Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 09.05.2025 00:35

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Foorumi reeglid

Palume kõikidel kellel on Lugejate autode all oma topic teha pealkiri selliseks:
Auto tootja, mark, aasta, omaniku foorumi nimi.
Näiteks: Audi S4 96a Audimees
Teema ei tohi sisaldada automüüki! Selle jaoks on eraldi alafoorum.

Auto teema peab olema sisukas, ning rangelt soovitatav on lisada ka pildid autost!
Ei ole põnev lugeda teemat -> Mul on audi S4, sinine. Lahe pill on.

Tee uus teema Vasta teemale  [ 281 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 19  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: VW e-Up 60kw 2015 Muri
PostitusPostitatud: 01.02.2015 18:57 

3000km jämedalt 60€
Liising ja kasko 145€
Kindlustus tuli päris suur, kuna esimene auto tema nimel.. 130€ aasta
Aasta hooldus ca 25€

Ja ole mureta, auto kasutaja seda foorumit ei loe.

Edit: super tank sul, kui ei lagune veel.
Arvesta ikka varuosad ja asjad ka sisse, mille arvelt iga kuu rahakotti kergendama pead. Pluss hooldused.

Viimati muutis Muri, 01.02.2015 19:09, muudetud 2 korda kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.02.2015 19:17 
Kasutaja avatar

3000 km kuus on päris korralik läbisõit kah,enamus ei sõida niipalju.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.02.2015 20:59 
Kasutaja avatar

Elektriauto on inimesele kel on väiksed sõidud ja lühikesed, täiesti ideaalne valik.

Ja selliseid inimesi on väga palju,mõelgem ikka mastaapsemalt,kui mingi mõttetu eesti. Siin on ju maailma mõttes umbes 2 valgusfoori ja 4 inimest kokku.

Mujale kulub ikka neid autosid ära.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.02.2015 21:13 

Inferno kirjutas:
Elektriauto on inimesele kel on väiksed sõidud ja lühikesed, täiesti ideaalne valik.

Tööpäeva läbisõit jääb sinna 60km kanti, õhtul saab veel teise ringi teha ja lapsed trenni viia.

Üheks autoks on võibolla keeruline, pere teiseks autoks ideaalne.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.02.2015 22:53 

Marto
Kui tahad võrrelda elektriautot ja oma foresteri kulusid siis too oma kulud ikka ausalt välja:
See jutt, et 70.- 10000km ainult. (peale õlivahetuse muud hooldust ei tee?!)
Puksid, stabikad, rattalaager, veovõll, töö....ei ole mõtet arvestada.....bs jutt sul.
Lisa nüüd oma väidetavale 370.-le see ainuke 10000 hooldus õlivahetus + puksid, rattalaager jne.

Filtreid, küünlaid, muid vedelikke, rääkimatta subaru rihmavahetus jms, neid ei pea tegema ju?!

NB!
Mul leafis oluliselt parem muusika kui su foresteris, muusika lisamine ei vähenda läbisõitu tajutavalt.
Sellest kumma autoga linnas mugavam sõita on ärme palun hakka vaidlema :)
Olen lisaks muuduele autodele ka paari subarut omanud.

Peace.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.02.2015 23:15 

Marto, sellest võiksid ikka juba aru saanud olla, et enamus ei ole sellised nagu sina. Igapäevaselt tööle, poodi, lasteaeda ja koju sõitmise masinas ei ole "tümm" mitte kusagilt otsast tähtis. Ma panen raadio tööle ainult selleks, et händsfree toimiks ja Kuku raadiot kuulata. Samuti ei ole tähtis see 190 kw kiirendus, rääkimata männikul jääraja kündmisest, pigem ootan ja loodan, et päeva keskmine kütusekulu jääb alla 6 sajale. Sul muu elu puudub ja elad autos. 99% maa elanikest omab vähe mõistlikumaid harrastusi :)

Mul sõprusringkonnast 10 inimest jõudsid oma tavalised autod Leafide vastu vahetada, kuniks veel toetust sai autode ostmiseks ning ma ei jaksa ära kiruda, et tookord ise seda liigutust ei teinud.

Üks sõbranna on nüüd aastaga sõitnud 16 000 km ning ta laeb autot eranditult ainult kodus. Igakuises elektriarves auto laadimisest juurde tekkinud kulu praktiliselt ei märkagi, arvestasid siin just, et võibolla paarkümmend eurot kuus on auto laadimise peale kulunud. Muide, aastaga ei ole aku oma mahutavusest veel ühtegi protsenti kaotanud (esinduse andmed) ning ega ka praktikas suurt midagi ei tunne. Enne sõitis populaarse linnamaasturiga ning igakuiselt säästetud raha eest veetis terve detsembri palmi all.

Keskmine inimene sõidab autoga kuni 15 000 km aastas. Kui tekib pere ja kindel 8-17 töö, siis on üsna raske rohkem koguda ka. Ainus häda ongi see, et kortermajas elades ei ole seda kusagil mõistlikult võimalik laadida ega hoida. Aga kui on oma garaaz või eramaja, siis ei paku isegi gaasiautod täna mõistlikku alternatiivi elektriautodele.

Ja lõppkokkuvõttes on isegi need sotsiaaltöötajate mitsud täiesti normaalsed pillid punktist A punkti B liikumiseks. Tööl teen iga võimaliku sõidu elektriautoga ja seda näikse harrastavat ka kõik kolleegid. Tõsi, kaugemale minekuks on ikkagi sisepölemismootoriga autot vaja, aga selleks, et 5 korda aastas Tartus või Narvas käia, ei viitsi küll iga päev tööle seda suurt diiselautot vedada. Leafiga käisime suvel mitu korda Pärnus rannas. Selleks, et kesklinnast pärnusse sõita, ei pea isegi elektri säästmisega tegelema. Pärnus auto laadija külge kuniks ise rannas või pitsat söömas ja pärast muretult tagasi ka.

Ehk siis see, et sinu elustiiliga ei sobi, ei tähenda, et auto mõtetu on. Saad vanemaks, siis ei paku ka see linnavahel peenestamine ja paarutamine mingit pinget.

Muide, "üks neist igapäevastest joonele panemistest" mõne nädala eest olin söbra R golfiga mina. Ainus asi oli see, et ma märkasin seda "reissimist" alles siis, kui sa kõrval putkestasid. Minu eesmärk oli lihtsalt rahulikult muu rivi ette kiirendada ja rida vahetada vasakpöördeks ning ausalt, joonele panek oli viimane mõte peas selle telefonikõne kõrvale. kui sina kõrval esimest käiku piirikusse kräunutasid. Ehk siis kui paljud üldse üritavad reissida? Natuke on hale see joonele panemine.

Kui finants kannataks, siis ei mõtleks mitte sekunditki ja ostaks pere ainukeseks autoks Tesla :)

tervitab,
Uku

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.02.2015 23:40 
Kasutaja avatar

Ulmabakhanaal kirjutas:
Marto, sellest võiksid ikka juba aru saanud olla, et enamus ei ole sellised nagu sina. Igapäevaselt tööle, poodi, lasteaeda ja koju sõitmise masinas ei ole "tümm" mitte kusagilt otsast tähtis. Ma panen raadio tööle ainult selleks, et händsfree toimiks ja Kuku raadiot kuulata. Samuti ei ole tähtis see 190 kw kiirendus, rääkimata männikul jääraja kündmisest, pigem ootan ja loodan, et päeva keskmine kütusekulu jääb alla 6 sajale. Sul muu elu puudub ja elad autos. 99% maa elanikest omab vähe mõistlikumaid harrastusi :)

Sorry, et Muri teemat solgin, aga mulle tekitas see lõik natuke küsimusi. Ma sõidan aastas 40tkm - kas mul ei olegi siis elu? Ei ole ennast veel autos elamas leidnud ja "muu elu" on mul vägagi aktiivne, julgen isegi väita, et põnevam, kui tööle-koju-lasteaeda-konsumisse.

Teiseks, tegemist on streetrace nimelise foorumiga, seega kõik inimesed, kes ei kuula Kuku raadiot ja pea tähtsaks kütusekulu alla 6l/100km kohta, küsivad ilmselgelt küsimusi kiirendusvõime, heli parendamise jms. kohta.

Mingit vaidlust selle üle, milline elustiil on õige(m) algatada ei taha/viitsi.

17:24 TEH (mobiil) diisel tanklas juba 0.799
17:24 TEH (mobiil) liiga rott juba diisliga sõita

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.02.2015 23:43 
Kasutaja avatar

Elektriauto on kindlasti mõnus, kuid siiski luksusese hetkel. Võrrelda Foresteri e-Up väikeautoga on ka natuke.... Kui suur õigustus on omada elektrilist väikeautot, kui see maksab tavalisest e-Up-ist 10tuh eurot rohkem!? Kredexi puhul loomulikult lugu teine aga seda enam ei ole.
Läbisõidust ei hakka kirjutama. Ostuvalik tehakse ikka sellejärgi mida vaja on.
Tesla on loomulikult üldse teisest puust aga samas ka hind. 100 000 tuh eurot kiire auto eest.... Mh, kui raha ei ole, siis on hea unistada sellest autost. See summa olemas oleks... Väga suure tõenäosusega kaaluks selles hinnaklassis teisi valikuid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.02.2015 07:55 

Huvitav on see, et isegi uutesse korterelamute parklatesse ei planeerita laadimiskohti ega nende rajamise valmidust.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.02.2015 13:08 
Kasutaja avatar

I am sorry aga linnast Keila kaudu Laagrisse sõitmine lihtsalt "igavusest" on suhteliselt sad ja selliseid lambiotsi ei saa nimetada ju "õhust kilometraasiks" :uhoh

Teemasse.

Loomulikult unistab enamus elektriauto omanike Teslast aga kuna see on võrreldes teiste elektrimasinatega ikkagi totaalselt ulmelises hinnaklassis (loe: kaheksast viieni tööd tegeva tavainimese jaoks, kellel 100 000 juuroga targemat ka teha kui auto osta), ei olegi muud alternatiivi kui hetkel müütavad masinad.
Oleks ja poleks on vahvad tegelased aga kui elu tooks mulle korteri asemele maja, ei kahtleks sekunditki, et töölkäimiseks on sedasorti riistapuu ainuõige valik.
Veel mõistlikum on vaid jalgratas - saab õllekõhtu ka väiksemaks.

PS!
Üsna pea jõuab müüki ka e-Golf. Kahjuks täpselt aasta aega liiga hilja, sest ka see hakkab maksma joptvõimatt ja pool peale ka.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.02.2015 13:26 

Elan ise kortermajas ja minuga samas majas elav elektriauto fanatt lasi maja külge panna oma laadimise asjanduse. Niiet saab küll kortermajas ka omada elektriautot.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.02.2015 13:32 
Kasutaja avatar

Xen0n kirjutas:
Elan ise kortermajas ja minuga samas majas elav elektriauto fanatt lasi maja külge panna oma laadimise asjanduse. Niiet saab küll kortermajas ka omada elektriautot.

Olen isegi selle peale mõelnud (küll defa ja calixi ühendamiseks) aga ei kujuta ettegi, mismoodi see protsess välja näeks.
On küll pisem korterelamu kuid ei ole kindlaid parkimiskohti. Seega võin ma oma posti sinna ju ehitada aga tõenäosus, et iga kord selle posti juurde parkima saan on kaduvväike.

Lisaks arvan ma, et isegi Saue ei ole piisavalt inimlik linn ja jäävad sealgi võõrad asjad inimloomadele ette.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.02.2015 13:38 

jOnts kirjutas:
Xen0n kirjutas:

Olen isegi selle peale mõelnud (küll defa ja calixi ühendamiseks) aga ei kujuta ettegi, mismoodi see protsess välja näeks.
On küll pisem korterelamu kuid ei ole kindlaid parkimiskohti. Seega võin ma oma posti sinna ju ehitada aga tõenäosus, et iga kord selle posti juurde parkima saan on kaduvväike.

Lisaks arvan ma, et isegi Saue ei ole piisavalt inimlik linn ja jäävad sealgi võõrad asjad inimloomadele ette.

No temal on nii, et maja küljes on väike elektrikilp ja seal küljes on elektriauto laadimise silt. Mitte keegi peale tema sinna ei pargi ja siiani pole keegi lõhkumas ka käinud. Elan mustamäel...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.02.2015 13:45 
Kasutaja avatar

Huvitav kuidas vaadatakse neid kes enda elektriautosid maja alustes garaazides laevad nö ühispistikust. Kulu läheb ju majapeale :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.02.2015 14:33 

Lihtne lahendus on ju lukuga elektrikapp. Mis puutub "salaja" laadimisse.. kus tegijaid, seal nägijaid. See võit pole suur, mille nimel oma nime mustata :)

E-golfi vaatasime ka.. meie masin oleks maksnud 38tuhat, aga kuna läks kiireks paberimajandusega, loobusime.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 281 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 19  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis