Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 21:44

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 645 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 43  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Eurotripp
PostitusPostitatud: 23.10.2015 21:03 
Kasutaja avatar

Sai ka suvel sama teed pidi Amsterdami mindud.
Jõgevalt hakkasime hommikul vara minema ja ca 11 õhtul olime Poznanis hotelli otsingul.
Selle leidsime kiirelt, kuna majutusasutusi tundus jah iga nurga peal olevat.
Kiirteeputkades sai maksta ka eurodes. Münte ei tahetud, ainult paberraha sobis :)
Saksamaalt läbisõit läheb küll libedalt jah, stabiilselt 160+ kellal ja ei saagi aru, kui juba riigipiir paistab :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.10.2015 23:04 
Kasutaja avatar

Eks igast otsasid on tehtavaid, aga üle ei soovita pingutada. Kunagi sai tuldud nii, et kui seda saksa poolset otsa alles ehitati, siis mul oli vaja ühe doonoriga seal lollust tegema hakata, mis lõppes puksiiril rehvitöökoja otsimisega ja loomulikult reede õhtul polnud palju firmasid, kes turvapolti välja võtaks (pea ilmselt eelmise omaniku käes Inglismaal). Seetõttu ei jõudnud me Varssavisse hotelli ka. Lõpuks sai enne seda kiirte algust - miski 100km piirist umbes) mõlema autoga nii 3ks tunniks magama keeratud. Mingi 5-6 paiku hakkasime edasi sõitma. See oli see aeg, kui kiirtee lõppu Varssavi pool veel ka polnud. Sealt tulime ühe jutiga Tallinnani (teine sõber jäi Pärnusse), Märjamaa - Tallinn ma ei mäleta midagi, peale selle, et kuskil kaherealisel Saue kandis ütles kaasas olnud sõber, et näe politsei möödab kiirust. Ma vaatasin korra rahulikult spido ja ütlesin, et sõidan ju niigi 80ga (talvine aeg ja 90). Rohkem Tallinnani piirini ei mäleta jälle midagi, kohale vist jõudsime mingi 1 paiku äkki. Miks sõpra rooli ei lasknud on muidugi praegu hea küsimus, aga ju ta siis kõrval ka niipalju siiski hindas, et midagi seal roolis ometi pidin tegema :). Peale seda olen ikka mõistlikult hotellid sisse planeerinud ja mitmekesi sõites pigem vahetusi teinud tihedamalt, et üks väga ära ka end ei väsitaks - tookord tulin üksi kogu tee, kuigi sõber oli kogu aja autos kaasas. Mitmekesi sõites ilmselt mõeldavam, aga tegelikult on seal ka oht. Kui päeval on niikuinii kõik üleval ja öösel pannakse rooli ikkagi see mees, kes päeval ka korralikult magada pole saanud, mis siis et roolis pole olnud. Oma esimene läbi Poola ots 9a tagasi oli samamoodi, et Berliinist hakkasime mingi 11 paiku päeval äkki tulema, kiirteest võis siis veel unistada Poolas, vähemalt suuremas osa, mõni km heal juhul oli ja sõber oli roolis. Mina olin Microsoft Autoroutega kõrval "kaardilugeja". Mingeid GPS ja asju siis ka väga ei lubanud, järgmine reis vist küll juba oli AR + GPS, ehk niipalju nägid enda asukohta, et aru saada kui valesti sõitsid. Mingit juhendamist polnud ka selles versioonis. Tagasi teemasse, kuskile a la Leedu-Läti piirini lugesin mina kaarti ja selleks ajaks oli kell äkki 4 kanti öösel. Siis lasi ta mind rooli, kuna sealt juba ilmselt väga eksimise võimalusi polnud, aga selleks ajaks olin ma ka juba piisavalt väsinud, et kuskil ikka korra juba parempoolsete ratastega kruusal ära käia ja kiviklõbina peale üles ärgata. Sõber muidugi keeras siis magama, kui üle andis. Ilmselgelt ei ole mõtet selle vahemaaga üle pingutada, et kütan ühe otsaga ära. Ilmselt mingid energiajoogid ja asjad aitavad, aga mina mingit keemiat sisse ei aja, kohvi ka ei armasta. Natuke aitab kindlasti soojenduse täitsa külma peale keeramine või suisa akna avamine, aga lõppkokkuvõttes on see ka ikkagi ajutine. Ilmselt rohkem on kasu kasvõi mõnekümneks minutiks kuskil parklas silma looja laskmisel. Poznan-Tallinn ots on praegu ilusti tehtav, olen isegi hilistel õhtutundidel sinna maabunud kodu suunal ja hommikul alustades esimesteks tundideks kodus olnud.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.10.2015 23:49 
Kasutaja avatar

Eks ta üksi oleks vist päris karm jah. Me olime kolmekesi ja keegi ikka üleval püsis.
Tagasitulles sõitsin ise Varssavist Tartu ühe jutiga, kuna sõbrad arvasid, et oleks õige aeg napsu võtta. Vähemalt tänu nende mõlale püsisin üleval ilusti :)
Hiljem avastasin, et mul pole ka lube kaasas aga õnneks kontrolliti ainult 1 kord(trahv saksa-poola piiripunkti juures kiiruse eest) ja mind siis roolis polnud. Trahvid Poolas eriti suured ei tundu vähemalt. Ei märganud enne piiripunkti 70 ala ja üle saja oli seieril ning sau ees. Olid eraautoga, sinine Passat 3,6 mootoriga :) Siis enam eurod ei sobinud, vaid pidi piiripunktis kohalikuks rahaks vahetama. Täpseid numbreid ei mäleta aga vähemalt 30 oli üle ja trahv oli vist midagi 35 eur kanti, vb pisteti lihtsalt tasku see omale :? Eestis sellise rikkumisega kiputakse juba lubade kallale.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.10.2015 08:44 
Kasutaja avatar

Kui üksi sõita, siis bensukas paar (isegi pool) tundi puhkamist aitab ikka väga hästi, aga eks see ole individuaalne. Sellise lühema peatuse tegemine on ka sõiduautojuhtide seas levinud kiirteede ääres. Seekord sai minnes sõidetud Vilnius-Brüsseli ots 21 tunniga (ca 1750km), mille sees sai tehtud 2,5 tunnine puhkepaus, Brüsselisse jõudes oleks võinud veel sõita. Poolat on mõistlik võimalusel öösel läbida, eriti seda külatee osa Leedu piirist kuni Varssavini. Poola kiirteel on kõige lihtsam pangakaardiga maksta, mingi nipiga ei küsita isegi PIN koodi.

Tõnu

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.10.2015 11:08 
Kasutaja avatar

See lubade puudumine on ammu probleemiks :). Kord käisin ise kliendile autot toomas Saksast ja sõber sättis ka end kaasa, et temal ka autot vaja. Noh kui mina lennujaamas rendikat võtsin meenus talle, et load jäid koju. Tänapäeva nn elektrooniline kontroll on harjutanud inimesed lube ju kodus hoidma. Ja nii oligi Poolas peale ühte kiirtemaksuputkat olevas väikses parkimisplatsis politsei ootamas ja oli näha, et kõik transiitidega autot korjati maha. Mina sõitsin ees ja korjati kohe parklasse. Sõber tuli samal rajal peale mind ja eks ta nägi seda. Igatahes nii kui ta raha makstud sai ja tõkkepuu tõusis, nii ta kohe kõik käigud peeneks lasi, et teine vana ei jõuaks ette joosta :). Mina sain muidugi poola härrasid toetada, kuna puudus turvavarustus (tulekustuti, tõkiskingad, apteek jne), polnud täidetud nn kindlustuse paberi välja ja saksa ajutise passi väljad. Väidetavalt iga rikkumine umbes 50 eurot trahvi, lõpus piirdusime mingi 20-30 euroga äkki ja "kviitungit" ei antud. Hakkasid ajama oma juttu, et on vaja minna linna ja seal raha välja võtta jne. Ültesin et mul kiire ja aega pole, kas kuidagi kiiremini ei saaks :). Pärast veel uurisid, et kas Eestist käib palju Soome tööle ehitajaks. Ilmselt plaanisid ka ametit vahetada, kuidas muidu sellist asja nii hästi teaks.
Teine juhtum oli umbes kuu tagasi Saksa lennujaamas rendika võtmisega. Enne meid oli ka Eestlane, lendasime läbi Riia, kellel load kodus. Oli küll lasknud skänneritud lubade koopia ka Eestist saata firma e-mailile. Aga noh bürokraatia teema, et ei saa ja kõik. Lõpuks loobuski vaidlemisest ja kuna nii meie kui tema suund oli suht ühine, siis viskasime ta umbes 150km kaugemale raudteejaama, sinna linna plaanisime ise ka sööma ja poodi minna. Muidugi ega see bürokraatia meil ka lihtsam väga polnud, autot rentisin mina, aga tasuma pidi firma. Hakkas jälle jant pihta, et ei ei, krediitkaart peab olema sama mis rentija nimi lepingus. No vaidlesime mis vaidlesime, aga ega vaielda ei olnud. Siis pärast järsku selgus, et ei no see oli tagatisraha bronniks, maksta saab nüüd järsku teise kaardiga ka. Järgmine jama oli muidugi, et arvele firma nime saada, seda teenindaja ei osanud ja lõpuks lubatigi meiliga saata.
Trahvide seisukohalt, siis viimasel ajal ilmselt natuke on siiski kallimaks läinud vast, sest kui a la 10a tagasi panid kõik 50 alast pea sama kiirusega läbi ja madallendureid maanteel oli kõvasti, siis tänaseks oleks seda nagu vähemaks jäänud. Üks 5-6a tagasi oli ametlik trahv mingi 25 üle äkki 300 krooni kanti, mingi leedukas pani 35 üle ja sai äkki mingi 500 kanti. Oli juhus kus filmiti ühes kohas ja maha võeti teises. Õnneks oli nii vähe üle tänu sellele, et just enne filmimist oli kiiruskaamera mida tomtom teavitas. Peale seda vajutasin uuesti gaasi põhja, aga Golf 3 1.9TD 55kw õnneks ei suutnud väga rohkem kiirendada.
Hakkas teema nüüd vähe huvitama ja leidsin netist:
Ületamine zlott euro trahvipunktid loal
+ 1-10 km/h 50 €12 1
+ 11-20 km/h 100 €24 2
+ 21-30 km/h 200 €48 4
+ 31-40 km/h 300 €72 6
+ 41-50 km/h 400 €96 8
+ 51 km/h(2 500 €120 10
Samuti on kirjas, et välismaalased peavad igal juhul kohapeal trahvi tasuma. Mingit meie kujul varianti ei ole, et maksad hiljem. Kohalikud pidid saama samuti nagu meil 7 päeva tähtaja. Samas kohati jäi nendest kodukatest mulje, et see võib ka mingi 2012a hinnakiri olla.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.10.2015 16:12 
Kasutaja avatar

Kui plaan paariks nädalaks Saksa jääda, kui tähtis see Feinstaubplakette kleeps on?

http://m.tallinn.diplo.de/Vertretung/ta ... tzone.html

eBays see kleeps 4euri

http://vi.raptor.ebaydesc.com/ws/eBayIS ... 5865095575

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.10.2015 02:43 

Poolas saab paljudes kohtades ka sulas Eurides maksta. Annavad tagasi lihtsalt zlotte. Ka kiirteel. Sõita kannatab seal kenasti 200+, aga kultuur on selline, et peab ikka jälgima, et mõni 130-150kmh veniv lammas ette ei keeraks.
Saksamaa-Tallinn võib olla ok tripp ja võib ka täiega katastroofiks kujuneda. Vahe on suuresti selles, mis kellaajal ja nädalapäeval kusagil olla. Poola ja Leedu võiks öösel planeerida. Varssavist siiapoole annab enamikel lõikudel ikka tunda, kui sattuda mingile rumalale kellaajale või nädalapäevale. Kohati on maanteed näiteks ohutussaari või muid huvitavaid takistusi täis topitud, mis teevad möödasõidud eriti elamusterohkeks :kill

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.10.2015 09:59 
Kasutaja avatar

FlammablE kirjutas:
Poolas saab paljudes kohtades ka sulas Eurides maksta. Annavad tagasi lihtsalt zlotte. Ka kiirteel. Sõita kannatab seal kenasti 200+, aga kultuur on selline, et peab ikka jälgima, et mõni 130-150kmh veniv lammas ette ei keeraks.
Saksamaa-Tallinn võib olla ok tripp ja võib ka täiega katastroofiks kujuneda. Vahe on suuresti selles, mis kellaajal ja nädalapäeval kusagil olla. Poola ja Leedu võiks öösel planeerida. Varssavist siiapoole annab enamikel lõikudel ikka tunda, kui sattuda mingile rumalale kellaajale või nädalapäevale. Kohati on maanteed näiteks ohutussaari või muid huvitavaid takistusi täis topitud, mis teevad möödasõidud eriti elamusterohkeks :kill

No ise plaanin kolmap hommikul liikuma hakata ja neljap õhtuks tahaks kohale jõuda. Ööbimine Poolas.

Poola kiirteedel kiiruseid ei mõõdeta, et nii julgelt lasta võib?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.10.2015 12:29 
Kasutaja avatar

No suurematel kiirteedel on 140 lubatud. Mida sa ikka enam seal mõõdad. Neid 200 mehi on suht üksikuid ikka

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.10.2015 20:01 
Kasutaja avatar

Karmid eurotripid siin rahval. 200+ kiirused, soovitavalt öösel ja 130-150 liiguvad lambad. :D Loodan, et teiega samal ajal reisile ei satu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.10.2015 20:27 

kuinpoolaw ise juba 140-150 sõita siis selle 500km peale kymmekond tykki ikka 200+mööda lendavad...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.10.2015 22:21 
Kasutaja avatar

Ühel hetkel saabub mõistlikkuse piir, kusmaalt auto liialt kütet rüüpama hakkab, aga kui 140kmh nkn lubatud, siis 160kmh kruisile ja jõuab ikka üsna väledalt kuhu vaja.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.10.2015 22:46 

uzzac kirjutas:
Ühel hetkel saabub mõistlikkuse piir, kusmaalt auto liialt kütet rüüpama hakkab, aga kui 140kmh nkn lubatud, siis 160kmh kruisile ja jõuab ikka üsna väledalt kuhu vaja.

mul xjr oli 200 ok kyttekulu veel aga yle selle hakkasid numbrid suureks minema ja liiga palju piduri põhja surumist, kui keegi jälle ette keeras...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.10.2015 12:40 
Kasutaja avatar

moribundity kirjutas:
uzzac kirjutas:

mul xjr oli 200 ok kyttekulu veel aga yle selle hakkasid numbrid suureks minema ja liiga palju piduri põhja surumist, kui keegi jälle ette keeras...

Täpselt minu teine point, mida küll kirja ei pand.

Tiheda liiklusega on selline suurem kihutamine enda närvidele raske, sest pidevalt keegi keerab ette vms. Aga kui uhada tühjal teel, siis on ikka päris kuradi mõnus see Poola :) Eriti veel Tšehhi poole viiv alumine ots uusi kiireteid, mis on õhtusel ajal suht inimtühjad ja peegelsiledad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.10.2015 14:01 

Ning siin "kihutanud" juhtidele võib kahesajaga liikudes üsna ootamatult ettekeeranud auto tagument vastu tulla. :uhoh

On üsna suur vahe, kas kiiruste vahe on paarkümmend (nagu siinkandis vajutades) kilomeetrit või reastub reaalselt 200+ km/h (see teeb üle 76 meetri sekundis!) liikuvale autole paarisaja meetri kaugusele ette 130ga tiksuv kodanik.... Paar-kolm sekundit on tegelikult väga lühike aeg;)

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 645 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 43  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis