Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 07.05.2025 21:16

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Foorumi reeglid

Palume kõikidel kellel on Lugejate autode all oma topic teha pealkiri selliseks:
Auto tootja, mark, aasta, omaniku foorumi nimi.
Näiteks: Audi S4 96a Audimees
Teema ei tohi sisaldada automüüki! Selle jaoks on eraldi alafoorum.

Auto teema peab olema sisukas, ning rangelt soovitatav on lisada ka pildid autost!
Ei ole põnev lugeda teemat -> Mul on audi S4, sinine. Lahe pill on.

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 791 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 53  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: VW Passat B5 1,9 TDI 81kw. ´98a. / ..lk15 -Andres003-
PostitusPostitatud: 19.03.2014 19:38 
Kasutaja avatar

Daaa, automaati ja kahemassilist hooratast manuaalil ei anna nagu võrrelda!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.03.2014 19:41 
Kasutaja avatar

81kw pole ju pumppihusti ja esisilla remondikomplekti hinnaga hirmutatakse, kuigi kasutaja tanel pakub juba ammu norm hinnaga neid. See pumppihustite jura on ka suht tüütu tõesti igas teemas, arvestades nende autode kogust Eestis, siis loomulikult mõnega on probleeme, aga % koguarvust ikka väike.
..hp.., enne laguneb see automaatkast seal otsas ära kui hooratas. Näinud neid hulgim, millel kast läbi, alles paar nädalat tagasi sai üks B5.5 automaadist manuaaliks tehtud. Kas mitte kasutaja ivo ise just 1000 euri kasti ei matnud. Paari kastiveaga autot mäletan veel lähiajal müügis olnud olevat.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.03.2014 20:44 

dellu kirjutas:
81kw pole ju pumppihusti ja esisilla remondikomplekti hinnaga hirmutatakse, kuigi kasutaja tanel pakub juba ammu norm hinnaga neid. See pumppihustite jura on ka suht tüütu tõesti igas teemas, arvestades nende autode kogust Eestis, siis loomulikult mõnega on probleeme, aga % koguarvust ikka väike.
..hp.., enne laguneb see automaatkast seal otsas ära kui hooratas. Näinud neid hulgim, millel kast läbi, alles paar nädalat tagasi sai üks B5.5 automaadist manuaaliks tehtud. Kas mitte kasutaja ivo ise just 1000 euri kasti ei matnud. Paari kastiveaga autot mäletan veel lähiajal müügis olnud olevat.

Sai maetud jah.
Tahtsin küsida, et kuidas see automaat manuaaliks tegemine läks ? Oli kerge vahetus või pidi palju ümber tegema ning mis summa kanti selline asi jäi ?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.03.2014 20:59 

1vo kirjutas:
dellu kirjutas:

Sai maetud jah.
Tahtsin küsida, et kuidas see automaat manuaaliks tegemine läks ? Oli kerge vahetus või pidi palju ümber tegema ning mis summa kanti selline asi jäi ?

Samamoodi mingi 1k kanti kogutegemine koos kasti ja jutuga.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.03.2014 21:20 
Kasutaja avatar

nrgchris kirjutas:
1vo kirjutas:
dellu kirjutas:

Sai maetud jah.

Summat ei hakka avaldama, kuna see mul selline hobitegevus ju, ehk ise tegin ja kuskilt teenust ei ostnud. Suures plaanis vast 1k ikka kokku küll ei tule, aga oleneb mis hinnaga jupid kätte saab, minul oli doonor kõrval.
Suuremad kulud on siis jah kast, poolteljed, üks kastikronsa, kuna automaadi sild on teine, muidugi lisaks hooratas, sidur jne. Siis muidugi natuke elektritööd, et starter taas tööle saada ja ka muidugi diagnostikaseaded, et moodulid ringi progeda. Ajakuluks pakuks nii 45-50h (puhtalt selle ühe auto tegemine), doonor tuleb lisaks. Doonoriga läks seekord nii õnneks, et sai kaks autot sõitma, kuna leidsin ühe mootoririkkega auto ka veel.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.03.2014 22:46 

dellu kirjutas:
nrgchris kirjutas:
1vo kirjutas:
dellu kirjutas:

Sai maetud jah.

Summat ei hakka avaldama, kuna see mul selline hobitegevus ju, ehk ise tegin ja kuskilt teenust ei ostnud. Suures plaanis vast 1k ikka kokku küll ei tule, aga oleneb mis hinnaga jupid kätte saab, minul oli doonor kõrval.
Suuremad kulud on siis jah kast, poolteljed, üks kastikronsa, kuna automaadi sild on teine, muidugi lisaks hooratas, sidur jne. Siis muidugi natuke elektritööd, et starter taas tööle saada ja ka muidugi diagnostikaseaded, et moodulid ringi progeda. Ajakuluks pakuks nii 45-50h (puhtalt selle ühe auto tegemine), doonor tuleb lisaks. Doonoriga läks seekord nii õnneks, et sai kaks autot sõitma, kuna leidsin ühe mootoririkkega auto ka veel.

Küsisin, sest soovitati ka et äkki odavam manuaaliks teha. Aga nagu välja tuleb siis vist ikka ei oleks.
Aga kuidas spidoplokis selle lahendasid, et automaadil näidab ju käike seal. Vahetasid lihtsalt ära spidoka ?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.03.2014 23:02 
Kasutaja avatar

Kui kodeerida Can Gateway manuaaliks kaob armatuurist tähtede meri ära. Samuti muidugi vaja ka mootoriaju, ABS ja niiedasi ringi õpetada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.03.2014 07:46 
Kasutaja avatar

Aastaid 3 tagasi kui omasin B5,5 passatit 6se manuaal kastiga hakkas tollel differ logisema sees ja äkilisel kiirendamisel vibrat tegema. Sai uuritud lammaritest teist kasti ja igalpool öeldi hinnaks 1000eurot. Eks praeguseks ajaks on see hind mõnevõrra langenud. Kuigi B6 manuaal kasti eest küsivad ikka veel lammutuses (vähemalt Tartu omades) 1200eur.

Nüüd kui pane sinna veel 400eurot sidurikomplekti raha otsa ja pluss veel tööraha siis ei saa see automaadist manuaaliks tegemine kuidagi ära tasuda.
Muidugi kui doonorauto on kõrval ja ise teed siis on teine jutt.

Mina olen ikkagi nüüd suuna võtnud, et ühtegi uuemat autot ma enam manuaal kastiga ei osta. uute autode hoorattad ja sidurid on lihtsalt niipalju nõrgad, et selle jamaga ei viitsi tegeleda enam.
Lihtsam on automaat kastiga pilli Lätti remonti vedada ja sealt 2 aastane garantii saada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.03.2014 09:42 
Kasutaja avatar

Veidi ulme on see delllu jutt. Kast 50-75, pedaalibox ja siduri ajam 25, Kasutatud sidur ja hooratas miski 50, muud pudinad 50.

Mõni vend müüb osadeks masinat teeks pakkumise kogu mudrule, mis vaja läheb 100-150€. Kahemassilise hooratta keevitaks kokku, või uuriks sinna mõne bensuka hooratta?j Muu oleks vaid oma töö ja vaev. Max 200€ - automaatkasti viiks pärast kokkuostu.

Kellaplokis üleliigsed ledid kangutaks välja ja starteri blokeering on ka ainult kaks juhet kokku. Aga ega see progemine ka suurtmiskit ei maksa, igal teisel külajorsil on kaabel olemas ja 5-10€.

Muidugi kui viia kuhugi autoparanduskohta sis juba töötundide arvelt tuleb esimene autohind kokku või kui jupid Dellult osta siis tuleb teine veel otsa.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.03.2014 09:43 
Kasutaja avatar

Noo see oli vast aastaid kolm tagasi ka ja arvatavasti oli auto väärtus siis ka teine, mitte nagu täna 3st allapoole. 6-ne kast muidugi haruldasem ka natuke, eriti Passatil, aga ikkagi ei usu ma et väga üle 400 kast maksaks. Pigem tavaline kast ikkagi isegi võiks odavam olla, 4vedune tõesti võib tõrts kallim osta (krooni ajal näiteks sain mina umbes 10a vana auto kasti 6000 krooni lammarist). Tänaseks on neid kindlasti juba hulgim lammutatud, lihtsalt tuleb otsida ja uurida. Kui ma ühte käigukasti kronsat otsisin, siis oli auto24s neid kuulutusi kõvasti, kahjuks kirjadele enamus ei vasta, õnneks selgus et Forssis oli ka kohapeal olemas ja hind väga hea, ei usu et kasutatut palju odavamalt oleks saanud. Vist oli mingi 28 eurot äkki, arvestades et samade kastide teise tüübi käppa eest maksin 1,5a tagasi pea 80 eurot (on kahte tüüpi käppasid, nüüd on mul neid nn 80seid muidugi hulgim üle, aga seda mida vaja polnud ikka).

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.03.2014 09:55 
Kasutaja avatar

Ulme tundub hetkel killeri jutt. 50 euroga passati kasti sa ei saa ka tänasel päeval mitte.
Ja no hooratta kokku keevitamine :kill mitte et see võimatu oleks aga ikkagi.

Ja elu on näidanud, et golf4 on viimane auto millel hakkab tavaline hooratas kahemassilise asemel normaalselt toimima.
Kasutatud 2massilise hooratta ja siduri sai eelmise nädala seisuga lammutusest 150euri eest.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.03.2014 10:14 
Kasutaja avatar

Sa oledki ju kuskil traktori peal ja ajad seal rasket raha siberis kokku , sul on poh. Peaasi et saab ruttu maksku mis maksab.

B5 kerele kasti ei saa või siduri komplekt maksab 150 , siis on juba mõtekam mõni üle kuudi käind või kottis mootoriga pill osta tervena. Jupid maha osad müüki ja ülejäänd kaalule. Pakun välja, et saab 0€ kuluga ka.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.03.2014 10:39 
Kasutaja avatar

Killer666 kirjutas:
Veidi ulme on see delllu jutt. Kast 50-75, pedaalibox ja siduri ajam 25, Kasutatud sidur ja hooratas miski 50, muud pudinad 50.

Mõni vend müüb osadeks masinat teeks pakkumise kogu mudrule, mis vaja läheb 100-150€. Kahemassilise hooratta keevitaks kokku, või uuriks sinna mõne bensuka hooratta?j Muu oleks vaid oma töö ja vaev. Max 200€ - automaatkasti viiks pärast kokkuostu.

Kellaplokis üleliigsed ledid kangutaks välja ja starteri blokeering on ka ainult kaks juhet kokku. Aga ega see progemine ka suurtmiskit ei maksa, igal teisel külajorsil on kaabel olemas ja 5-10€.

Muidugi kui viia kuhugi autoparanduskohta sis juba töötundide arvelt tuleb esimene autohind kokku või kui jupid Dellult osta siis tuleb teine veel otsa.

Mis minu jutt siin ulme oli? Mina pole ju ühtegi numbrit välja öelnud, selle 1000 eurot käis välja ju hoopis teine kasutaja.
Aga pigem on tõesti ulme sinu numbrid. 50 eurot kast? B4 kasti ei saa isegi sellise hinnaga, alla 150 pole ma vist küll ühtegi kasti ära müünud. Võimalik et mul siis ostjatega jopanud :). Pedaalid saab isegi odavamalt, tegelikult vaja ainult sidurit ja pikemat pulka mille peal ta istub, silindrit muidugi ka. Mina sain muidugi mõlemad pedaalid ostetud, aga ei viitsinud pidurit küll maha kiskuda, sai pedaali natuke vähendatud. Ma polegi väitnud, et näiteks kaablitöö kallis on, ma panin kirja protsessid mis seal teha tuleb ja mida vaja (iseasi kas esimest korda kaablit käes hoidja need protsessid välja mõtleb, isegi pidin korra natuke googeldama, et ABSi ajut muuta, tahab ühte kontrollkoodi saada). Ma pakuks et siit jäi veel puudu starter. Lisaks käiguhoovastik, käigukanginupp, nahk. See vast mahuks ja sinu muud asjad hulka. Hooratas sidur sulle ka vaevalt keegi 50ga annab. Nagu juba enne ka mainisin, siis sillad on aut ja man erinevad, on vaja ka ühte kastikronsat V6 kasti küljest ja neid on kahte tüüpi kogu kastuvalikus (üks on Forssis uuena 30 kanti, teine 80 - kui mul endal viimast vaja oli, siis polnud üheski lammaris saada ja ostsin tutika). Puhtalt juppidele vast mingi 400+ läheb igal juhul kui väga hästi otsida.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.03.2014 11:21 
Kasutaja avatar

400+ saab juba rikkega passati. Rihm puruks näiteks.

See ongi selline lammutuse poliitika. Pakud neile näiteks roostes aga muidu rahuldavas korras c5 pakuvad 400€, tahad kõrgsurvepumpa osta küsivad 400€.

Teed siin igas teemas maha rondiärikaid, aga ega sul endal ju mingit muud vahet polegi kui et tõmbad juppideks ja lõppkokkuv6ttes saad veel rohkem pappi.

Ma ütlen kuidas ja mis raha eest mina teeks. Kui pappi on siis telli forsist.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.03.2014 12:28 
Kasutaja avatar

Kui suur tõenäosus on, et leiad kuskilt kohe samasuguse mootoririkkega või avariilise sama auto? See on ikka vähetõenäoline ju. Loomulikult nii on hea ja lihtne. Mina toon jah doonori kõrvale ja ülejäävad jupid saab realiseerida, kuna ilmselgelt ühekaupa neid juppe taga ajades läheks asi kallimaks.
Ja kus teemas ma sul rondiärikaid olen maha teinud? Autorahaks.ee valetajate kohta jah ei näe põhjust neid takka kiita, aga muud nagu küll ei meenu.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 791 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 53  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis