, et ta paigal ei püsiks. Vastupidi, püsib paigal ja töötab nagu statiiv töötama peab. Pildikvaliteet nüüd küll sellest halvem pole.
Minul oli ta ostetud vähekasutatuna ning eesmärgiga üldse proovida, kuidas selline asi end minu puhul õigustab.
Algaja fotograafi põhimureks võib hiljem osutuda huvi kadumine antud ala vastu, mistõttu ei näe nagu ma mõtet osta kallist varandust kokku, kui skill alles rookie või huvi kaob. Õppimiseks töötavad ka küsija poolt väljatoodud statiivid väga OKeilt.
Ma küll täpselt ei tea, mida küsija pildistab või kui täpse silmanägemisega antud kodanik on, aga mu meelest on veel "must have" asjaks statiivilt pildistamiseks see väike vesilood, mida saab kinnitada lisavälgu kohale. Eriti pimedas pildistamiseks väga hea asi. Miinus on muidugi asja hind - 23€ tilu-lilu junntüki eest.
Kokkuvõtteks, kui aga raha & tahtmist on, siis soovitan tõepoolest osta korraliku statiivi. Kui aga tahad alles proovida ja õpid ning eelarve piiratud, siis võid võtta ka selle odavama variandi. Ta töötab ja õppimiseks on väga hea.