rennu21 kirjutas:
Reimers kirjutas:
Tüüpiline autoplatside kerimise number on nõks alla 200tkm

Kunagi keegi väitis, et hea nõks on kerida sümboolselt arvestusega läbisõidule 20tuhat aastas. Saksas on see paari kuuga kordades ületatud kuid meil on hea sellega müüki teha. Kui ostja hakkab seletama midagi siis võtad kalkulaatori ja arvutad läbisõidu maha ja näitad ostjale 20000 aastas. Olen ise paaril korral seda lugend ja olen ka kogend korra. Selleks ajaks olin seda nõksu juba ammu kuulnud tuttavalt kes ka saksast tõi. Kui keritakse rohkem maha siis järgneb muidugi jutt vanapaarist ja surnuaiast või külakolka kirikuõpetajast kes enamasti kasutas hobust ja jalgratast
Endal ei lähe juba tüütuks see. Iga nädal foorumis keegi ajab, et kõik Sakslased sõidavad aastas mitusada tuhat. Kuskil alles oli uuring, et keskmine Eestalne sõitis vist aastas 13000. Miks peaks keskmine Saksalne palju rohkem sõitma? See et on 1000x1000km võimalik sõita, ei tähenda ju et iga päev sellist maad kütetakse. Minu tuttav näiteks käis tööl mingi 15km eemal. Kui teise töökoha sai mingi 150km eemal, siis rentis sinna korteri ja sõitis esmaspäeval tööle ja reedel koju, mitte ei kimanud iga päev 300km. Paar korda aastas käisid vist ka sugulastel külas 500km eemal. Igasugu koduperenaised jne samuti, kes ainult poes käivad jne. Loomulikult on ka neid, kes tööautona iga päev kõvasti maha sõidavad, aga see ei tähenda kõiki. Loomulikult tuuakse ja keritakse ka, aga miks seda iga nädal igas teemas peab halama. Küll tuuakse ikka õige läbisõiduga autosid ka. ja ja, nüüd tuleb kohe see jutt, et Sakslane ju häid autosid ei müü. Vaadates sealset autoparki, siis paljudel on värsked autod tagumiku all, mis te arvate kuhu need vanad siis saavad? Pigem uue mudeli tulekuga kohe vana müüki ja uus tagumikku alla. Sama tuttava naaber oli BMW esinduses miski tegelane ja tal oli iga kord seal külas käies (käin iga aasta) jälle uus sõiduk maja ees (kusjuures kõik olid isiklikud).