FlammablE kirjutas:
Suvel tehtud suitsukana taastas mu usu kanalihasse üldiselt. Supermarketites müüdav liha ja munad on pikka aega olnud ikka eriline kräpp võrreldes vabalt ringi räuskavate tegelastega. Suitsu läksid laiatarbe kanad ja lõpptulemus oli väga mahl
Marinaadid ja maitsestamine enne suitsu on omaette teema. Klassikaline suitsutatud tavaar ongi 0 suitsu ja soolaga(võibolla kalale mõni tillioks ka juurde visatud) ning süües midagi muud sinna lisandiks ei taha.
Parim suits tuleb tegelikult ikkagi vanakooli puudega köetavast pikast ahjust, kus tavaar ripub puust kastis. Seal ei lähe midagi hauduma ega tõrva liiga ära ning suitsumaitse on võrreldes metallkirstudega selline mõnus ja toidu enda maitset täiendav. Metallist kalossigakütmise ahjude juures peab kala korralikult kuivaks saama, laastu õigel ajal vahetama ja temperatuuri jälgima. Saab väga hea kraami, aga see on lihtsalt erinev pikas ahjus tehtust.
Sinu jutuga seoses tuli mulle meelde lapsepõlve maitsed .Meil maal oli tehtud suitsuahi umbes nii: niiöelda tulekolde osaks oli pikk metallist seaküna ja selle otsas tavaliste kartulikottidega vooderdatud ca1,5 m kõrge puust kast .Kana mis sealt ahjust tuli oli ikka tõesti maitsev ,vahest tegime niiöelda tellimusena küla peale ja täiesti tavaline oli see ,et tuli juurde teha kuna kana söödi enne pidustuste algust ära.