Vaatan, et Poolakad eriti palju tahtma hakanud.
1) Eelmise aasta märtsis peeti kohe peale kiirteemaksu punkti kinni (seal parkla / WC äkki) - kotiti üldse kõiki transiitnumbriga masinaid. Ühesõnaga oli mul täitmata Saksamaa ajutine tehniline pass, samuti kindlustuse paberitele auto andmed kirjutamata ja tulekustutit ka polnud. Väidetavalt iga rikkumine umbes 50 eurot. Ühesõnaga natuke arutamist, et ikka slottides on vaja trahv kohapeal ära maksta ja pean nendega koos nüüd mingisse asulasse automaadi juurde sõitma. Seletasin siis, et niigi juba hiline kellaaeg ja tõesti tahaks edasi liikuda ja mul mingit paberit pole vaja. Lõppes 15 euroga. Pärast veel uurisid, et nemad kuulnud, et Eestist käivad paljud Soome tööle ja kas ikka on nii. Arvatavasti täna juba mõne meie "ehitaja" kolleegid

.
2) Eelmise aasta mai, samuti vahetult enne Varssavit (kiirtee polnud veel valmis) miskis 50 alas äkki üle 80 või sinna kanti. Kusjuures ma juba vaatasin et asula läbi ja vajutasin. Sõber veel pärast küsis, et kas ma siis ei näinud et vastutulijad vilgutasid. Ju ma siis olin oma mõtetes kuskil. Ühesõnaga 40 eurot ja sõit võis jätkuda.
3) Aastaid mingi 4-5 tagasi äkki 50 alas 72 äkki või midagi sellist oli 360 Eesti krooni ametlikult. Pidin küll koos nendega automaadi juurde sõitma. Ehk 100 zlotti vist. Mingid leedu numbritega kreeklased või vastupidi said üle 80 eest 150. Aga noh seal oli vähe teine teema, et filmiti ja maha võeti hiljem. Viidi mind kõik tagasi videot vaatama jne. Kusjuures hea oli see, et kuna seal oli kaamera asukoht, milles tomtom hoiatas, siis võtsin korra hoo maha, aga 55kw diisel ei kiirendanud rohkem. Tookord sai enamus külasid 100+ läbi tuldud.
Eks huvitavaid juhtumeid ole teisigi olnud. Korra tulin mingi Läti kaubiku taga 130-ga. Nägin küll, et vastassuunas bussikas on eravärvide insignia, mis neil siis kasutada oli, aga Lätlasest välja ei tee ja miks minagi siis pidurdama peaks. 1km eemal linnas visati lätlasele sau ette, aga kuna ma arvasin et mul klotsid läbi ja pidurdasin käiguga, siis ma olin tal sisuliselt tagastanges kinni. See hetk kui mööda põikasin ja ment mind nägi üritas veel ette hüppata, aga ma olin temast juba sisuliselt möödas selleks ajaks. Minust ta sinna jäi

. Kaubikus oli neil juba niigi rahvast vormistamas.
No ja siis veel üks selline juhus.
http://aqaris.ee/asjad/ment.mov (28 Mb, võtab aega veits). Vaatasin et kutt oli a la rolleriga (kusjuures vist oligi, sest lugesin kuskil et jalka ajaks osteti neile) ja ei lasknud ennast häirida. Igatahes järgi kedagi ei tulnud. Kusjuures algul juba hakkas rolleri poole jalutama, aga siis vist vaatas hopa pidev joon