Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 01.04.2026 15:14

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 12795 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 612, 613, 614, 615, 616, 617, 618 ... 853  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mis siis täna juhtus? Elame ennast välja 2013
PostitusPostitatud: 16.09.2013 17:28 
Kasutaja avatar

talon kirjutas:
K6rgkoolide kohapealt ytleks nii, et peale keskat tasuks minna toole m6neks aastaks ja siis juba n2ed, mis huvid on ja valid ka 6ige ala. Hetkel praegused k6rgharitud tunglesid suvalt mingi ala peale ja enamustel pole aga selle teemaga elus mingit kokkupuudet. Ja nyyd nad enamus ongi selverites, s22stukates ja muudes sellistes kohtades tool.
Myyrimeestest r22kides. Kui oled hea mees, saad nor firmasse, kus v2hegi ausalt makstakse ja tood on siis teenid k6vasti yle keskmise.

Jah aga ma räägin seda et kas sa tahad seda tööd teha kuni pensionini? Ja kas kui oled 50 sa jaksad nii palju tööd teha et sind eelistataks noorematele? Mis sa siis teed.
Muidu arvan sinuga samamoodi. Hirmus palju on neid "eneseotsijaid" , kes katsetavad muudkui erinevates koolides igasugu jama õppides.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.09.2013 17:48 
Kasutaja avatar

Kes ei thaks vanast peast niisama jalgu kiigutada. Aga igayks ei saa olla ylemus. Iga ylemus tahab omale 10, 20 vb 100 ametimeest, arvuta nyyd ise.
Toomehe jaoks on siiski parim ylemus selline, kes on ise selle sama ala peal, olnud samal pulgal. Need koolipingist tulnud teoreetikud on yks paras si...t. sry

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.09.2013 17:57 
Kasutaja avatar

Järgmine kord kui arsti juurde lähed vms, siis ütle neile ka seda :D
Ja miks sa ütled et ülikoolist teoreetikud tulevad? Ma ei ole veel näinud et ülikoolis inimestel käsi maha raiutakse vms. Arvad et kui midagi teha oskad, ja ülikooli lähed, siis enam ei oska ja oled teoreetik? TTK-s kus mina käisin olime koguaeg näppupidi asja kallal. Vb jah rohkem asju tehakse ära arvutiga, ja mitte kuvaldaga aga sellegipoolest. Kui ehitusprojekteerija projekteerib maja ja kirjutab projekti kuhu ja miks ja millest ja mis mõõtudega näiteks mingi sein on, on selle kandejõud jms välja arvutanud jms, siis tahad öelda et see müüriladuja, kes etteantud materjalist ja etteandud mõõtude järgi selle seina püsti paneb, on kõvem mees kui projekteerija, sest tal on kellu käes?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.09.2013 18:00 
Kasutaja avatar

talon kirjutas:
K6rgkoolide kohapealt ytleks nii, et peale keskat tasuks minna toole m6neks aastaks ja siis juba n2ed, mis huvid on ja valid ka 6ige ala.

Jutus on tugev iva.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.09.2013 18:05 
Kasutaja avatar

kalle kirjutas:
Järgmine kord kui arsti juurde lähed vms, siis ütle neile ka seda :D
Ja miks sa ütled et ülikoolist teoreetikud tulevad? Ma ei ole veel näinud et ülikoolis inimestel käsi maha raiutakse vms. Arvad et kui midagi teha oskad, ja ülikooli lähed, siis enam ei oska ja oled teoreetik? TTK-s kus mina käisin olime koguaeg näppupidi asja kallal. Vb jah rohkem asju tehakse ära arvutiga, ja mitte kuvaldaga aga sellegipoolest. Kui ehitusprojekteerija projekteerib maja ja kirjutab projekti kuhu ja miks ja millest ja mis mõõtudega näiteks mingi sein on, on selle kandejõud jms välja arvutanud jms, siis tahad öelda et see müüriladuja, kes etteantud materjalist ja etteandud mõõtude järgi selle seina püsti paneb, on kõvem mees kui projekteerija, sest tal on kellu käes?

Mina pole oelnud, et keegi on kellegist k6vem mees. Tahan oelda, et reaalsuses ei ole asjad nii nagu nad paberil ja koolipingis on. Ja need praktikad on pigem selle jaoks, et saad aimu, millega yldse tegemist on. Ma puutun kokku igap2evaselt selliste inimestega. T2pselt sama seis on toompeal. Paberi peal on asjad ilusad aga inimestelt ei kysi keegi , kas/kuidas on.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.09.2013 18:12 

Jutu kokkuvõtteks öelda Kivipallur Jürto häälega:

"Kes tahaaaaab teeeeeeenida, seeee teeeeeeenib."

Ehk siis kui tahtmine olemas ja eesmärgid paika sead ja selle poole kõigest väest pürgid, siis ka tippu jõuad. Ja nii on ja ümber seda lükata pole võimalik.

Ja juhtus täna see, et sügis on vist kätte jõudnud :err

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.09.2013 19:55 

Aular kirjutas:
majanduskriizz kirjutas:
Kolgiti vahemikus 9-14 sept minu autot, mis seisis ka juhuslikult minu hoovis. :waah Ja muidugi on terve kere ka suuri riste täis ja piki kere jooksevad mõnusad kraabitud triibud. Probleem on aga selles, et pätid 10 aastased. Mendil pole nendega midagi teha ja ise karistamine ka kasu ei too. Seekord on aga lõksud üles pandud täpselt politsei soovituste järgi, et kui nad peaks uuesti tulema saab vähemalt natuke mingit karistust ametlikult neile määrata. :twisted:
http://i740.photobucket.com/albums/xx43 ... AG0642.jpg

Mis moodi ei saa midagi teha ? Politsei võtab vanemad vastutusele ja makstakse kõik kahju kinni.

Just äsja oli juhus kui hommikul laiutasid kellegi jalajäljed üle terve auto. Tagaluuk, katus, esiklaas ja kapott ära kriibitud. Tegin avalduse. Õhtul koju jõudes nägin oma silmaga kui üks tatt hüppas paar kohta eemal ühe auto kapotile ja mind nähes hüppas minema sealt. Sain kratist kinni, tunnistas üles minu autol käimise ja muud vägiteod, kosside talla muster klappis 100% jne. Kutsusin miilitsad. Sel ajal, kuni patrull ilmus, tekkis mingi kamp jõmpsikaid ligidusse ja paar täiskasvanut. Kõik sibulad (k.a kapoti tatikas). Kogunenud kamp oli kursis tüübi eluga ja vägitegudega (näiteks natuke ennem kapotil vallatlemist oli mingile väiksele tüdrukule tugevasti kolakat andnud, väidetavalt mitu kehtivat avaldust vägivallatsemise kohta jne). Vanemad pidavat pohuistid olema.
Hiljem oli uurijale väitnud, et minu autol pole käinud ja ei tea sellest midagi (kuigi kohapeal tunnistas kõik üles nii mulle kui ka kohale tulnud patrullile) ning vanemad olid veel takka kiitnud, et nende poeg küll sellist jama ei korralda.
Kahjud hinnati 1400eur peale.
Täna tuli politseist otsus, et kuna tüüp on 10a ja oma vanuse tõttu on süüdimatu vms. ning tekitatud kahju on väheväärtuslik siis seetõttu on menetlus lõpetatuks loetud.

Lõpus oli rida, et kohtuvälise kokkuleppena on mul õigus tekitatud kahju hüvitamist vanematel nõuda kuid kui nad ei ole hüvitamisega nõus siis võin tsiviilkohtusse pöörduda.

Uurija andis mulle juba menetluse käigus mõista, et ega sealt luuavarrest mingit pauku küll tulemas ei ole ja soovitas läbi kindlustuse asi jonksu ajada.

Kui ma nüüd kinnipidamise käigus oleks näiteks tüübil liiga kõvasti käest kinni haaranud (a'la sinikad vms) siis saaks mina koheselt mingi pasarahe omale kaela (õnneks piisas kurja häälega karjumisest ja tüüp jäi paigale).

Vot sellised toredad pätisõbralikud seadused on meie riigis :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.09.2013 20:28 
Kasutaja avatar

oskaja kirjutas:
Aular kirjutas:
majanduskriizz kirjutas:
Kolgiti vahemikus 9-14 sept minu autot, mis seisis ka juhuslikult minu hoovis. :waah Ja muidugi on terve kere ka suuri riste täis ja piki kere jooksevad mõnusad kraabitud triibud. Probleem on aga selles, et pätid 10 aastased. Mendil pole nendega midagi teha ja ise karistamine ka kasu ei too. Seekord on aga lõksud üles pandud täpselt politsei soovituste järgi, et kui nad peaks uuesti tulema saab vähemalt natuke mingit karistust ametlikult neile määrata. :twisted:

Mis moodi ei saa midagi teha ? Politsei võtab vanemad vastutusele ja makstakse kõik kahju kinni.

Just äsja oli juhus kui hommikul laiutasid kellegi jalajäljed üle terve auto. Tagaluuk, katus, esiklaas ja kapott ära kriibitud. Tegin avalduse. Õhtul koju jõudes nägin oma silmaga kui üks tatt hüppas paar kohta eemal ühe auto kapotile ja mind nähes hüppas minema sealt. PIKK TEKST EDASI.)

Tean omast kogemusest kui maja juures ~7-8 aastane poisinolk hüppas 4-5 auto katused sisse, ja mitte nii , et natuke oleks hüpanud vaid ikka nii , et partidel oleks mõnus sulistada peale vihma olnud.
Vanemad olid poisil joodikud ja elasid riigi toe pealt. Minu vanemate auto kahjuks hinnati krooni aeg peaaegu 40 krooni + sinna juurde veel teised autod nii et summa tuli kokku ikka väga suur. Uurimine kestis pea pool aastat ja lõpuks tuli ka sarnane kiri , et nii noor ja ei tea veel mis teeb bla bla bla. Meie andsime edasi asja tsiviilkohtusse ja lõpuks maksis linnavalitus poole kahjust kinni ja kohtutäituri kaudu sai ajapikku ka selle teise poole kätte.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.09.2013 20:33 

keegi siin samas teemas vist kunagi. Mitte väga ammu. Rääkis mingit imeretsepti, mida vee sisse segada, et sellega kurku kuristada ja maru hästi pidi ravima. Ei midagi keerulist pold seal, aga ei tule meelde, mis peale soola sinna veel panema pidi. Äkki keegi tuletab meelde.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.09.2013 20:45 
Kasutaja avatar

soola, soodat ja paar tilka joodi. toimis küll omal paar päeva tagasi
E: soola panin teisele täiele pisema lusika täie, siis polnud väga hull. soovitatud kaks oli ikka elurõve küll

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.09.2013 21:17 

Meresoola ikka tavalise asemel on arstid soovitanud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.09.2013 21:30 

Ronny kirjutas:
soola, soodat ja paar tilka joodi. toimis küll omal paar päeva tagasi
E: soola panin teisele täiele pisema lusika täie, siis polnud väga hull. soovitatud kaks oli ikka elurõve küll

Tänud! Joodi ei leidnud kodust. aga soola ja soodat toppisin ikka hunnikutega vee sisse. Midagi nii soolast pole ma varem maitsnud, aga ehk on tolku. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.09.2013 21:54 
Kasutaja avatar

oskaja kirjutas:
Aular kirjutas:
majanduskriizz kirjutas:

Just äsja oli juhus kui hommikul laiutasid kellegi jalajäljed üle terve auto. Tagaluuk, katus, esiklaas ja kapott ära kriibitud. Tegin avalduse. Õhtul koju jõudes nägin oma silmaga kui üks tatt hüppas paar kohta eemal ühe auto kapotile ja mind nähes hüppas minema sealt. Sain kratist kinni, tunnistas üles minu autol käi.............asi jonksu ajada.

Kui ma nüüd kinnipidamise käigus oleks näiteks tüübil liiga kõvasti käest kinni haaranud (a'la sinikad vms) siis saaks mina koheselt mingi pasarahe omale kaela (õnneks piisas kurja häälega karjumisest ja tüüp jäi paigale).

Vot sellised toredad pätisõbralikud seadused on meie riigis :)

Nüüd tead, järgimine kord politseid ei kutsu. Ühekorra tatile korralikult koha kättenäitad, siis teab. Koeraga on samamoodi, laseb nurka, pistad ninapidi sisse, lõpuks õpib ära!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.09.2013 22:04 
Kasutaja avatar

MartinD kirjutas:
Dunno, kõrgkooli läbimine loob ikka teised eeldused. Ma ise olen juba teise ametikohapeal kus tõonäoliselt ei ole antud haridus sobiv. Küll aga sain alguses hairudsejärgse ameti peale, seal näitasin paar aastat üles tahet tööd teha ja tekkis mingi väike imidz vms mis uued võimalused tõi.

Juba preagu hakkab haridus oluliseks muutuma. Vaadake näiteks IT sektorit, haridus või omandamisel pea igal pool nõutud. Alles hiljuti jäi silma töökuulutus kus otsiti suht lihtsale andmepangale administraatorit - baas on ostetud teenus, liidestusjunnid on valmis kirjutatud. Admin peaks sisuliselt tegema vahepeal servictele resetti ja mõne SQL süntaksi valmis kribama - ühesõnaga suvaline jõmm kes vähegi viitsib süveneda saab hakkama. Ühesõnaga palk hea ja töö suht lihtne. Aga vot ilma IT alase või omandamisel oleva hariduseta pühi süü puhtass.

Milleks nõutakse paberit? Sellega on tõendatud, et oled piisavalt kohusetundlik ja oled saanud tööalase sissejuhatuse. Ega ülikool ei õpeta kuidas äri teha, ülikool annab teadmised alustest.
Teiseks põhjuseks miks paberit nõuda on ka väga lihtne. Kui seda ei nõuaks, siis võiks igaüks tulla ja öelda, et oskab. Kellel on aga aega, raha ja võimalusi riskida inimesega kellel ei ole paberit... tõenduseks ainult oma sõnad!?
Need inimesed leiavad töö läbi oma andekuse ja tutvuste!
Ehitustöö on seda lihtsam, sest kui hakkama ei saa, siis segu peab ikka keegi tassima. Mis on imelikku 50-60 aastaselt müüri laduda? Ma ennem laoks müüri kui istuks kontoris 8 tundi. Sama hea kui teha kusagil tehases liinitööd. IT on ka tore ala, kuid mida ütlevas silmad 60-70 aastaselt?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.09.2013 22:06 
Kasutaja avatar

ghozt kirjutas:
Kurk valutab, neelata ei saa. Nõme sügis.

Sama siin.Ja täiesti lambist hakkas peale lõunat.Ainuke asi mis valudeta alla läheb on vesi.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 12795 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 612, 613, 614, 615, 616, 617, 618 ... 853  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis