Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 15.05.2025 08:23

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]




Tee uus teema Vasta teemale  [ 12898 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 736, 737, 738, 739, 740, 741, 742 ... 860  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 19.08.2015 10:55 

Liitunud: 07.02.2007 22:27
Postitusi: 3096
Asukoht: Tartu
Nõges on toores ja leht, puu ikka loomulikult kuiv ja lisaks suitsule ka kütab, äärmisel juhul niisutatud.Eriti hea õnne korral leiab ka kadakat, mida peetakse parimaks üldse. See jäi täpsustamata jah, et 10 minutit intensiivset suitsu on lõppviimistlus e. siis toorest nõgest, õunalehte või mida leidub.

_________________
"Pumba õigetesse juhtmetesse süüte andmisel tuleb õrnalt voolu, seda sai keelega proovitud aga ilmselt pole piisav..."


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 19.08.2015 11:50 

Liitunud: 14.02.2015 22:26
Postitusi: 103
on keegi mööda sõitnud ja proovinud ?

koht on küll valitud imelik aga mine tea.

http://www.virumaateataja.ee/3269015/as ... -ameerikat


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 19.08.2015 15:59 

Liitunud: 15.08.2007 21:25
Postitusi: 792
20 minutit peale ahjust võtmist. Üks restitäis, kus olid tooni jagu pruunimad, nendele aeti ahjust tulles juba hambad sisse.
Pilt

Igaljuhul esialgu tundub, et sai kõige kümnesse pandud, täitsa pekkis kui head :D. Poest suitsukana ei osta küll mitte kunagi enam.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 19.08.2015 16:02 

Liitunud: 21.03.2014 01:41
Postitusi: 334
Asukoht: Tallinn
Mis tahes enda suitsutatud produkt on ikka alati maitsvam.

_________________
Range Rover Sport 3.0 180KW 2011a, Volvo 745 GL Estate 2.3 85KW 1990a


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 21.08.2015 16:59 
Kasutaja avatar

Liitunud: 18.02.2012 22:30
Postitusi: 2412
Käisin ka selles mägedepoja Apetiit Grillis mustakivi teel Prisma juures.
Ütleks, et see 2 ja kopikatega euri eest on kebab (ljulja) lavašis väga okei värgents. Lisaks mingi 3€ juustupallid (vb nats palju selle eest, et need lihtsalt fritüüri visata ja kuumaks lasta) ja sai väga okei kõhutäie. Maitsev oli ka.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 21.08.2015 20:01 

Liitunud: 28.08.2011 18:38
Postitusi: 308
Eile sai mustamäe pirosmanis käidud, väga hea.

Täna uulits, pihv oli minu arust täelik saast võrreldes eelnevate kordadega, way overdone


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 21.08.2015 20:40 
Kasutaja avatar

Liitunud: 28.11.2010 13:16
Postitusi: 1345
MeelisV kirjutas:
on keegi mööda sõitnud ja proovinud ?

koht on küll valitud imelik aga mine tea.

http://www.virumaateataja.ee/3269015/as ... -ameerikat

Minu maitse järgi on iga suvaline rakvere läga burx parem kui seal pakutavad.Ise võtsin sealt valikust deluxe burgeri, maksin viieka ja selle raha eest oli ainus hea asi see ,et pihv oli tehtud kohapeal hakklihast ,see küpsetati ka nii kuivaks ,et käis suus ringi ,salatit oli tõsine näputäis ja kaste vähe sellest ,et see oli suvaline poe burxi kaste oli sellega ka koonerdatud kokkuvõtteks kuiv maitsetu burger ja pettund mina ,aga äkki selline ongi Ameerika.

_________________
Ma olin täna lepo all jälle ,täna pool päeva .


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 22.08.2015 14:28 

Liitunud: 03.02.2005 19:00
Postitusi: 262
Suvel tehtud suitsukana taastas mu usu kanalihasse üldiselt. Supermarketites müüdav liha ja munad on pikka aega olnud ikka eriline kräpp võrreldes vabalt ringi räuskavate tegelastega. Suitsu läksid laiatarbe kanad ja lõpptulemus oli väga mahlane ja hea. Maitseks ainult soola ning kuivalt ca 2h sisse hõõrutud. Rippusid vesivanni kohal.
Kuivsoolaga jääb soolasus küll ebaühtlasem, aga soolvette läheb ainult vahest sealiha(see läheb ka enamasti kuivsoola). Soolvesi on lihtne, aga seal ligunenud kala on ikkagi tuimem kui ilma soolata ahjus käinu. Kaladest saavad suuremad eelnevalt tunde järgi soolaga üle sügatud, aga tavaline ahven, lest ja räim lähevad ahju ilma soolata. Kõige parem on ikkagi pärast suitsu kuumale kalale jämedam sool peale ja puhta rätiku alla mõneks hetkeks tõmbama. Samuti on täiesti normaalne praktika lisada suitsukalale söömise käigus soola. Valad alustaldrikule sellist pooljämedat soola ning sealt näpuga puistad. Näppudega kala laiali lammutades ja soola näppides tekib selline sümbioos, et kala on kogu aeg parajalt soolane. Jood kõrvale maitse järgi õlunaadi või sööd Hiiu pagarite saia/leiba(gurmaan laseb Evelinilvesel omale veelgi kräpivabama küpsetada).
Marinaadid ja maitsestamine enne suitsu on omaette teema. Klassikaline suitsutatud tavaar ongi maitsestatud suitsu ja soolaga(võibolla kalale mõni tillioks ka juurde visatud) ning süües midagi muud sinna lisandiks ei taha.
Parim suits tuleb tegelikult ikkagi vanakooli puudega köetavast pikast ahjust, kus tavaar ripub puust kastis. Seal ei lähe midagi hauduma ega tõrva liiga ära ning suitsumaitse on võrreldes metallkirstudega selline mõnus ja toidu enda maitset täiendav. Metallist kalossigakütmise ahjude juures peab kala korralikult kuivaks saama, laastu õigel ajal vahetama ja temperatuuri jälgima. Saab väga hea kraami, aga see on lihtsalt erinev pikas ahjus tehtust.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 22.08.2015 16:11 
Kasutaja avatar

Liitunud: 28.11.2010 13:16
Postitusi: 1345
FlammablE kirjutas:
Suvel tehtud suitsukana taastas mu usu kanalihasse üldiselt. Supermarketites müüdav liha ja munad on pikka aega olnud ikka eriline kräpp võrreldes vabalt ringi räuskavate tegelastega. Suitsu läksid laiatarbe kanad ja lõpptulemus oli väga mahl
Marinaadid ja maitsestamine enne suitsu on omaette teema. Klassikaline suitsutatud tavaar ongi 0 suitsu ja soolaga(võibolla kalale mõni tillioks ka juurde visatud) ning süües midagi muud sinna lisandiks ei taha.
Parim suits tuleb tegelikult ikkagi vanakooli puudega köetavast pikast ahjust, kus tavaar ripub puust kastis. Seal ei lähe midagi hauduma ega tõrva liiga ära ning suitsumaitse on võrreldes metallkirstudega selline mõnus ja toidu enda maitset täiendav. Metallist kalossigakütmise ahjude juures peab kala korralikult kuivaks saama, laastu õigel ajal vahetama ja temperatuuri jälgima. Saab väga hea kraami, aga see on lihtsalt erinev pikas ahjus tehtust.

Sinu jutuga seoses tuli mulle meelde lapsepõlve maitsed .Meil maal oli tehtud suitsuahi umbes nii: niiöelda tulekolde osaks oli pikk metallist seaküna ja selle otsas tavaliste kartulikottidega vooderdatud ca1,5 m kõrge puust kast .Kana mis sealt ahjust tuli oli ikka tõesti maitsev ,vahest tegime niiöelda tellimusena küla peale ja täiesti tavaline oli see ,et tuli juurde teha kuna kana söödi enne pidustuste algust ära.

_________________
Ma olin täna lepo all jälle ,täna pool päeva .


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 23.08.2015 02:03 

Liitunud: 03.02.2005 19:00
Postitusi: 262
Võibolla maitsed muutuvad, aga üldse ma mäletan mingitest vanadest headest aegadest, et kana maitses ka muul moel tehtuna paremini kui tänapäevased laiatarbe elukad. Võibolla oli farmis mõni aken või lasi katus läbi, mis tänaseks päevaks on ära parandatud. Muidugi rohi oli ka rohelisem ja või kollasem...
Aga soovitus kõigile gurmaanidele- sebige kusagilt õigeid kanamunasid. Mõne tuttava tädi käest, kes kusagil maapiirkonnas neid enda lõbuks peab. Keskmine poemunade peal kasvanud linnalaps saab südari :kill


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 23.08.2015 09:11 
Kasutaja avatar

Liitunud: 18.02.2012 22:30
Postitusi: 2412
FlammablE kirjutas:
Aga soovitus kõigile gurmaanidele- sebige kusagilt õigeid kanamunasid. Mõne tuttava tädi käest, kes kusagil maapiirkonnas neid enda lõbuks peab. Keskmine poemunade peal kasvanud linnalaps saab südari :kill

No ei tea. Ostan nii poemune, kui toon maalt mune ja mingit maitsevahet küll pole. Vb siis on, kui jätta magedaks, aga kui soola ja pipart peale panna, maitsevad täpselt samamoodi.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 23.08.2015 09:27 
Kasutaja avatar

Liitunud: 19.05.2013 12:24
Postitusi: 460
Härjasilmasid tehes on küll vahe alati märgatav.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 23.08.2015 10:34 
Kasutaja avatar

Liitunud: 06.04.2003 00:22
Postitusi: 1923
Asukoht: Edgarlandia
kodumuna vs tallegg on vahe nagu öö ja päev...kommertsmuna on valge kollasega, kodumuna rebu on ikka tumekollane ja palju maitsekam...vbl oleneb ka kuidas kodukanad süüa saavad..aga üldiselt kui korralikult ja pääsevad ka rohumaale rohelist tuuseldama siis on munateema küll selline nagu ülal kirjeldasin.

_________________
-=Eestlane ei astu ämbrisse, eestlase jaoks on ämber jalanõu.=-


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 23.08.2015 13:55 

Liitunud: 03.02.2005 19:00
Postitusi: 262
Võibolla Irooniale on väikesed ja lahjad munad sattunud.
Teine asi on maitsetaimed. Poest saad küll potiga värsket maltsa osta, aga maitse poolest on see tihtipeale ikka väga lahja kraam. Poe tilli võib tõesti Koržetsi kombel peotäite kaupa kalale kõhtu kühveldada ilma erilise tulemuseta. Kusagil peenras väetamata ja korralikult kastmata idanenud väliselt kiduram kraam on hoopis intensiivsema maitse ja lõhnaga. Eks sort mõjutab selliseid asju ka, aga üldiselt on poes müüdavate maitsetaimede puhul eesmärgiks kiiresti lopsakas mass kätte saada.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 23.08.2015 17:12 
Kasutaja avatar

Liitunud: 11.12.2011 21:40
Postitusi: 430
McRicco kirjutas:
vbl oleneb ka kuidas kodukanad süüa saavad..aga üldiselt kui korralikult ja pääsevad ka rohumaale rohelist tuuseldama siis on munateema küll selline nagu ülal kirjeldasin.

Kana muneb nokast. Ikka hobuses*tta ja muru vaja nokkida, siis tuleb hea muna millest kannatab kooki teha.


Üles
 Profiil  
 
Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 12898 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 736, 737, 738, 739, 740, 741, 742 ... 860  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
phpbb.ee 3.0.7