Marto, sellest võiksid ikka juba aru saanud olla, et enamus ei ole sellised nagu sina. Igapäevaselt tööle, poodi, lasteaeda ja koju sõitmise masinas ei ole "tümm" mitte kusagilt otsast tähtis. Ma panen raadio tööle ainult selleks, et händsfree toimiks ja Kuku raadiot kuulata. Samuti ei ole tähtis see 190 kw kiirendus, rääkimata männikul jääraja kündmisest, pigem ootan ja loodan, et päeva keskmine kütusekulu jääb alla 6 sajale. Sul muu elu puudub ja elad autos. 99% maa elanikest omab vähe mõistlikumaid harrastusi

Mul sõprusringkonnast 10 inimest jõudsid oma tavalised autod Leafide vastu vahetada, kuniks veel toetust sai autode ostmiseks ning ma ei jaksa ära kiruda, et tookord ise seda liigutust ei teinud.
Üks sõbranna on nüüd aastaga sõitnud 16 000 km ning ta laeb autot eranditult ainult kodus. Igakuises elektriarves auto laadimisest juurde tekkinud kulu praktiliselt ei märkagi, arvestasid siin just, et võibolla paarkümmend eurot kuus on auto laadimise peale kulunud. Muide, aastaga ei ole aku oma mahutavusest veel ühtegi protsenti kaotanud (esinduse andmed) ning ega ka praktikas suurt midagi ei tunne. Enne sõitis populaarse linnamaasturiga ning igakuiselt säästetud raha eest veetis terve detsembri palmi all.
Keskmine inimene sõidab autoga kuni 15 000 km aastas. Kui tekib pere ja kindel 8-17 töö, siis on üsna raske rohkem koguda ka. Ainus häda ongi see, et kortermajas elades ei ole seda kusagil mõistlikult võimalik laadida ega hoida. Aga kui on oma garaaz või eramaja, siis ei paku isegi gaasiautod täna mõistlikku alternatiivi elektriautodele.
Ja lõppkokkuvõttes on isegi need sotsiaaltöötajate mitsud täiesti normaalsed pillid punktist A punkti B liikumiseks. Tööl teen iga võimaliku sõidu elektriautoga ja seda näikse harrastavat ka kõik kolleegid. Tõsi, kaugemale minekuks on ikkagi sisepölemismootoriga autot vaja, aga selleks, et 5 korda aastas Tartus või Narvas käia, ei viitsi küll iga päev tööle seda suurt diiselautot vedada. Leafiga käisime suvel mitu korda Pärnus rannas. Selleks, et kesklinnast pärnusse sõita, ei pea isegi elektri säästmisega tegelema. Pärnus auto laadija külge kuniks ise rannas või pitsat söömas ja pärast muretult tagasi ka.
Ehk siis see, et sinu elustiiliga ei sobi, ei tähenda, et auto mõtetu on. Saad vanemaks, siis ei paku ka see linnavahel peenestamine ja paarutamine mingit pinget.
Muide, "üks neist igapäevastest joonele panemistest" mõne nädala eest olin söbra R golfiga mina. Ainus asi oli see, et ma märkasin seda "reissimist" alles siis, kui sa kõrval putkestasid. Minu eesmärk oli lihtsalt rahulikult muu rivi ette kiirendada ja rida vahetada vasakpöördeks ning ausalt, joonele panek oli viimane mõte peas selle telefonikõne kõrvale. kui sina kõrval esimest käiku piirikusse kräunutasid. Ehk siis kui paljud üldse üritavad reissida? Natuke on hale see joonele panemine.
Kui finants kannataks, siis ei mõtleks mitte sekunditki ja ostaks pere ainukeseks autoks Tesla

tervitab,
Uku