Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 15.05.2025 00:56

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170 ... 273  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Eesti Kaitsevägi
PostitusPostitatud: 16.09.2013 10:14 
Kasutaja avatar

zaakal kirjutas:
Käsu mittetäitmine on juba krimkaristus
aga jah ühe tolbaka pärast saab terve rühm analli..vähemalt sbk ajal.

Ütlen igaks juhuks enne ära , et igal ühel on oma arvamus asjast.
Saan aru , et see peaks õpetama distsipliini n shit. Aga mul tekiks küll vastupandamatu isu üle t*ra saata ja öelda , et kes oled sina mind kamandama. IMO võiks sõjavägi/kaitsevägi olla vabatahtlik.
Võibolla olen vale inimene virisemaks , sest ma pole ju kroonu aega näinud ja bla bla bla , aga mul lausa tülgastus ja puhas mõte ajab ihukarvad püsti kui peaksin teadmisega elama , et mul vaja väkke minna.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.09.2013 10:18 
Kasutaja avatar

r32 kirjutas:
Aular kirjutas:
Mingid asjad seadusega vastuollu ei lähe ?
Ütleme ,et ma ei jõudnud joosta 10 ringi jooksin 5 ja lihtsalt ei jookse rohkem.
Võetakse mu vabadus ja pärast pean ikka seda tegema ?
Kuradi ajuvabadus on see ikka küll. :D

Sinu pärast hakatakse teisi karistama ja proovi siis olla seal 8 või 11 kuud nii, et kõik sind vihkavad. Samuti ei anta siis "mingil põhjusel" sulle linnaluba jms..

Kaitseväe seadustiku järgi on käsu eiramine seadusega karistatav, korduv eiramine karistatav vangistusega. :rokib

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.09.2013 10:59 

Tervist, kõik Pioneerid!

Mul siis SBK läbitud ja muljeid palju kogunenud, soovin teada kuidas teil oli, kuda kaader sobis, mis üldiselt toimus ja kas oli igav ka. Kes olid lõbusaimad/nõmedaimad kaadrid jne. Siis tean, millega arvestada.

Endal pmst reservi minek, aga olen NAK'i nimekirjas, EKV suutis põlved mul läbi suitsetada, üsna kurb.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.09.2013 11:16 
Kasutaja avatar

Ma ei saa aru Aular, kui sa nagunii ei lähe sõjaväkke mis käid siis siin teemas saagi käima tõmbamas koguaeg?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.09.2013 11:22 
Kasutaja avatar

ht99 kirjutas:
Ma ei saa aru Aular, kui sa nagunii ei lähe sõjaväkke mis käid siis siin teemas saagi käima tõmbamas koguaeg?

Et sul huvitav oleks :?
Ma käin lihtsalt oma arvamust avaldamas, ega relvahullud ja patrioodid nagunii enda kaitseväest kaugemale ei näe. Reaalsus on see , et kui sõdimiseks läheb siis pole enam püssidest kasu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.09.2013 11:48 
Kasutaja avatar

Aular kirjutas:
ht99 kirjutas:

Et sul huvitav oleks :?
Ma käin lihtsalt oma arvamust avaldamas, ega relvahullud ja patrioodid nagunii enda kaitseväest kaugemale ei näe. Reaalsus on see , et kui sõdimiseks läheb siis pole enam püssidest kasu.

Aga natuke vist ikka kripeldab? Muidu võiks ju teemast lihtsalt üle libiseda.
Ajalooliselt on sellise suhtumisega vennad pärast ise kaadrisse jäänud. Kui ikka kogu elu on kanaema kaagutanud, kui kole asi ikka sõjavägi on, siis reaalsus võib uskumatult hea tunduda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.09.2013 11:56 
Kasutaja avatar

JanK kirjutas:
Tervist, kõik Pioneerid!

Mul siis SBK läbitud ja muljeid palju kogunenud, soovin teada kuidas teil oli, kuda kaader sobis, mis üldiselt toimus ja kas oli igav ka. Kes olid lõbusaimad/nõmedaimad kaadrid jne. Siis tean, millega arvestada.

Endal pmst reservi minek, aga olen NAK'i nimekirjas, EKV suutis põlved mul läbi suitsetada, üsna kurb.

Kes rühmaülem oli ?
Kes drillid ?
Ise lõpetasin kevadel Pioneeri :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.09.2013 12:44 
Kasutaja avatar

Aular kirjutas:
Mingid asjad seadusega vastuollu ei lähe ?
Ütleme ,et ma ei jõudnud joosta 10 ringi jooksin 5 ja lihtsalt ei jookse rohkem.
Võetakse mu vabadus ja pärast pean ikka seda tegema ?
Kuradi ajuvabadus on see ikka küll. :D

Üldjoontes rühmaülemad päris lambivennad ka ei ole, ja mingeid endale ohtlikke asju sind tegema ei panda. Igal asjal on eesmärk, st kas väljaõppeks vajalik, stresssi tekitamiseks, või su enda füüsiliseks arenguks. Viimase variandi puhul ülemad sunnivad sind takka, sest ise ennast pingutama ei taha keegi ajada. Mäletan ka oma päevilt, kus mul oli ikka korduvalt surm silme ees, ja enne kv max jooksin korraga mingi 3km heal juhul ja poole suremisega, meil hakati 5est pihta ja mingi 3ndal nädalal sunniti juba 13 panema... ei olnud meeldiv :D ma ütlen ausalt et ma ei ole enne ega pärast pooltki niimoodi füüsiliselt pingutanud kui seal. Aga kokkuvõttes kui näed enda puhul arengut, siis see jällegi motiveerib.

Aga mis puutub lihtsalt tropp olemisse, ja ütled et ei taha, siis paremal juhul saad analksi seal kõvasti kõigi käest, rühmakaaslaste käest saad nahad kuskil, ja kuna sind nägupidi teab seal oma kompanii jagu vendi, veelenam kui sa tropina silma paistad, siis pärast KV-d jääd umbes 200le vennale meelde kui sitakott, ja eks see tuleb hiljem kõige ebasobivamal ajal välja, ala kuskil klubis või sõprade, pere jms keskel. Võid seletada küll et olid kõva mees seal, aga fakt on fakt, mõtlevad sinust ikka natuke sitemini. Nii nagu ka need rikkurilapsed, kes meedias läbi käisid. Olgem ausad kõik peavad neid sitakottideks. Ja seda kõike selle nimel et sa mingit voodit korralikult teha ei taha vms. Nii et kokkuvõttes on sul kaks teed, kas oled normaalne ja teed kõik kaasa, või oled sitakott. Arva mille enamus valivad :D Ja kaevata ei ole sul ka mitte kellelegi seal, sest kui sa sitakott oled, on kõik su vastu.

Kv mentaliteet igapäevaelus ei kehti ja Aular siin vendi kes seal käinud on, mingiteks sõjarditeks tembeldada selle eest et nad mõistavad seda süsteemi, ja sina ei mõista, pole ju ka päris õige. Vanglas kehtivad omad reeglid, Kv-s omad, tsiviilis omad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.09.2013 18:21 

jOnts kirjutas:
birgo99 kirjutas:
jOnts kirjutas:
Token kirjutas:
Küsimus elukutselistele: Mis teema selle kuulujutuga on, et ajateenijate peale instruktoriteks seersante enam ei võeta. Oskab keegi kommenteerida?
Ehk siis oletame, et missioonimehed tulevad tagasi Eesti ja tahavad vahetada väeosa(Scoudist mujale) ja neile öeldakse, et seeruna sa ei saa???

Struktuur tehakse parasjagu ringi.
Suurem osa kaadriseerusi saadeti lahingukooli juba kevadel (ehk siis veebliks õppima).
Struktuuri järgi ei saa näiteks seersant olla enam rühmaülem. Pead olema vähemalt ohvitser (veebel või leitnant, ilmselt ka lipnik sobib)
Üldjuhul pole seersant saanud kunagi olla rühmaülem. Ja veebel ei ole ohvitser :) Edaspidi ei saa seeru olla enam rühmavanem. Seeru ametikoht on jaoülem- instruktor.

Minuteada on veebel vanemallohvitser. See siis ei ole ohvitser?
Ma räägin omast kogemusest - kaadrikaitseväelasest seersante OLI meil rühmaülematena seal rohkem kui üks.

Seersant on nooremallohvitser, see ei tee temast ohvitseri, vaid allohvitseri. Sama ka veebliga. Veeblid on vanemallohvitserid, ehk samuti allohvitser.
Ohvitser hakkab lipnikust. Kus teenisid, et seeru RÜ oli ?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.09.2013 18:45 

Six-Fo kirjutas:
Lihtsalt huvi pärast küsin. Mul kunagisest kukkumisest on põlv läbi omadega, igapäevaselt tunda ei anna ja ei sega üldse elu aga jõusaalis koormust saades kerge valu sees oma pool nädalit jutti. Ma pole viitsinud vahepeal ühegi arsti juures käia, ning arstlik komisjon on ka augustis läbitud (seal määrati mind 100% kõlblikuks, põlvevalu jutt pandi kirja aga otsust ei mõjutand absoluutselt).
Kui ma igaks petteks peaks nüüd vahepealsel perioodil enne kaitseväge(mis on järgmine suvi) minema ortopeedi juurde ja seal midagi tuvastatakse, kas sellest on mingit tolku?

Otseselt kõrvale ei ürita hoida teenistusest, aga mul üks tuttav elas sarnase olukorraga korraliku põlve stressimurdumise läbi pärast koormust, seal teenistuses ei huvitavat kedagi kui su põlv valutab. :uhoh

Kui lähed siis esimesel päeval vaatab laatsaarst ka üle veel sind. Vähemalt meil vaadati kõik. Vaatab ankeeti, küsib üle, näpistab ja koputab natuke ja ilmselt annab köhakommi ja ütleb, et pole hullu midagi, vaatame kuidas läheb. Kui esimest korda laatsa lähed et valu suur, saad jälle köhakommi ja mingi reziim ka peale (ala joosta ei tohi aga kätele tohid füüsi teha jms). Kui siis paremaks ei lähe saad terve paki köhakomme ja öeldakse, et tõmba n*hhui ja ära enne tagasi tule kui kommid otsas.

Meet Estonian Defence Forces :kill

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.09.2013 20:27 
Kasutaja avatar

köhakomme seal niisama ka lutsutatud :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.09.2013 20:31 

:D

Igastahes proovin huvi pärast nüüd oma treeningutel põlvele rohkem vatti anda ja jälgida kuidas pikemas perspektiivis reageerib. Kui midagi mäda on siis peab igaks petteks arsti juures käima(mida ma ei salli üldse). Kui ei ole häda kedagi siis Virusse hagu andma järgmine suvi.

Ahjaa, mõned inimesed raiuvad et Virus on mõttetu passimine, teised raiuvad et saab seal ikka päris korralikke vahemaid läbitud, keda nüüd siis uskuda :uhoh . Toit pidi ka sitt olema.

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 16.09.2013 20:59 

Põlvede jamasid vast kõige rohkem. Endal sbk ajal ka valutasid ja vahel laisa nii et no kõndides kuradi valus, nagu nuga põlves. Vahel üks vähe teine. Pakuti köhakommi aga nurusin kapsikami ja valuvaigistikuuri. Jäi järgi. Paari kuu pärast laevas mööda trappe ja treppe joostes abvaldus jälle. Võtsin seekord köhakommi ja mõtlesin et pohhui, vähemalt köha pole. Siis vist harjusin ära ja enam pole valutanud.

Üleüldse mida te pussyte, käite ära, käidud, asi vask ja võib eluga edasi minna. Shalala.

Edit: lisaks veel et meil üks eriklassi slangist oli ka. Kurtis et selg valus. Tegi ai ja oi ja kläis küürus. No blaa mul ka lüli viltu ja eluaeg vahetevahel valude käes kannatand aga väe kannatasin ära. No see kutt siis põrkas laatsa ja seli vahet. Kui jaoülem ei näoind viskas tagurpidi saötosid ja irvitas. Lõpuks kesklaatsas oli öösel hommikuvõimlemist teinud ja kunstlilli kastnud. Et hull vms. Sai minema aga vist sai mingi sõgedalehe ka. Puhta idi :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.09.2013 21:12 

.

Viimati muutis allan1, 24.12.2020 18:17, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.09.2013 21:27 

JanK kirjutas:
Tervist, kõik Pioneerid!

Tere jah, mulle teenistus meeldis kuid mõned väiksed asjad käisid ajateenijana ikka väga karmilt pinda :sad: kaadri poolt eriti, küll aga saime (enamasti) aru, et normaalset inimest tavaliselt keegi ajaviiteks sumpsida ei taha seega säilitasime kamraadidega positiivsuse.

Pioneeride väljaõppega olen väga hästi kursis ja igav justkui ei tohiks hakata, eriti kui asi huvitab, muidugi võib kõike ka lõdvalt võtta jah.

Üldiselt eks elu on selline milliseks ise teed, seda muidugi peale sbk-d :smile: saab sporti teha, vabatahtlikuna proovida üht koma teist, seltskond on kirev ja kui hästi läheb siis ka meeldiv.

Kaader üldjuhul igal pool väga nõme, niikaua kuni ise otsustad selle seltskonnaga ühineda, siis ajateenijad hoopis nõmedad :) aga tõsisemalt rääkides, peaksid ikka ise teadma oma ülemaid, siit saadud vastus on nii ja naa, teenistuse vihkaja kirjutab kogu kaadri nimeliselt välja ja mis kellegi ikka viga oli :) ise ütlen niipalju, et vähemalt pioneeris on palgaline seltskond meeldiv, olin vahepeal isegi osa sellest kambast ja negatiivset noh ikka ka meelde jäänud kuid las see olla.

Pidevad kaheldava väärtusega naljad on standard teema, isegi harrastasin, süsteemis ei pea surmtõsinena kuigi kaua terve mõistuse juures :D neist ei ootagi keegi et naerma hakatakse, lihtsalt viskab villast vahele mõnikord

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170 ... 273  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis