JanK kirjutas:
Tervist, kõik Pioneerid!
Mul siis SBK läbitud ja muljeid palju kogunenud, soovin teada kuidas teil oli, kuda kaader sobis, mis üldiselt toimus ja kas oli igav ka. Kes olid lõbusaimad/nõmedaimad kaadrid jne. Siis tean, millega arvestada.
Endal pmst reservi minek, aga olen NAK'i nimekirjas, EKV suutis põlved mul läbi suitsetada, üsna kurb.
Tere jah, mulle teenistus meeldis kuid mõned väiksed asjad käisid ajateenijana ikka väga karmilt pinda

kaadri poolt eriti, küll aga saime (enamasti) aru, et normaalset inimest tavaliselt keegi ajaviiteks sumpsida ei taha seega säilitasime kamraadidega positiivsuse.
Pioneeride väljaõppega olen väga hästi kursis ja igav justkui ei tohiks hakata, eriti kui asi huvitab, muidugi võib kõike ka lõdvalt võtta jah.
Üldiselt eks elu on selline milliseks ise teed, seda muidugi peale sbk-d

saab sporti teha, vabatahtlikuna proovida üht koma teist, seltskond on kirev ja kui hästi läheb siis ka meeldiv.
Kaader üldjuhul igal pool väga nõme, niikaua kuni ise otsustad selle seltskonnaga ühineda, siis ajateenijad hoopis nõmedad

aga tõsisemalt rääkides, peaksid ikka ise teadma oma ülemaid, siit saadud vastus on nii ja naa, teenistuse vihkaja kirjutab kogu kaadri nimeliselt välja ja mis kellegi ikka viga oli

ise ütlen niipalju, et vähemalt pioneeris on palgaline seltskond meeldiv, olin vahepeal isegi osa sellest kambast ja negatiivset noh ikka ka meelde jäänud kuid las see olla.
Pidevad kaheldava väärtusega naljad on standard teema, isegi harrastasin, süsteemis ei pea surmtõsinena kuigi kaua terve mõistuse juures

neist ei ootagi keegi et naerma hakatakse, lihtsalt viskab villast vahele mõnikord