Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 15.05.2025 15:59

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160 ... 273  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Eesti Kaitsevägi
PostitusPostitatud: 04.07.2013 19:39 
Kasutaja avatar

fg11 kirjutas:
oraaalB kirjutas:
jossu kirjutas:
teist päeva kupis tagalakompaniis ja senini lihtsalt passind ja vahtind..

Kolmapäeval tuleb veel rahvast Kuppi? Siis neljapäeval hakkab nali pihta. Kuigi tagalas mnjah, kõige karmim kord ei ole.

Ma usun, et ltn Eesmaa käe all on vähemalt SBK ja ka NAK piisavalt karm.

Vb nüüd on ta töesti karmimaks hakanud. Endal oli temaga vähe kokkupuudet aga teiste kompaniide võllide kõrval oli ta ikka suht pehmo.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.07.2013 20:37 

Mul on palve kõigile, kes on kaitseväes juba käinud - kust saada digitaalne käekell, mis sobiks väkke? Mul vend on seal 2. juulist, kuid on nüüd hädas - käekell on eluksvajalik, kuid varem ei taibanud mõelda sellele. Nüüd ütles, et digitaalne tundub olevat kõige mõistlikum. Ei näe mõtet ega vajadust maksta selle eest üle 15€, et Ta saaks metsas 11 kuud mütata ja siis nurka selle visata, seega üleskutse - kust leida odavat digitaalset käekella Tallinnast? Või kas keegi tahab enda kasutatud, ent korraliku käekella ära müüa?

Viimati muutis Looom, 07.07.2013 21:57, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.07.2013 23:34 
Kasutaja avatar

AntiL kirjutas:
suvalisest kellapoest suvaline digitaalne kell. Selle raha eest on valikut küll. Eriti soovitan otsida kella, millel ka taustavalgus! Aga jah, ilma kellata on ajateenistuses sitt mis sitt. Must have jubin.

plussüks. ilma väga hakkama ikka ei saa.

omaltpoolt soovitaks kindlasti kummirihma. digitaalne või mitte pole väga oluline (endal oli seieritega ice watch) küll aga taustavalgus või vägahästi valgust salvestav. kummirihm sp, et nahkrihma higistad täis või saab märjaks ja pärast püüa seda lebra sealt kätte saada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.07.2013 07:16 
Kasutaja avatar

Mul oli siuke, kõik vajalik olemas, vastupidav ka, vend käis sellega ajateenistuses ja ma ka, 2x11 kuud pidas kenasti vastu, praegugi terve, hind ca 25-30 euri.
Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.07.2013 15:02 

jOnts kirjutas:
AntiL kirjutas:
suvalisest kellapoest suvaline digitaalne kell. Selle raha eest on valikut küll. Eriti soovitan otsida kella, millel ka taustavalgus! Aga jah, ilma kellata on ajateenistuses sitt mis sitt. Must have jubin.

plussüks. ilma väga hakkama ikka ei saa.

omaltpoolt soovitaks kindlasti kummirihma. digitaalne või mitte pole väga oluline (endal oli seieritega ice watch) küll aga taustavalgus või vägahästi valgust salvestav. kummirihm sp, et nahkrihma higistad täis või saab märjaks ja pärast püüa seda lebra sealt kätte saada.

Minul oli kell koguaeg kapis küll olemas aga terve ajateenistuse jooksul ei kandnud seda kordagi. Ei ole ka ilma hullu midagi. Peale SBK-d oli telefon kella asemel.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.07.2013 19:26 

Sama Casio nüüd pakina teel Võrru, vennale.
Suur aitäh!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.07.2013 21:28 
Kasutaja avatar

Ei ole see käekell midagi nii eluvajalik. Mina sain ilma kellata nii 11 kuud hakkama ja kordagi kella taga ei nutnud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.07.2013 23:03 
Kasutaja avatar

Postitan ka siis ärs. Sain jalaväkke, veel pole äga karmiks asi läinud aga ilmselt varsti läheb.

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 08.07.2013 23:19 

Veel pole läinud? The f, eriti leboks läind asi. Aga nojah, mu väeosas läks peale teatud juhtumeid ja rikaste vanemate uhkeid p*sakotte asi lebomaks. Õiguskantsler vist astus ka läbi.

tablet power

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.07.2013 13:16 
Kasutaja avatar

KirillD kirjutas:
Postitan ka siis ärs. Sain jalaväkke, veel pole äga karmiks asi läinud aga ilmselt varsti läheb.

eriti julgelt näpitakse telefone uneajal :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.07.2013 13:35 

jOnts kirjutas:
KirillD kirjutas:

eriti julgelt näpitakse telefone uneajal :D

Kuna siis veel?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.07.2013 18:06 
Kasutaja avatar

Mul 2 sõpra läksid Kuperjanovi aega teenima. Iga kord kui mina Facebooki satun, on ka nemad sees. :D Lust ja lillepidu ilmselt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.07.2013 21:50 
Kasutaja avatar

AntiL kirjutas:
No kuidas võtta, mul näitab tänu telefonile 24/7 facebookis online staatust ja roheline täpike on ees. Kusagil taustal fb jookseb...

Ei tea, eelmine aasta läks ka tuttav kuperjanovi... esimesed päevad ainult telefonis passiski ja chattis ja jutustas jagas seal muljeid kus järjekorras istub ja mida teeb..

Ise juhtusin täpselt sel ajal väkke kui öeldi et telefone ei tohi enam ära korjata.. aga " meid ei koti ja kui näeme teid neid kasutamas siis alles saate " see oli siis SBK ajal, ära ei võetud aga kasutada ei lubatud.. hea käitumise korral nö. peale paari päeva peale sinna jõudmist lubati kodustele helistada ja öelda et oleme elus :D
aga Pioneeris oli omaette kaader ka .. õigemini kapten, kes meiega omast vabast ajast tegeles, meist pidid saama esimesed drillseerud ja kui õigesti mäletan siis olime viimased SBK jobud olema keda ta koolitama pidi... Esmapilgul tundus vastik jobukakk ja piinaja kuid tagantjärgi mõeldes ei lasknud meil lihtsalt memmekad olla.. tagantjärgi tarkus..

Siiinkohal mainin et kahjuks ise lõpuni ei teeninud - SBK ajal läks menisk mida nad alguses ei uskunud ja ravida ei tahtnud ( lõpmatud " vabastused jooksust " jne aga laatsa ei lasknud ennast panna - tunnid asjad tegin kõik kaasa ) kuid ajasin jonni ja sain lõpuks Tallinnasse arsti juurde - hea nali oli see et sinna sai korra nädalas neljapäeviti kui buss juba rahvast täis polnud... arst mind ei uskunud, pinnisin sealt siis MRI välja mis näitas siiski meniski rebendit (selleks ajaks kui ma MRI´sse sain olin juba enne üks neljapäev arsti veennud et ta mind sinna saadaks, järgmine nädal sain siis sinna torusse.. ja nädal peale seda alles uuesti arsti juurde kes pabereid vaatas ja õlgu kehitas .. seejärel tehti silmad suureks ja järgnes " aga meil on siin niipalju neid SBK ajal kes üritavad minema schlangitada "... no s*tt lugu
sellele eelnes muidugi umbes 2 kuud väekaaslaste kõveraid pilke kes samuti arvasid et schlangitan niisama kuid nö. diagnoosi kättesaades läks ka nende suhtumine paremaks.

Täpselt SBK lõpuks umbes 2,5 kuud siis väkke astumisest pandi mind Rapla lähedale Selisse kus sain mingisugust ravi umbes 3 nädalat kuna nad ei tahtnud mind minema lasta ilma ravi andmata - kartes mignit kohtu keissi ??? ja jäi sõdurivanne andmata...
esimesele puhkusele mis pidi 10 päeva kestma jäi mul ära.. sain umbes 3ks päevaks kuna enamuse aja istusin selis ...

Linnas käigud olid kord nädalas siis see minu vabastamine venis... pandi peale SBK´d autojuhtide kursusele kaasa hängima et mul midagi teha oleks (sest komisjoni sai ju ainult korra nädalas, ning see pikk sõnaotseselt paberite vedamine ).. enne väljaminekut sain kõikide asjadega sõita, kõige meeldejäävam on ikkagi MAN.

Sisse läksin 3 jaanuar, esimese vabastuse sain vist paari päeva präast kui peale hommikust jooksu põlv peeti läks, nädal hiljem kui vabastus lõppes läks põlv totaalselt perse ning kammajaa nendega sõdimine algas.. Väravast välja astusin 17 aprill..

Siinkohal mainin et kõik tegin kaasa v.a. rännakud.. kõik -26 kraadiga neljapäevased laagrid asjad olin poistega metsas kaasas. Tol hetkel kui SBK läbi oli, sai linnalubadele ja hõljusin autojuhina hoovis ringi tekkis väike mõte et " no nahui ma ennast nüüd ära sebisin oleks saanud ju load " sest autojuhina oli elu tegelikult lill seal... jäi ju paar kati riigi kulul saamata...

Pikk jutt sai loodan et väga segane polnud

Martin

Edit: pika jutu mõte on see et SBK peabki karm olema.. peale seda kui tulevad linnaload läheb asi palju chillimaks ning iga pühapäev elad järgmise reedeni teades et saad suure tõenäosusega koju. palju lihtsam kui hakata lugema 10st nädalast madalamale

Edit2: mis seis praegu on ? Kas SBK ajal hoitakse ikka sees või lastakse juba ka neid välja? Sest kui mina välja sain siis juba sama suvi lasti SBK omad välja sest " riigil pole raha neid toita " ??

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.07.2013 22:31 
Kasutaja avatar

Ja iga kord kui kirjutan, et kuidas sealne olukord on vms. Alati saan vastuse. Kõige kauem pidin ootama ligi 4 minutit kui ta kirjutama lõpuks hakkas, muidu suht kohe kirjutab vastu... Mis vene sõjaväes siis toimuma pidi. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.07.2013 23:11 

huvitaks ennastki kuidas reaalselt SBK ajal linnalubade ja külastuspäevadega on? Külastuspäeva lubati alles esimese kuu löpus ja linnaluba 11 nädala pärast. Peabki need 2.5 kuud vahtima lihtsalt nv-l kasarmus ja omakesigi näha es saa? Kuperjanovi Tagala kompaniis olen...

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160 ... 273  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis