Normaalne
Suurte kiiruste kohta peaks muidugi mainima ka seda, et autospordis kihutatakse ju, õnnetusi on ka palju.
Kui võtta nüüd aluseks liiklustihedus, siis 1 auto kohta ja 1km kohta on autospordis mitu korda rohkem liiklusõnnetusi, kui tavaliikluses.
Tõsi, tavaliikluses on kiirused väiksemad, aga samas on liiklus tihedam, maanteed pole arvestatud kihutamisega, rallirajad on aga arvestatud kihutamisega ja on isegi kaardilugeja olemas, liiklus on samuti vaid ühepoolne.
Ometi on õnnetusi ikka rohkem, see kõik räägib enda eest.
Rallis sõidavad ka paremad juhid, kui tavaliikluses, aga ikka on matse niipalju.
Rallis on vastavad autod ja rehvid.
Sellest ma saan juba aru, et julged teha, julged ka vastutada, selle koha pealt on simso väga normaalne sell.
Loomulikult olen ka mina vahest kiirust ületanud, eriti vanasti, kuigi hakkan üha korralikumalt sõitma.
Siis ikkagi, ma ei pahanda üldse politsei peale, kui rikun ja selle eest saan, samuti on kiirusekaamerad jah head asjad, üldliikluspilti need rahustavad igatahes.
Ega 100% ei saagi liiklust korda, aga kui näiteks 80% saame on ju ka väga kõva sõna.
Seda enam jääb politseil rohkem aega, tegeleda selle 20% liiklushuligaanidega.
Tunnistan ausalt, kunagi vahtralehe ajal oli õudselt äge, lasta 140 ja kihutada kõigile järgi ja neist mööda panna lapats põhjas, aga nüüd on aru pähe tulnud, enam ei tee nii üldiselt, olen asja ohtlikkusest aru saanud.
Samas ühe asja kohta ei ütle ma midagi, kui on tõesti kindlalt hea tühi tee, pikk sirge, kõrval lagedad heinamaad, näed ilmselgelt, et mitte kedagi ega midagi pole, võid ju teha mõne oma kiiruskatse seal, sel ajal, kui kedagi pole teist.
Kuid kui vahele jääd seal politseile, siis oma probleem.
Samas, selliseid teid on eestis mõni üksik, isegi tallinna 4 realine ei ole päris sirge, veel vähem liiklusest tühi.