Ja katalüsaatoriga on see teema, et kuna neid ostetakse kokku, siis keegi ei hakka sulle neid mõne euro eest ära loovutama. Siis küsidki kokkuostja hind + veel natuke katet. Poest 60 euro eest said sa kindlasti mingi universaalse, mille kohta siin mitmed väitnud et järgmiseks ülevaatuseks on jälle näitajad paigast, ehk võid iga aasta uue osta. Ja neid ei taha isegi kokkuostjad tasuta vastu võtta sisuliselt.
Teine teema on see, et palju ühe detaili saamiseks vaeva ja aega peab kulutama. Mul endal võrdutõmmitsaid näiteks ei ole, aga ühe teise foorumi kasutaja jättis enda omad kunagi minu kätte mingiks ajaks, et tahab vedrusid saada. Olgem ausad, vähemalt nendega oli seda kruttimist seal ajaliselt üksjagu (narrega vändates). Kui sa ikka ühe vedru/amordi peale a la tund aega ära kulutad, siis ei ole ju seda juppi lõpuks 5 euroga müüa ka, samahasti võib kohe prügikasti visata. Lisaks hoiustamine ja muu selline. Mul viimasel ajal enda jupitad autod ongi kuusakoskisse veerenud, pole viitsinud üldse neid detaile ära kiskuda, sest kes see ikka sillaosasid kasutatult ostab. Ülel A6 C5-l sai sild kõik laiali lammutatud, aga pole keegi huvitunud.
Esiklaas muidugi on üks selline kasutatud detail, mida ka uskumatult palju küsitakse. Esiteks on äravõtmine parajalt tüütu tegevus, kui vaja tervelt kätte saada, aga noh pigem ma ei saa aru töö mahtu arvestades (kui vahetada lasta), siis point on vana ja kulunud klaasi ette toppida. Muidugi samal ajal jälle eeldatakse, et selle peab ala 15 euroga kätte saama.
Samas eks kasutatud amordist 20 on võib-olla veits palju jah, aga minuarust on silladetailide kasutatult ostmine siiski tööde maksumust (jah ka enda aeg maksab ju midagi kui ise teha) suht pointless.
Igasugu puruks asjad, mida väidetakse terved olema (a la stanged jne) on muidugi nõme. Mina olen katkised asjad alati kohe prügimäele viinud, kui just mingi väike muljumine pole. Need olen ka pildistanud üles ja pildid ette saatnud (kui peaks tahtma transaga kuskile mujale).
Aga et päris OT poleks, siis ei oli ka au kahe teemaarenduse tegelasega suhelda. Esimene neist helistas reede õhtul ja tahtis laupäeval peale lõunat vaatama tulla autot. Tulin siis seetõttu hommikul selle autoga omi asju toimetama, et kui helistab, siis saab koha kokku leppida. Olin just linna saanud kui helistas teine, et tahaks mu teist autot vaatama tulla. Leppisin kokku, et teen mõned asjad ära ja paari tunni pärast helistan tagasi. Härra veel rääkis Inglise keeles, aga kes teab kust või mis ta päriselt oli, igal juhul pärast vahetatud SMSides oli see Inglise keel ikka rohkem kui vigane. Ühesõnaga paari tunni pärast hakkasin siis uuesti linna teise otsa sõitma ja helistasin talle, et kas ikka on veel huviline. Ja ikka on, ja kui pakkusin välja et saame siis tunni pärast kokku hakkas mingist kohast jahuma, et leppisime ju seal kokku. Ütlesin et minuga pole ta midagi kokku leppinud ja siis tuli välja, et vaatab mingit veel. Küsisin veelkord kas ta siis on ikkagi minu oma vaatamisest huvitatud ja kas ikka tahab osta. Tema endiselt jah tahan neid autosid vaadata ja siis osta, leppisime veel +2h pakutud ajast. Pool tunnikest enne tuli sõnum, et ma ostsin auto ära ja ei tule. Päris vähe ei visanud kospu üle maksa, ma jätsin kõik oma planeeritud tegevused ära ja tulin koju, et saan minna autot näitama. Öelnud siis kohe, et ma vaatan selle ära ja kui meeldib teen kaupa, kui ei siis lepime kokku sinu auto vaatamise, aga ei tema korduvalt raiub, et tahan ikka vaatama tulla jne. Loomulikult ei helistanud ka reedel helistanud tegelane. Helista siis kasvõi kui sa huvitatud pole samuti. Ma oleks siis hommikupoolikul läinud kohe teise autoga linna, oli niikuinii plaanis seda seest natuke tolmuimejaga veel üle käia, oleks saanud vähemalt seda kohe näitama minna.
Selle Ingliskeelse tilganäppija telefon võib siia ju vabalt üles panna, siis järgine kord keegi enne tehingut googeldab, siis vähemalt on aimu, et selle mehe jutt ei maksa midagi (või ka uus tööandja või miskit sellist). Igatahes number 56169047 / 56 169 047 / 5616 9047. Ise ta küll SMSis teatas, et tal jumala savi, kui kuskile tilganäppijate teemasse ta numbri panen, sest temal ju "I just buy me a car dont care". Ehk siis tema Inglise keele kvaliteet

.