Mul tuli pannkookide isu.
Kuna pannkoogijahuga neid teha on umbes sama raske ja huvitav kui kukesuppi, siis teen ikka ise taigna, saab palju parem.
Kõige pealt lao lauale välja kõik asjad, mida vaja läheb: jahu, piim, munad ja suhkur. Paras aeg ka sügavkülmast maasika toormoos välja tõsta ja sulama panna.

Löö kaussi munad segamini, kolm on enamasti paras kogus. Viska juurde piim (mingi alla 0,5L veits) ja tunde järgi tasapisi jahu. Taigen peaks ikka vedel jääma, vedelam kui keefir. Otsi mingi hea asi segamiseks ja anna käele valu.
Taipa, et soola, vanillisuhkrut ja võid läheb ka vaja. Pane need lauale, tee nendest ka pilti ning pane või mikrosse sulama, umbes 25 grammi on küllalt.

Kalla nüüdseks ilusti segatud taignale juurde suhkur, sool, või ja vanillisuhkur. Otsusta, kas tahad teha magusaid või soolaseid pannkooke. Mulle meeldivad magusad, nii et ma panin umbes 3 supilusikat suhkrut ja 1 teelusika soola ja vanillisuhkrut. Sega veel kõik läbi, et ei oleks mingeid tükke ja näeks ilusa vedela taigna moodi välja.

Pane pann kuuma. Kui on hea pann, ei ole vaja õli sinna juurde panna, taigna sisse sai nagunii võid. Kui pannile meeldib asju enda külge jätta, siis pane iga paari koogi tagant väike surakas. Kui pann on kuum, kalla tainast nii palju peale, et panni kallutades valguks see õhukese kihina üle panni.

Kui ääred hakkavad pruuniks minema, hakka paaniliselt pannilabidat või midagi taolist otsima. Saa viimasel hetkel jaole ning keera kook osavalt ümber. Küpseta teiselt poolt sama pruuniks, teine pool küpseb enamasti kiiremini.

Küpsenud pannkook viska taldrikule ja korda küpsetusprotsessi seni, kuni taigent jätkub. Kookide vahele võid visata suhkrut, võid, kaneeli või misiganes meele järgi on.
Esimene kook läheb tavaliselt aia taha. Saadud õnnetu nätsakas on paras ära süüa ja vajadusel lisada taignale soola ja/või suhkrut. Kui kook pannil keerates katki tahab minna, on ilmselt jahu liiga vähe. Pane natuke juurde.

Söö millega meeldib, mina sõin maasikamoosi ja kohupiimaga. Kui oleks banaani olnud, oleks neid ka peale visanud. 9 pannkooki tuli minu kogusest.
Järgmiseks tehke Tom Kha suppi.
Söödikute edetabel:
Jopakoll - 2
kelu- 2
Muri - 1
mx7k - 1
Offline - 1
Raghza - 1
Skewp - 2
SpikeBMW - 1
superior - 1
toe - 1