jeekim kirjutas:
Nüüd jah leedust auto tood pead eesti proovidega järgi minema.Kuna autodokid võivad olla näiteks saksa omad aga ark võtab transiitide järgi kohe päritolumaa.Veider süsteem ikka.Eks kehvem jah natu müüa.Aga need tilkurid, kes luubi,magneti ja läbisõidu mehed on, neile nagunii suht raske midagi müüa. Minu arust kui auto juba Eestis olnud 5 aastat ,siis ka üldjuhul juba tuunitud varjandid autodest.Igal pool omad meistrimehed timmivad(kipsikate,nipukete,teibi jne) tuuninguga.
Fluid kirjutas:
Nagu ma ütlesin, siis minul on ükskõik kust ta pärit on aga sa näed ju ise ka, mis nutt ja hala foorumite ostuabi teemades kui juba mingi stange vahe või suunatuli paigast ära on. Kui siis mõni peaks veel avastama, et Leedust pärit on.... Ma sellepärast küsin, et mingit kinnisvara ka soetada ei tahaks, mida keegi ära ei julge osta tänu meie "ära saa tünni" kampaaniatele

Nüüd ajad küll mingit jama. Ilmselgelt võtab ARK päritolumaaks ikka auto eelmise passi, ehk kus ta viimati arvel oli. Kui just transiitide saamiseks teda Leedus arvele ei võeta, siis küll läheb päritoluks ikkagi see riik, kus viimane normaalne pass. Samas jah ei oska vaielda, äkki Leedus siis ikkagi läheb täitsa Leedu registrisse see masin, Saksas saad ju ajutise passi ja originaal jääb ka sulle (eelmise omaniku andmetega, teh passi saamiseks ütled ainult Saksa ARKs vin koodi - osades pole sedagi vaja, muud auto andmed ei huvita kedagi ja pead ise ära täitma tühjad väljad). Transiitnumbreid küll ARK-s keegi ei küsi, kui pakkuma ei lähe, nii et selle järgi küll päritolumaad ei võeta. Mina pole viimased aastad küll ühtegi dokumenti peale Saksa originaalpassi ja ostu-müügi lepingu andnud. Kõik transiitnumbrid ja ajutised passid jätan endale.
Aga tulles tagasi Leedu juurde, siis tõesti jah eks nad toovad mujalt ka korralike, aga enamus on siiski mingi laksuga. Kui Saksas mõnda autorekkat näed ja avariilised peal, siis enamus on ikkagi Leedu autod, mõned Poola omad ka. Imlselgelt töötab tootmine ikka täisvõimsusel.