See lubade puudumine on ammu probleemiks

. Kord käisin ise kliendile autot toomas Saksast ja sõber sättis ka end kaasa, et temal ka autot vaja. Noh kui mina lennujaamas rendikat võtsin meenus talle, et load jäid koju. Tänapäeva nn elektrooniline kontroll on harjutanud inimesed lube ju kodus hoidma. Ja nii oligi Poolas peale ühte kiirtemaksuputkat olevas väikses parkimisplatsis politsei ootamas ja oli näha, et kõik transiitidega autot korjati maha. Mina sõitsin ees ja korjati kohe parklasse. Sõber tuli samal rajal peale mind ja eks ta nägi seda. Igatahes nii kui ta raha makstud sai ja tõkkepuu tõusis, nii ta kohe kõik käigud peeneks lasi, et teine vana ei jõuaks ette joosta

. Mina sain muidugi poola härrasid toetada, kuna puudus turvavarustus (tulekustuti, tõkiskingad, apteek jne), polnud täidetud nn kindlustuse paberi välja ja saksa ajutise passi väljad. Väidetavalt iga rikkumine umbes 50 eurot trahvi, lõpus piirdusime mingi 20-30 euroga äkki ja "kviitungit" ei antud. Hakkasid ajama oma juttu, et on vaja minna linna ja seal raha välja võtta jne. Ültesin et mul kiire ja aega pole, kas kuidagi kiiremini ei saaks

. Pärast veel uurisid, et kas Eestist käib palju Soome tööle ehitajaks. Ilmselt plaanisid ka ametit vahetada, kuidas muidu sellist asja nii hästi teaks.
Teine juhtum oli umbes kuu tagasi Saksa lennujaamas rendika võtmisega. Enne meid oli ka Eestlane, lendasime läbi Riia, kellel load kodus. Oli küll lasknud skänneritud lubade koopia ka Eestist saata firma e-mailile. Aga noh bürokraatia teema, et ei saa ja kõik. Lõpuks loobuski vaidlemisest ja kuna nii meie kui tema suund oli suht ühine, siis viskasime ta umbes 150km kaugemale raudteejaama, sinna linna plaanisime ise ka sööma ja poodi minna. Muidugi ega see bürokraatia meil ka lihtsam väga polnud, autot rentisin mina, aga tasuma pidi firma. Hakkas jälle jant pihta, et ei ei, krediitkaart peab olema sama mis rentija nimi lepingus. No vaidlesime mis vaidlesime, aga ega vaielda ei olnud. Siis pärast järsku selgus, et ei no see oli tagatisraha bronniks, maksta saab nüüd järsku teise kaardiga ka. Järgmine jama oli muidugi, et arvele firma nime saada, seda teenindaja ei osanud ja lõpuks lubatigi meiliga saata.
Trahvide seisukohalt, siis viimasel ajal ilmselt natuke on siiski kallimaks läinud vast, sest kui a la 10a tagasi panid kõik 50 alast pea sama kiirusega läbi ja madallendureid maanteel oli kõvasti, siis tänaseks oleks seda nagu vähemaks jäänud. Üks 5-6a tagasi oli ametlik trahv mingi 25 üle äkki 300 krooni kanti, mingi leedukas pani 35 üle ja sai äkki mingi 500 kanti. Oli juhus kus filmiti ühes kohas ja maha võeti teises. Õnneks oli nii vähe üle tänu sellele, et just enne filmimist oli kiiruskaamera mida tomtom teavitas. Peale seda vajutasin uuesti gaasi põhja, aga Golf 3 1.9TD 55kw õnneks ei suutnud väga rohkem kiirendada.
Hakkas teema nüüd vähe huvitama ja leidsin netist:
Ületamine zlott euro trahvipunktid loal
+ 1-10 km/h 50 €12 1
+ 11-20 km/h 100 €24 2
+ 21-30 km/h 200 €48 4
+ 31-40 km/h 300 €72 6
+ 41-50 km/h 400 €96 8
+ 51 km/h(2 500 €120 10
Samuti on kirjas, et välismaalased peavad igal juhul kohapeal trahvi tasuma. Mingit meie kujul varianti ei ole, et maksad hiljem. Kohalikud pidid saama samuti nagu meil 7 päeva tähtaja. Samas kohati jäi nendest kodukatest mulje, et see võib ka mingi 2012a hinnakiri olla.