Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 23:48

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 406 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 28  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Vivaldi Panda SS
PostitusPostitatud: 22.06.2009 17:50 
Kasutaja avatar

carmo.v kirjutas:
ViktorT kirjutas:
carmo.v kirjutas:
Mis fiibri peale tuleb?

Ei teagi kuidas selle nimetus eesti keeles on, aga ehk "glasuur" vms, "gelcoat" inglise keeles.
Et jääb sama sile, kui klaas vms.

Mis selline gelcoat maksab?
Kas ja miks on alternatiividest parem?( Täisläikiv õlivärv)

Mul see soetamine kahes osas, 4l liimi/vaigu möga + 5m2 riiet maksis 60 euri ja see glasuur kate 30euri otsa, selle toon ära kolmapäeval, ei teagi palju seda peaks kuluma, aga sealsed seletavad siis selle kenasti lahti ja vastava koguse näppu annavad.

Kas ta just parem on, ei tea, aga nii palju, kui lugenud olen, siis pidi parim olema ...
Kindlasti leidub alternatiive, võibolla olen ise lihtsama vastupanu teed läinud.
Selliselt pidavat kasti häälestuse ca 1-2hz kõrgemale saama, mis minu keisi puhul peaks ideaalne olema.

On ka 1 teine alternatiiv, mis osutus aga 5 x kallimaks, ei mäleta nimetust, aga püstoliga pritsitakse materjal kokku, hiljem lihv ja valmis, kaalub tublisti rohkem, aga kuvaldaga 5mm paksust seina ei löö puruks ka kõige vägevam eesti vägilane ...
Eesmärk on siiski 2-3mm sile ja kivijas kiht kasti sisse saada, kas õlivärv seda võimaldab, arvan et mitte ...

Ei jaksa ära oodata teooria kunni seletust sellele lahendusele

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.06.2009 14:32 

see valge on tegelikult rohkem liimi ja värvi mõga :)
vaik on hoopis teistsugune, algul sinine ja kui kõvendiga ära segada siis kuskil ca 10min ja muutub rohekaks ja jääb pm läbipaistev, aga see selleks.
suht kirves hind on ka selle koguse kohta mis sul kirjas :lol

aga muidu jah peab olema suht kiire mees kui sellise asjaga tegeleda, mul endal ka alguses ikka nii mõnedki liitrid läksid klimpi, aga need sai ära kasutada sellega et kallasin garaazi ukse ette maha ja ajasin enam vähem siledaks ja peab kauem vastu kui ennem sinna valatud betoon :lol

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.06.2009 14:37 

ja sellesmõttes on ka natuke jama et sul kast autos nii kinni on et välja tõsta ei saa
oleks tunduvalt lihtsam seda siledat pinda saavutada
teeksid suurema koguse valmissegu ja lihtsalt valaksid selle ühele pinnale ja kui see ära kuivab nii enamvähem et jooksma enam ei hakka siis oleks kasti keeranud ja järgmise küljega nii teinud jne

pead hakkama pandat õues rullima :lol :lol

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.06.2009 16:36 
Kasutaja avatar

Mina enda Combo kastil tegin samuti. Klaasriide ja vaiguga kasti seest ära. Kahjuks ei tea kas tõusus ka sellest sagedus või ei. Kast jäi seest ebaühtlane, ja "siili" efekt ehk täielikult okkaline ( mis teoorias peaks tulemust alandama). Kuid, võtsin kasti autost välja ( kast kaalus 300-400 kg :D ) Ja tegin nii nagu lenny just eelmises postis soovitas. Et vaiguga seest valada. Valasin vaiguga, lõpuks oli kast täielikult sile ja ühtlane. Aga minul selline ettevõtmine ei toonud mitte mingisugust muutust. Sagedust jäi 62 Hz peale nagu varasemalt ja tulemus jäi ka samaks. Võta nüüd kinni miks ei toimunud mingisugust muutust ( kuna "voolavus" kastis oleks pidanud paranema, aga ei mingit muutust).

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.06.2009 16:52 
Kasutaja avatar

Hey :)

Kuna mul pole siin suurt muud teha peale joomise ja Panda ehitamise, siis lihtsalt prooviks on hea küll :)
Kuna kast on autos ja peale igat muudatust saan testimas käia, siis ei muretse ma eriti tühiste asjade pärast :P

Eks seal sõltuvad need asjad 100 tegurist, mida tuleb omal proovida, teooriatunnid siin kahjuks ei aita ja mul on hea meel et peateoreetik ka sellest lõpuks aru sai :)

Homme siis glasuuritama, edasine samm peaks olema salongis mingi mürasummutuse teema tõsisem kättevõtmine.

Täna aga grillime ja kohe mitte midagi ei viitsi teha :P

Ja varsti tuleb ka muusika autosse + 27hz peale häälestatud port :devil
Seda kõike peale järgmist skoori, edasi ei viitsi SPLi numbreid taga ajada, st kui, siis uus kast järgmiseks aastaks, mis on talve teema ja puur sisse :P

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.06.2009 16:59 
Kasutaja avatar

Ma SM autot ehitades ei viitsinutki tõttõelda teooriaga pead vaevata. Minu silmis tulevad tulemused vaid läbi praktika. Seega ei vaevu suurt teooriat ka mina SPLis kasutama. Nii, et minu poolt :hail ,et inimene viitsib ehitada ja midagi saavutada oma kätega :)
PS: head grilli ja õlut kaa :D :beer

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.06.2009 17:10 
Kasutaja avatar

reck16 kirjutas:
PS: head grilli ja õlut kaa :D :beer

Thanks, naine käib oma jaanidega peale, seega läheb asja ette :P

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.06.2009 23:04 
Kasutaja avatar

Pilt

Homme tuleb kõige hullem .... lihvimine jälle ja siis juba "gelcoat":D

Edit:

Jäi siin siis nö selle "liimi" tükke alles ja:

ca 4x8 cm tükk paksusega ca 4-5mm ... no kurat, ei suuda pooleks murda .... ja nii mõnigi jõmm ümberkaudu sama dilemma ees ... ah mingi sitt materjal on anyway, ei saa ju olla võimalik, et eesti "merevaigust" midagi paremat ka olemas on :P

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.06.2009 10:11 

kuidagi igavaks muutub see projekt :ouh
ehiya see masin tagaveoliseks ja pane püss mootor :smokin

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.06.2009 17:45 
Kasutaja avatar

Igal inimesel oma hobid :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.06.2009 18:28 
Kasutaja avatar

reck16 kirjutas:
Igal inimesel oma hobid :)

heh jah ...
Kes kogub marke, kes jahib öösiti putukaid, kes dragreissib ja kes kõvatab koonusfiltriga :D

Minu jaoks pole veel asi igavaks muutunud, seepärast ka ehitan :)
Kui ei meeldi, vali teine teema, kus puhtalt koonusfiltritega saavutatakse + 15hp :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.06.2009 19:58 
Kasutaja avatar

krt mulle küll meeldib. mees ehitab, paar võistlust ja jälle lammutus töö. siis jälle kõik algusest peale, lootes, et saab parem kui eelmine. :hail
BTW kena koer

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.06.2009 20:22 
Kasutaja avatar

crime kirjutas:
krt mulle küll meeldib. mees ehitab, paar võistlust ja jälle lammutus töö. siis jälle kõik algusest peale, lootes, et saab parem kui eelmine. :hail
BTW kena koer

Cheers :)

Neid boksereid on 2 :)
Valvavad mu ehitust ja lapsi :D

Täna sai siis viimased lihvid ja õlled, homme siis alustan selle kattematerjaliga, eks paistab mis välja tuleb.

Järgmine mure on hoopis salongi legaalne tugevdamine .....

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.06.2009 20:50 
Kasutaja avatar

Viimaselt pildilt vaadatuna(kõige värskem) ei pane tähele ühte vägaolulist tegurit SPL`is. Huvitav kas oled selle unustanud või...? :)
Lasen esialgu sul endal natuke mõelda ja nuputada :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.06.2009 21:32 
Kasutaja avatar

carmo.v kirjutas:
Viimaselt pildilt vaadatuna(kõige värskem) ei pane tähele ühte vägaolulist tegurit SPL`is. Huvitav kas oled selle unustanud või...? :)
Lasen esialgu sul endal natuke mõelda ja nuputada :)

Hmm
Selliselt ei löögi kohe pähe, et miskit eriliselt valesti seal oleks :P
Kast suht toorik alles, ehk vara veel puudujääke vaadata, aga maybe on ka miskit mis silmade vahele jäänd :)

Keermelatt on lisaks tulemas ....

Ja see valge möga ON "vaik" nagu ka roheline möga, võin ka sinist ja roosat osta siin mail :)

Ehk siis ostsin "resin" -t ja uurisin järgi mis krdi värvi nad mulle parseldasid :D

Ah 1 ulme valdkond jälle :P

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 406 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 28  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis