Aular kirjutas:
majanduskriizz kirjutas:
Kolgiti vahemikus 9-14 sept minu autot, mis seisis ka juhuslikult minu hoovis.

Ja muidugi on terve kere ka suuri riste täis ja piki kere jooksevad mõnusad kraabitud triibud. Probleem on aga selles, et pätid 10 aastased. Mendil pole nendega midagi teha ja ise karistamine ka kasu ei too. Seekord on aga lõksud üles pandud täpselt politsei soovituste järgi, et kui nad peaks uuesti tulema saab vähemalt natuke mingit karistust ametlikult neile määrata.
http://i740.photobucket.com/albums/xx43 ... AG0642.jpgMis moodi ei saa midagi teha ? Politsei võtab vanemad vastutusele ja makstakse kõik kahju kinni.
Just äsja oli juhus kui hommikul laiutasid kellegi jalajäljed üle terve auto. Tagaluuk, katus, esiklaas ja kapott ära kriibitud. Tegin avalduse. Õhtul koju jõudes nägin oma silmaga kui üks tatt hüppas paar kohta eemal ühe auto kapotile ja mind nähes hüppas minema sealt. Sain kratist kinni, tunnistas üles minu autol käimise ja muud vägiteod, kosside talla muster klappis 100% jne. Kutsusin miilitsad. Sel ajal, kuni patrull ilmus, tekkis mingi kamp jõmpsikaid ligidusse ja paar täiskasvanut. Kõik sibulad (k.a kapoti tatikas). Kogunenud kamp oli kursis tüübi eluga ja vägitegudega (näiteks natuke ennem kapotil vallatlemist oli mingile väiksele tüdrukule tugevasti kolakat andnud, väidetavalt mitu kehtivat avaldust vägivallatsemise kohta jne). Vanemad pidavat pohuistid olema.
Hiljem oli uurijale väitnud, et minu autol pole käinud ja ei tea sellest midagi (kuigi kohapeal tunnistas kõik üles nii mulle kui ka kohale tulnud patrullile) ning vanemad olid veel takka kiitnud, et nende poeg küll sellist jama ei korralda.
Kahjud hinnati 1400eur peale.
Täna tuli politseist otsus, et kuna tüüp on 10a ja oma vanuse tõttu on süüdimatu vms. ning tekitatud kahju on väheväärtuslik siis seetõttu on menetlus lõpetatuks loetud.
Lõpus oli rida, et kohtuvälise kokkuleppena on mul õigus tekitatud kahju hüvitamist vanematel nõuda kuid kui nad ei ole hüvitamisega nõus siis võin tsiviilkohtusse pöörduda.
Uurija andis mulle juba menetluse käigus mõista, et ega sealt luuavarrest mingit pauku küll tulemas ei ole ja soovitas läbi kindlustuse asi jonksu ajada.
Kui ma nüüd kinnipidamise käigus oleks näiteks tüübil liiga kõvasti käest kinni haaranud (a'la sinikad vms) siis saaks mina koheselt mingi pasarahe omale kaela (õnneks piisas kurja häälega karjumisest ja tüüp jäi paigale).
Vot sellised toredad pätisõbralikud seadused on meie riigis