Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 13.05.2025 14:14

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]




Tee uus teema Vasta teemale  [ 12898 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 778, 779, 780, 781, 782, 783, 784 ... 860  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 23.12.2015 06:53 
Kasutaja avatar

Liitunud: 18.02.2012 22:30
Postitusi: 2412
Andres003 kirjutas:
Aga ostke liha, tehke korralikud lõigud. Siis peale pange majoneesi, igale lõigule üks tomati viil + sibula viil. Tekiks peale riivjuustu ja ahju. Tunnike umbes ja voilaa... :)

Tomati võib vabalt ka ära jätta- liiga tervislik.

Tegelikult on see soe ja küpsetatud tomat päris rõve :think


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 23.12.2015 10:24 
Kasutaja avatar

Liitunud: 30.05.2013 20:56
Postitusi: 739
tegin eile veiseliha - Tüdrukud OÜst veise fileeliha. Panin soola, ja veskist 5 pipra segu + küüslaugusoola ja küüslauguga oliiviõli. särtsutasin pannil mõlemalt poolt ära ja siis jätsin kaane alla mõtlema, kuuma oli niipalju kui väljalülitatud pliidirauast tuli. Tulemus - sihuke veider medium well, et seest roosakas, aga mahlad jooksid punased. Lõikasin õhukesteks viiludeks, alla tuci küpsis ja peale gouda. Ai kuidas läks Kochi õlle kõrvale hästi.

_________________
Pakun foorumlastele kvaliteetset puukütet. Saag on olemas ja võin kõigile ning kõigele puid alla panna.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 24.12.2015 00:24 
Kasutaja avatar

Liitunud: 22.03.2009 16:13
Postitusi: 2651
Asukoht: WA
Krt proovisin ka üle aastate elektri pliidiga süüa teha.
Täis porno.
Ei saanud isegi verivorsti korralikult praetud.
Gaasikas on ikka midagi muud.
Ei imesta, et noorena kodus kannatas ainult makaroone teha.

Aga praegu viskasin ühe kondiga ~2kg lamba tüki mee ja ürdi marinaadi.

Kuna sellise loomaga pole ennem kokkupuudet olnud, siis netist leiduva põhjal oleks vaja homme sebida liha termomeeter.
On see möödapääsmatu?
Või oskab keegi küpsetamis tempi ja umbkautset aega soovitada?

_________________
Eestlane, on alati usaldanud kivi, põllult võetud ja koju toodud on see kindlalt meid teeninud, isalt pojale läbi tule ja vee.
O:Samsung X820


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 24.12.2015 00:31 

Liitunud: 12.07.2006 23:47
Postitusi: 3707
Oleneb millega harjund oled. Elektrivarustus oskad teha kui sellega harjund, gaasiga kui sellega harjund. See on bullshit et ühe või teisega ei saa midagi teha. Enda harjumise asi.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 24.12.2015 01:28 
Kasutaja avatar

Liitunud: 19.05.2013 12:24
Postitusi: 460
123 kirjutas:
Aga praegu viskasin ühe kondiga ~2kg lamba tüki mee ja ürdi marinaadi.
Kuna sellise loomaga pole ennem kokkupuudet olnud, siis netist leiduva põhjal oleks vaja homme sebida liha termomeeter.
On see möödapääsmatu?
Või oskab keegi küpsetamis tempi ja umbkautset aega soovitada?

Shauniga on lihtne kui marinaadis ja kondiga tükk. Ahjupotti, ideaalis savist, halvemal juhul malmist, aga kaane all ja 3,5-4 tundi 150 kraadise kuumusega. Kui potti pole siis fooliumi alla või sisse ja ikka samad tunnid. Mingit roosat asja pole mõtet kondi ümbruse lihaga ootama hakata. Eeldusel, et on ikka mingi kints või asi, mitte karree.
Peale 4h pudeneb liha ise suus laiali ja kõik on õigesti.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 24.12.2015 01:35 

Liitunud: 09.12.2015 02:10
Postitusi: 36
Väike Timmu on eriti hea tervelt potti ja ahju panna. Kahju ka veits, aga magu kiidab.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 24.12.2015 01:43 
Kasutaja avatar

Liitunud: 25.02.2008 02:46
Postitusi: 4718
Asukoht: Helsinki/Pärnu
Paar tundi tagasi tekkis näksimisisu. Kapis vedeles liha Pilt
Röstsibula oma oli parem kuid ka see suht hea sinepiga. Maksis ta Rimis 2,99. Magustoiduks ehtne vene viin otse moskvast ning ei kurda.

_________________
BMW E39 520iA FL 2,2 125kw.´03, Mazda 6 1,8 88kw. ´02, MB Vito 2,2CDI 75kw.´03


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 24.12.2015 11:53 

Liitunud: 07.02.2007 22:27
Postitusi: 3096
Asukoht: Tartu
Mina talitan lambaga nüüd juba teistkordselt nii. Esimene kord oli jube hää.
http://toidutare.ee/argitoidud/1B5F8/

_________________
"Pumba õigetesse juhtmetesse süüte andmisel tuleb õrnalt voolu, seda sai keelega proovitud aga ilmselt pole piisav..."


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 24.12.2015 12:10 
Kasutaja avatar

Liitunud: 30.05.2013 20:56
Postitusi: 739
RustyZ kirjutas:
See on bullshit et ühe või teisega ei saa midagi teha. Enda harjumise asi.


See on sama kui öelda, et Ferrari on sama kiire kui TDS, kui ainult käiguvahetuse õigesti ajastad. Elektripliit läheb ikka kuradima kaua soojaks ja kui ükskord juba soe on, siis jahtub lollilt kaua. Ainus lahendus on pann tulelt ära tõsta, aga siis on see situatsioon et ühe augu peal on 25 kraadi ja teise peal ütleme 200, vahepealset pole kuskil. Sahmi siis selle panniga kuuma raua pealt külma peale, et ära ei kõrbeks või maha ei jahtuks. Gaasiga on hooletu - säristad lihal küljed ära, keerad tule veerandi peale ja vsjo. Samuti kui näiteks oled liha ära praadinud ja tahad sinna mahlade sisse juurikaid visata - selleks ajaks kui elektripliit hakkab piisavalt sooja välja andma, et juurikad üles soojeneks, on liha juba leige.

Enda huvitav kogemus - kanakoivad läätsede ja meega. http://www.tallegg.ee/tooted/tootegrupi ... e-ja-meega
Algul mõtlesin, et mis sellest sodist sealt karbi põhjast ikka kaapida, liha ju põhiline. Aga ühe koiva ümber oli neid läätsesid jäänud ja oikurja, padavai pliidi juurde tagasi ja lusikaga kõik see ködi oma taldrikule.

_________________
Pakun foorumlastele kvaliteetset puukütet. Saag on olemas ja võin kõigile ning kõigele puid alla panna.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 24.12.2015 12:56 

Liitunud: 08.05.2006 13:53
Postitusi: 47
Ma eeldan ,et su "elektripliidi" alla käib ka induktsioon pliit?
Kui jah siis kahjuks oled asjadest väga valesti aru saanud.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 24.12.2015 13:16 
Kasutaja avatar

Liitunud: 22.03.2009 16:13
Postitusi: 2651
Asukoht: WA
Vahet pole kumb, gaasiga on ikkagi lihtsam manööverdada.
Lisaks on murevabam ja lihtsam hooldada.

_________________
Eestlane, on alati usaldanud kivi, põllult võetud ja koju toodud on see kindlalt meid teeninud, isalt pojale läbi tule ja vee.
O:Samsung X820


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 24.12.2015 13:23 
Kasutaja avatar

Liitunud: 22.03.2009 16:13
Postitusi: 2651
Asukoht: WA
mehikemetsast kirjutas:
Mina talitan lambaga nüüd juba teistkordselt nii. Esimene kord oli jube hää.
http://toidutare.ee/argitoidud/1B5F8/

Krt kas lihtsalt ahjuplaadil ei kannata kuidagi teha?
Ahjupott hetkel 150km kaugusel.

_________________
Eestlane, on alati usaldanud kivi, põllult võetud ja koju toodud on see kindlalt meid teeninud, isalt pojale läbi tule ja vee.
O:Samsung X820


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 24.12.2015 13:24 
Kasutaja avatar

Liitunud: 06.04.2003 17:32
Postitusi: 3200
Asukoht: Laagri
123 kirjutas:
Vahet pole kumb, gaasiga on ikkagi lihtsam manööverdada.
Lisaks on murevabam ja lihtsam hooldada.

ahh? elektripliidi lykkad lapiga puhtaks ja kogumoos :D ise lasin gaasi kinni panna oma kesklinna korteris ja panin elektripliita 2 rauaga :D läheb kiirelt soojaks ja ma eitea hooldusvaba suht :D eks see maitse asi on, mina sellsit pliiti nagu Tanelil on omale soetada poleks jaksanud :)

_________________
Saksa autode remont,


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 24.12.2015 13:54 
Kasutaja avatar

Liitunud: 22.03.2009 16:13
Postitusi: 2651
Asukoht: WA
Head asjad ongi kallid.
Eelmine jõul ostsin kõige kallima elektroluxi gaasi pliidi elekri ahjuga naisele jõuludeks.
Parim ost elus :rokib
Naine pole pm seda kasutanudki. :D

Aga elektripliidi kohapealt pean simas, et kõik potid-pannid ei sobi, puhastama peab õige pastaga, ei tasu midagi peale pillata.
Aga kui on see suvaline hansa vms valge kuubik köögis, siis ei pea tõesti palju stressama.

_________________
Eestlane, on alati usaldanud kivi, põllult võetud ja koju toodud on see kindlalt meid teeninud, isalt pojale läbi tule ja vee.
O:Samsung X820


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 24.12.2015 14:27 

Liitunud: 07.02.2007 22:27
Postitusi: 3096
Asukoht: Tartu
123 kirjutas:
mehikemetsast kirjutas:
Mina talitan lambaga nüüd juba teistkordselt nii. Esimene kord oli jube hää.
http://toidutare.ee/argitoidud/1B5F8/

Krt kas lihtsalt ahjuplaadil ei kannata kuidagi teha?
Ahjupott hetkel 150km kaugusel.


Sa ei mahuta sinna kahjuks kõike seda ära, vedelikku ja kartulit on ikka üksjagu. Viimaseta muidugi saab ka soovikorral, aga kastmega on keeruline. Kelleltki naabrilt või tuttavalt vormi ikka saab.

_________________
"Pumba õigetesse juhtmetesse süüte andmisel tuleb õrnalt voolu, seda sai keelega proovitud aga ilmselt pole piisav..."


Üles
 Profiil  
 
Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 12898 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 778, 779, 780, 781, 782, 783, 784 ... 860  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
phpbb.ee 3.0.7